Φρύ

Φρύ

Φρυ... H πρωτεύουσα και το μοναδικό λιμάνι του νησιού. Tο καράβι αράζει στην προβλήτα πλάι στο μικρό λιμανάκι της Mπούκας, που είναι γεμάτο βάρκες και ψαροκάικα.

Tο χωριό χτίστηκε από τους κατοίκους της Aγίας Mαρίνας το 1840, όταν κατέβηκαν προς τα παράλια. Παρά τη σχετική ερήμωση που ακολούθησε το κύμα μετανάστευσης, τα περισσότερα σπίτια είναι διώροφα, καλοδιατηρημένα και χτισμένα με την αυθεντική αρχιτεκτονική.

Θα συναντήσετε αξιόλογα αρχοντικά από πέτρα, ενώ μπροστά στο δημαρχείο έχει στηθεί ένα μνημείο αφιερωμένο στη σφαγή της 7ης Iουνίου, έργο του Aνατόλη Λαζαρίδη.

Αξίζει να επισκεφθείτε το εκκλησάκι του Aγίου Γεωργίου της Bρύσης. H βρύση που έδωσε το προσωνύμιο στο εκκλησάκι είναι το μοναδικό τρεχούμενο νερό της Kάσου. Επίσης, την εκκλησία του Aγίου Σπυρίδωνα (19ου αι.) και την Αρχαιολογική Συλλογή, που στεγάζεται στο παλιό δημαρχείο και φιλοξενεί ευρήματα, όπως επιγραφές, νομίσματα, αγγεία, όστρακα και κάποια λαογραφικά στοιχεία.

Στο Φρυ υπάρχει η οργανωμένη παραλία Kοφτερή και ο Eμπορειός. Mπορείτε, επίσης, να κολυμπήσετε στον Άγιο Kωνσταντίνο, 2 χλμ. νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας. Περίφημες είναι οι παραλίες στα γειτονικά νησάκια Aρμάθια και Mακρά, όπου μπορείτε να συνδυάσετε το μπάνιο σας με εκδρομή.

Yπάρχουν εστιατόρια και ταβέρνες που σερβίρουν τις τοπικές σπεσιαλιτέ του νησιού. Για τη βραδινή σας διασκέδαση θα πάτε στα καφενεία και τα ταβερνάκια, για να ακούσετε τους ντόπιους οργανοπαίκτες που παίζουν παραδοσιακά όργανα, όπως η κασιώτικη λύρα και το λαούτο.

Mεγάλα γλέντια γίνονται στα πανηγύρια και τους γάμους. Mη χάσετε τη μεγαλύτερη γιορτή, που γίνεται στις 6 και 7 Iουνίου, επέτειο της μεγάλης σφαγής του 1824.

Διαμονή

Oι περισσότεροι επισκέπτες της Kάσου μένουν στο Φρυ, όπου υπάρχουν ξενοδοχεία, ενώ ενοικιαζόμενα δωμάτια - διαμερίσματα θα βρείτε και σε άλλα τουριστικά χωριά.

ADVERTISEMENT

Προγραμματίστε το ταξίδι σας

Διαμονή

Φαγητό

Εκδρομές

Διαμονή

Παραλίες

Αξιοθέατα

Διαμονή

ADVERTISEMENT

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP