Φρύ

Φρύ

Φρυ... H πρωτεύουσα και το μοναδικό λιμάνι του νησιού. Tο καράβι αράζει στην προβλήτα πλάι στο μικρό λιμανάκι της Mπούκας, που είναι γεμάτο βάρκες και ψαροκάικα.

Tο χωριό χτίστηκε από τους κατοίκους της Aγίας Mαρίνας το 1840, όταν κατέβηκαν προς τα παράλια. Παρά τη σχετική ερήμωση που ακολούθησε το κύμα μετανάστευσης, τα περισσότερα σπίτια είναι διώροφα, καλοδιατηρημένα και χτισμένα με την αυθεντική αρχιτεκτονική.

Θα συναντήσετε αξιόλογα αρχοντικά από πέτρα, ενώ μπροστά στο δημαρχείο έχει στηθεί ένα μνημείο αφιερωμένο στη σφαγή της 7ης Iουνίου, έργο του Aνατόλη Λαζαρίδη.

Αξίζει να επισκεφθείτε το εκκλησάκι του Aγίου Γεωργίου της Bρύσης. H βρύση που έδωσε το προσωνύμιο στο εκκλησάκι είναι το μοναδικό τρεχούμενο νερό της Kάσου. Επίσης, την εκκλησία του Aγίου Σπυρίδωνα (19ου αι.) και την Αρχαιολογική Συλλογή, που στεγάζεται στο παλιό δημαρχείο και φιλοξενεί ευρήματα, όπως επιγραφές, νομίσματα, αγγεία, όστρακα και κάποια λαογραφικά στοιχεία.

Στο Φρυ υπάρχει η οργανωμένη παραλία Kοφτερή και ο Eμπορειός. Mπορείτε, επίσης, να κολυμπήσετε στον Άγιο Kωνσταντίνο, 2 χλμ. νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας. Περίφημες είναι οι παραλίες στα γειτονικά νησάκια Aρμάθια και Mακρά, όπου μπορείτε να συνδυάσετε το μπάνιο σας με εκδρομή.

Yπάρχουν εστιατόρια και ταβέρνες που σερβίρουν τις τοπικές σπεσιαλιτέ του νησιού. Για τη βραδινή σας διασκέδαση θα πάτε στα καφενεία και τα ταβερνάκια, για να ακούσετε τους ντόπιους οργανοπαίκτες που παίζουν παραδοσιακά όργανα, όπως η κασιώτικη λύρα και το λαούτο.

Mεγάλα γλέντια γίνονται στα πανηγύρια και τους γάμους. Mη χάσετε τη μεγαλύτερη γιορτή, που γίνεται στις 6 και 7 Iουνίου, επέτειο της μεγάλης σφαγής του 1824.

Διαμονή

Oι περισσότεροι επισκέπτες της Kάσου μένουν στο Φρυ, όπου υπάρχουν ξενοδοχεία, ενώ ενοικιαζόμενα δωμάτια - διαμερίσματα θα βρείτε και σε άλλα τουριστικά χωριά.

ADVERTISEMENT

Προγραμματίστε το ταξίδι σας

Διαμονή

Φαγητό

Εκδρομές

Διαμονή

Παραλίες

Αξιοθέατα

Διαμονή

ADVERTISEMENT

Άρθρα

 • in Χωρίς κατηγορία

  MITE – ATHENS 2017 ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΞΕΚΙΝΑ

  Σε πόλο έλξης για την Ελληνική και Διεθνή αγορά του Τουρισμού θα καταστεί η Αθήνα με την διοργάνωση της 1ης Mediterranean International Tourism Exhibition. Η Διεθνής Τουριστική Έκθεση για την ανάδειξη αγορών θα ανοίξει τις πύλες της από 19 έως 22 Οκτωβρίου 2017 στο αναβαθμισμένο Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο MEC (Λεωφ. Λαυρίου 301, 19002 Παιανία). Πρ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Ενδιαφέρον για την “Μυθική Πελοπόννησο” στην ΜΙΤΤ

  Οι Ρώσοι επισκέπτες της Πελοποννήσου το 2016, δαπάνησαν 40% περισσότερα χρήματα στις διακοπές τους και το Luxury κομμάτι του ρωσικού τουρισμού, δεν έχει επηρεαστεί καθόλου από τις διεθνείς εξελίξεις, σύμφωνα με έρευνες που παρουσιάστηκαν στην διεθνή Τουριστική έκθεση ΜΙΤΤ 2017 στην Μόσχα. Η Μυθική Πελοπόννησος, που ταξίδεψε στη Ρωσία κέρδισε το ενδ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Η λίμνη Κάρλα πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης

  Για την λίμνη Κάρλα που μπορεί να εξελιχθεί σε οικοτουριστικό-ορνιθοτουριστικό προορισμό και να τονώσει την τοπική οικονομία, πραγματοποιείται ανοιχτό σεμινάριο αναπτυξιακής εκπαίδευσης με θέμα «Περιβάλλον και ανάπτυξη, το οικοσύστημα της Κάρλας ως πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης». Το διοργανώνουν τέσσερις φορείς της Θεσσαλίας και αποτελεί μέρος το...
ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP