Άγιος Κωνσταντίνος

Άγιος Κωνσταντίνος

Παραλιακή κωμόπολη στο Βόρειο Ευβοϊκό που εξαπλώνεται μέχρι τους πρόποδες του όρους «Κνήμις». Ο Άγιος Κωνσταντίνος, 49 χιλιόμετρα από τη Λαμία, είναι πέρασμα για τη βόρεια Ελλάδα, τις Σποράδες και τα νησιά του Aιγαίου.

Η κωμόπολη του Αγίου Κωνσταντίνου βρίσκεται σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της Ελλάδας, ενώ είναι πλούσια σε βλάστηση που φτάνει σχεδόν μέχρι την παραλία.

Ο Άγιος Κωνσταντίνος είναι χτισμένος στο χώρο όπου βρισκόταν ο αρχαίος οικισμός των Οπουντίων Λοκρών, στη θέση του αρχαίου λιμανιού της Δαφνούντος, η Aκρόπολη του οποίου βρισκόταν στους πρόποδες του όρους Kνημίς.

Ο Άγιος Κωνσταντίνος συνδυάζει βουνό με θάλασσα, καθώς είναι χτισμένος στους πρόποδες του όρους Κνημίς, όπου μπορείτε να κάνετε ορειβασία, αναρρίχηση και ορεινή ποδηλασία, να θαυμάσετε τους καταρράκτες του, ενώ διαθέτει μερικές από τις καλύτερες παραλίες της περιοχής όπως Κάλαμος, Συκιές, Πλαζ, Ασπονέρι, Λιβαδάκι, Blue Bay -Camping εντός του οποίου υπάρχει και η θρυλική Disco των 80’s και 90’s-, Λογγός.

Αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα διαμετακομιστικά κέντρα κατά τους θερινούς μήνες, καθώς από το λιμάνι του ταξιδεύουν προς Σκιάθο, Σκόπελο, Αλόννησο και Εύβοια, εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες και ξένοι τουρίστες. Απέχει επίσης λιγότερο από 10 λεπτά από την φημισμένη Λουτρούπολη των Καμένων Βούρλων, όπου μπορεί κανείς να απολαύσει τα Ιαματικά Λουτρά της περιοχής και να επισκεφτεί το κτισμένο τον 11ο – 12ο αιώνα μ.Χ μοναστήρι της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος. Είναι επίσης, περίπου, ένα τέταρτο περίπου από τον Μώλο, γνωστό για τα αγροτικά του προϊόντα και ειδικά το φιστίκι του αλλά και για το γεγονός ότι φιλοξενεί ένα από τα σημαντικότερα μεσαιωνικά κάστρα, στην περιοχή της Μενδενίτσας.

Aξίζει να επισκεφθείτε στην είσοδο του χωριού την μεγαλόπρεπη εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου και της Αγίας Ελένης δίπλα από το παλιό Βαπτιστήριο με τα βυζαντινά ψηφιδωτά και περιηγηθείτε στα ερείπια του αρχαίου Δαφνούντα, στην περιοχή Ισιώματα, που προέκυψαν από αρχαιολογικές ανασκαφές.

Σημεία αναφοράς επίσης η εκκλησία του Αγίου Νικολάου δίπλα στα αιωνόβια πλατάνια και υπαίθριο θέατρο, στον δρόμο προς Άγναντη αλλά και τα μνημεία των πεσόντων κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και την κατοχή, δείγματα της ιστορία του τόπου. Οι λάτρεις της άγριας ζωής επίσης θα θαυμάσετε τον υδροβιότοπο στην περιοχή Βρωμολίμνη.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2235350037           (+30) 22350 31701          (+30) 2235033199               (+30) 2235031682

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP