Αγία Παρασκευή

Αγία Παρασκευή

Bρίσκεται στη χερσόνησο της Kασσάνδρας, 85 χλμ. από τον Πολύγυρο.

Συγκεντρώνει αρκετό τουρισμό χάρη στις ιαματικές πηγές της, τα νερά των οποίων είναι κατάλληλα για ρευματισμούς, αρθριτικά και δερματικές παθήσεις. Oι πηγές απέχουν 5 χλμ. από το παραθαλάσσιο χωριό Άγιο Nικόλαο, που έχει ωραία παραλία με γραφικές ψαροταβέρνες. Πανηγύρια γίνονται στις 26 Iουλίου, στη γιορτή της Aγίας Παρασκευής, και στις 29 Aυγούστου, του Aγίου Iωάννη.

Η Αγία Παρασκευή είναι χωριό και έδρα του ομώνυμου Δημοτικού διαμερίσματος στο Δήμο Παλλήνης του νομού Χαλκιδικής. Οι κάτοικοι ασχολούνται κυρίως με τη μελισσοκομία και με την ελαιοκομία.

Η θέση της είναι στην ενδοχώρα της Κασσάνδρας και περιβάλλεται από δάσος πεύκων. Στο χωριό υπάρχουν παραδοσιακά σπίτια, κτισμένα με πέτρα.

Λειτουργούν μεταξύ άλλων, αγροτικό ιατρείο, ΚΑΠΗ, νηπιαγωγείο και Δημοτικό σχολείο. Το τελευταίο λέγεται Δημοτικό Σχολείο Παλιουρίου/Αγίας Παρασκευής. Ο κύριος ναός είναι στις παρυφές του χωριού και σε αυτόν ο οικισμός οφείλει και την ονομασία του. Στο χωριό δραστηριοποιείται πολιτιστικός σύλλογος, με το όνομα "Χαλκιδίς".


Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2374 350100           (+30) 2374 021300         (+30) 2374 022199                (+30) 2374 350000

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP