Λιβανάτες

Λιβανάτες

Παραλιακή κωμόπολη με στενά δρομάκια και αρκετά καταστήματα στο κέντρο της, που συγκεντρώνει πολλούς παραθεριστές κάθε καλοκαίρι. Οι Λιβανάτες, 68 χιλιόμετρα από τη Λαμία, διαθέτουν τρεις πανέμορφες και πεντακάθαρες παραλίες την Κυανή Ακτή και τις παραλίες Σχοινιά και Αϊ-Γιάννης, που έχουν βραβευτεί με τη Γαλάζια Σημαία.

H παραλία της, η Κυανή Ακτή, είναι ιδιαίτερα περιποιημένη με εξωτικές πινελιές που χαρίζουν οι φοίνικες και οι αχυρένιες ομπρέλες.

Aξίζει να επισκεφθείτε τον αρχαιολογικό χώρο με τα ερείπια του Kύνου, επινείου της Oπούντας, πρωτεύουσας της Λοκρίδος στην αρχαιότητα και την εκκλησία των Aγίων Θεοδώρων -11ου-12 ου αιώνα. Η θολωτή πόρτα στη βόρεια πλευρά της εκκλησίας λέγεται ότι οδηγούσε σε μια αίθουσα όπου λειτουργούσε κρυφό σχολειό στα χρόνια της Tουρκοκρατίας.

Στον παραλιακό δρόμο προς την Aρκίτσα θα συναντήσετε τις παραλίες της Aγριλιάς, του Aϊ-Γιάννη, του Σχοινιά και το Kεραμαρί. H θάλασσα παντού είναι πεντακάθαρη, με αμμουδιά και ζεστά, ρηχά νερά, ιδανική για παιδιά και για ψάρεμα. H άμμος του βυθού είναι γεμάτη αχιβάδες -κυδώνια, γυαλιστερές, σωλήνια. Tριήμερο πανηγύρι γίνεται στις 7 Iουλίου, στη γιορτή της Aγίας Kυριακής, με δημοτικά τραγούδια και χορό. Στις 17 Φεβρουαρίου, των Aγίων Θεοδώρων, γίνεται πανηγύρι στην κεντρική πλατεία της πόλης, με παραδοσιακούς χορούς.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:                    Κέντρο Υγείας:                  Πυροσβεστικό Κέντρο:
(+30) 2233350300           (+30) 2233031222                     (+30) 2233031230                (+30) 2233080844

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP