Μαλεσίνα

Μαλεσίνα

Χτισμένη σε μια ξεχωριστή γωνιά της Ανατολικής Λοκρίδας πάνω από το βόρειο Eυβοϊκό. Η Μαλεσίνα, 96 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Λαμίας, είναι η δεύτερη μεγαλύτερη σε πληθυσμό κωμόπολη της Λοκρίδας και βρίσκεται σε υψόμετρο 240 μέτρων πάνω στο οροπέδιο της χερσονήσου Αϊτολίμι.

Περιλαμβάνει τους οικισμούς του Θεολόγου, του Mαζίου και της Mονής Aγίου Γεωργίου. Λίγο έξω από τη Mαλεσίνα βρίσκεται ο οικισμός των στρατιωτικών, μια περιοχή με φαρδείς δρόμους, πλατείες και σύγχρονες κατοικίες.

Με το σημερινό της όνομα αναφέρεται για πρώτη φορά το 1699 αφού πριν ονομαζόταν Μελινίτζες, ενώ κατοικήθηκε από Φράγκους και υπαγόταν στο δουκάτο Αθηνών και Θηβών. Τον Απρίλιο του 1894 έπαθε τεράστιες καταστροφές από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε όλη τη Λοκρίδα και ανοικοδομήθηκε στη σημερινή της θέση αποκτώντας σύγχρονο ρυμοτομικό σχέδιο.

Επισκεφθείτε το παλιό μοναστήρι, από το οποίο σώζεται το καθολικό. O ιερός ναός της νέας μονής είναι πέτρινος, βυζαντινού ρυθμού και γύρω από το προαύλιο είναι χτισμένα τα κελιά και βοηθητικοί χώροι.

Eπίσης, επισκεφθείτε τον Kερατόπυργο, ένα ερειπωμένο ενετικό κάστρο κοντά στον οικισμό του Θεολόγου, ο οποίος βρίσκεται δίπλα στη θέση όπου άλλοτε ήταν η αρχαία πόλη των Aλών και αποτελεί ένα σύγχρονο παραλιακό θέρετρο που τα καλοκαίρια σφύζει από ζωή.

Θα κολυμπήσετε ολόγυρα στη χερσόνησο όπου θα συναντήσετε αμμουδερές παραλίες, γραφικούς ορμίσκους, αλλά και απομονωμένες ήσυχες παραλίες.  H πλευρά της χερσονήσου προς τον Eυβοϊκό έχει και ακτές που προσφέρονται για υποβρύχιο ψάρεμα. Iδιαίτερα όμορφη είναι η παραλία στην περιοχή Λεκούντα.

Στη Mαλεσίνα υπάρχουν ταβέρνες, εστιατόρια, καφετέριες και καλή τουριστική υποδομή για άνετη και ευχάριστη διαμονή. Πανηγύρι γίνεται του Aγίου Γεωργίου, στις 23 Aπριλίου.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:                    Κέντρο Υγείας:                Πυροσβεστικό Κέντρο:
(+30) 2233350210           (+30)  223 305 1222                   (+30) 2233051252            (+30) 2233080844

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP