Κάσος

Κάσος

Ανακηρύχθηκε ως η «Ηρωική Νήσος» και θεωρείται σύμβολο ναυτικής παράδοσης. Η Κάσος είναι το νοτιότερο νησί των Δωδεκανήσων με πανάρχαια ιστορία και πολλά κοινά χαρακτηριστικά με την Κρήτη, η οποία βρίσκεται κοντά.

Με μόλις 100 μόνιμους κατοίκους, το νησί σίγουρα δε φημίζεται για το πλήθος των τουριστών που το επισκέπτονται κάθε χρόνο αλλά το σίγουρο είναι πώς να το εμπιστευθείτε για ήρεμες και ποιοτικές διακοπές.

Aν αγαπάτε τους ήρεμους περιπάτους και τις χαλαρές διακοπές, η Kάσος αποτελεί την ιδανική επιλογή. Μπορεί να μη διαθέτει πολλές αμμουδιές, καθώς το εδαφός της είναι απόκρημνο, ωστόσο διαθέτει μια δική του ξεχωριστή γοητεία, που εντοπίζεται στα γραφικά δρομάκια της πρωτεύουσας, με τα υπέροχα δίπατα αρχοντικά, στα πολύ εντυπωσιακά σπήλαιά του και στους γραφικούς του ανεμόμυλους.

Το πρώτο μέρος που θα αντικρύσετε είναι η πρωτεύουσα της Κάσου στο βόρειο τμήμα του, το Φρυ που αποτελεί και το λιμάνι του νησιού. Είναι ένα πολύ μικρό χωριουδάκι το όνομα του οποίου λέγεται ότι προέρχεται από το «φρύδι», λόγω του σχήματός του. Αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει είναι η παραδοσιακή, νησιωτική αρχιτεκτονική του με τα καλοδιατηρημένα δίπατα αρχοντικά. Είναι εξάλλου περισσότερο ανεπτυγμένο τουριστικά από τα υπόλοιπα, διαθέτει ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια καθώς και χαριτωμένα ταβερνάκια.

Θα γνωρίσετε και τους υπόλοιπους οικισμούς όπως τη Μπούκα είναι το γραφικό λιμανάκι με τις ψαρόβαρκες, τον Εμπορειό το παλιό λιμάνι της Κάσου, την Αγία Μαρίνα, κεφαλοχώρι με τους περισσότερους κατοίκους του νησιού. Το Αρβανιτοχώρι, ξεχωρίζει με τα ωραία, τα πολλά εκκλησάκια, ενώ θα δείτε το χωριό Πόλι, παλιά πρωτεύουσα του νησιού και ο αρχαιότερος οικισμός, με ερείπια αρχαίας Ακρόπολης.

Αξίζει να επισκεφθείτε το Ναυτικό Μουσείο Κάσου, τη Δημοτική Βιβλιοθήκη «Νικόλαος Γ. Μαυρής», το Λαογραφικό Μουσείο, το Σπήλαιο Ελληνοκαμάρας, τις έξι εκκλησίες στην Αγία Μαρίνα.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2245 041442           (+30) 2245 041222          (+30) 2242 051200                (+30) 2245 041333

ADVERTISEMENT

Ζήστε την εμπειρία σας στη Κάσο

Ήλιος & Θάλασσσα

Περισσότερα

Θεματικές Διαδρομές

Περισσότερα

Τέχνη & Πολιτισμός

Περισσότερα

Υγεία & Ευεξία

Περισσότερα

Προσκυνηματικός Τουρισμός

Περισσότερα

Γαστρονομία

Περισσότερα

Γάμοι & Γαμήλια ταξίδια

Περισσότερα

Αθλητισμός & Προπόνηση

Περισσότερα

Βιβλιοπαρουσίαση

Περισσότερα

ADVERTISEMENT

Προγραμματίστε το ταξίδι σας

Διαμονή

Φαγητό

Εκδρομές

Διαμονή

Παραλίες

Αξιοθέατα

Διαμονή

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP