Άγιος Σεραφείμ

Άγιος Σεραφείμ

Παραθαλάσσιο χωριό με όμορφες παραλίες μπροστά στο Mαλιακό κόλπο. Ο Άγιος Σεραφείμ, 25 χιλιόμετρα από τη Λαμία, συνδυάζει βουνό και θάλασσα, ενώ διέρχεται από την Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας.

Ο Άγιος Σεραφείμ είναι η νέα ονομασία του παλιού χωριού Δερβισάδες, γιατί πιθανώς τη περιοχή χρησιμοποιούσαν οι Τούρκοι της Μενδενίτσας κατά την Τουρκοκρατία ως ξεχειμαδιό.

Στο βουνό Kαλλίδρομο υπάρχουν ιαματικές πηγές σε μια φυσική λίμνη, ενώ με καΐκι μπορείτε να επισκεφθείτε και να κολυμπήσετε στα Λιχαδονήσια, μικρά νησάκια ανάμεσα στα παράλια της Στερεάς και την Eύβοια. Στη γιορτή του Aγίου Σεραφείμ, στις 6 Mαΐου, γίνεται μεγάλο πανηγύρι στο χωριό.

Ενδεικτικά μέρη τα οποία μπορείτε να επισκεφθείτε έχοντας ως ορμητήριό σας τον Άγιο Σεραφείμ είναι με πλοίο της γραμμής, Ferry ή ταχύπλοο τα νησιά των Σποράδων Σκιάθος , Σκόπελος, Αλόνησος, Εύβοια και άλλα νησάκια του Παγασητικού Κόλπου.

Επίσης με αυτοκίνητο μπορείς να κάνεις εξορμήσεις στα Καμένα Βούρλα, την Λαμία, το χωριό Άγιος Σεραφείμ, στο Άγιο Κωνσταντίνο και αλλού.

Στον Αγιο Σεραφείμ βρέθηκε η εικόνα του Αγίου και χτίστηκε η εκκλησία από όπου πήρε το όνομα της και η περιοχή.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:                    Κέντρο Υγείας:                Πυροσβεστικό Κέντρο:
(+30) 2235051800           (+30) 2235051211                     (+30) 22310 30126              (+30) 2231355205

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP