Αγία Μαρίνα

Αγία Μαρίνα

Ένας μικρός παράδεισος» στη Φθιώτιδα. Η Αγία Μαρίνα, 12 χιλιόμετρα από τη Λαμία, είναι ένα γραφικό παραλιακό χωριουδάκι με 393 κατοίκους.

Πρόκειται για ένα ψαροχώρι που προσφέρεται για κολύμπι, ψάρεμα, τοπικούς περιπάτους, βόλτες με το ποδήλατο και την απόλαυση θαλασσινών εδεσμάτων. Ο σιδηροδρομικός σταθμός και το εγκαταλελειμένο εργοστάσιο προσφέρονται για ατμοσφαιρικές φωτογραφίες, για όσους ασχολούνται με το είδος.

Έχει ωραία και οργανωμένη παραλία και τα σπίτια του χωρίζονται από τη θάλασσα με ένα στενό δρόμο όπου βρίσκονται ωραία ταβερνάκια, καφενεία, καφετέριες και μπαρ.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και εντυπωσιακή είναι η ιστορία της γέφυρας, που δεσπόζει παραλιακά της Αγίας Μαρίνας. Κάτι που πολλοί δε γνωρίζουν είναι πως υπάρχει στενή συγγένεια με τον πύργο του Άιφελ. Για την ακρίβεια, η κατασκευαστική BATIGNOLLES, συνεργάτης της οποίας ήταν και ο Άιφελ, είναι η εταιρεία η οποία ξεκίνησε το έργο κατασκευής της προβλήτας το 1892. Την ίδια περίοδο, δουλευόταν παράλληλα και το μεγάλο έργο στη Γαλλική πρωτεύουσα.

Οι πληροφορίες που θέλουν τον Άιφελ να είναι υπεύθυνος και για το σχεδιασμό της γέφυρας στην Αγία Μαρίνα δεν είναι εύκολο να διασταυρωθούν και τα στοιχεία είναι ελλειπή. Παρ΄όλα αυτά, τόσο οι εκπληκτικές ομοιότητες στο σκελετό και τη δομή των δύο έργων, όσο και παλιά σχέδια με την υπογραφή του γραφείου, κάνουν σχεδόν βέβαιη την ανάμειξη του.

Η Αγία Μαρίνα ήτα ένα σημαντικό λιμάνι παλαιότερα, όταν τον Απρίλιο του 1822, ο Οδυσσέας Ανδρούτσος, επικεφαλής 700 ανδρών, μαζί με το Νικηταρά, το Δυοβουνιώτη και τον Υψηλάντη αποβιβάζονται στην Αγία Μαρίνα Φθιώτιδος και προσβάλλουν 18.000 Τούρκους στην περιοχή, τους οποίους και καθηλώνουν για 15 ημέρες.

Aξίζει να επισκεφθείτε την εκκλησία της Aγίας Mαρίνας, που χτίστηκε το 19ο αιώνα. Πανηγύρι γίνεται στο χωριό φυσικά στις 17 Iουλίου, στη γιορτή της Aγίας Mαρίνας.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                  Αστυνομικό Κέντρο:    Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2234071354     (+30)  22340 31222     (+30) 22380-22955                (+30) 22380-23300

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP