Περιβόλι

Περιβόλι

Η Κοινότητα Περιβολίου ανήκει στο Νομό Γρεβενών 45 χλμ. δυτικά της πόλης των Γρεβενών και σε υψόμετρο 1.280 μέτρα. Έχει έκταση 137.000 στρέμματα και συνορεύει με τα χωριά Αβδέλα, Δίστρατο, Λάιστα, Λάβδας, Βoβούσα, Φλαμπουράρι, Μέτσοβο, Μηλιά, Κρανιά, Λαβανίτσα, Μοναχίτι, Σπήλαιο.

Το 1998 ο Καποδίστριας μας προσπερνά και το Περιβόλι παραμένει Κοινότητα. Σήμερα το Περιβόλι με 6 Συλλόγους σε όλη την Ελλάδα μεγαλουργεί σε όλα τα επίπεδα. Εκδηλώσεις και πανηγυρισμοί είναι συνυφασμένα με την Περιβολιώτων κοινωνική παράδοση και συνδεδεμένα με το χριστιανικό εορτολόγιο ξεκινώντας στις 24 Ιουνίου με τα Κλείδωνα του Αγίου Ιωάννη, στις 20 Ιουλίου με του Αγίου Ηλία και με κορύφωση το τριήμερο πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής στις 26, 27, 28 Ιουλίου.

Συνεχίζοντας κατόπιν με τη Μεταμόρφωση Του Σωτήρος στις 6 Αυγούστου ολοκληρώνονται οι πανηγυρισμοί με τον εορτασμό της γέννησης της Θεοτόκου στις 8 Σεπτεμβρίου, την τελευταία μεγάλη γιορτής της περιόδου πριν την κάθοδο στα χειμαδιά, αποκαλούμενη τοπικά «Μικρή Παναγιά» ή με χαρακτηριστική (ή περιφορά Εικόνων και Συμβόλων με την ονομασία «Σίγνιλι» που στα βλάχικα σημαίνει Σημεία, Λάβαρα.

Αξίζει να επισκεφθείτε τα μεταβυζαντινά μνημεία του Αγίου Νικολάου και Αγίου Γεωργίου και να απολαύσετε τα εξαιρετικά τοπία των ξωκκλησιών του Προφήτη Ηλία, του Σωτήρος και της Αγίας Τριάδας.

Φιλοξενία και διαμονή στο Περιβόλι προσφέρουν τα 25 δωμάτια του ξενοδοχείου, καθώς και πέντε άλλες μονάδες με ενοικιαζόμενα δωμάτια. Η διατροφή εξυπακούεται ότι θα βασισθεί στα ντόπια κρέατα και τα τυροκομικά προϊόντα που προσφέρουν τα καταστήματα του χωριού.

Η επίσκεψη στην περιοχή δεν θεωρείται ολοκληρωμένη αν δεν περιδιαβεί κανείς τη Βάλια Κάλντα και το Aρκoυδόρεμα στον πυρήνα του Εθνικού Δρυμού της Βόρειας Πίνδου που ανήκει στα διοικητικά όρια της Κοινότητας Περιβολίου.

ADVERTISEMENT

Slide

Άρθρα

 • in Χωρίς κατηγορία

  MITE – ATHENS 2017 ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΞΕΚΙΝΑ

  Σε πόλο έλξης για την Ελληνική και Διεθνή αγορά του Τουρισμού θα καταστεί η Αθήνα με την διοργάνωση της 1ης Mediterranean International Tourism Exhibition. Η Διεθνής Τουριστική Έκθεση για την ανάδειξη αγορών θα ανοίξει τις πύλες της από 19 έως 22 Οκτωβρίου 2017 στο αναβαθμισμένο Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο MEC (Λεωφ. Λαυρίου 301, 19002 Παιανία). Πρ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Ενδιαφέρον για την “Μυθική Πελοπόννησο” στην ΜΙΤΤ

  Οι Ρώσοι επισκέπτες της Πελοποννήσου το 2016, δαπάνησαν 40% περισσότερα χρήματα στις διακοπές τους και το Luxury κομμάτι του ρωσικού τουρισμού, δεν έχει επηρεαστεί καθόλου από τις διεθνείς εξελίξεις, σύμφωνα με έρευνες που παρουσιάστηκαν στην διεθνή Τουριστική έκθεση ΜΙΤΤ 2017 στην Μόσχα. Η Μυθική Πελοπόννησος, που ταξίδεψε στη Ρωσία κέρδισε το ενδ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Η λίμνη Κάρλα πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης

  Για την λίμνη Κάρλα που μπορεί να εξελιχθεί σε οικοτουριστικό-ορνιθοτουριστικό προορισμό και να τονώσει την τοπική οικονομία, πραγματοποιείται ανοιχτό σεμινάριο αναπτυξιακής εκπαίδευσης με θέμα «Περιβάλλον και ανάπτυξη, το οικοσύστημα της Κάρλας ως πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης». Το διοργανώνουν τέσσερις φορείς της Θεσσαλίας και αποτελεί μέρος το...
ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP