Λάρυμνα

Λάρυμνα

Ένας από τους παραθαλάσσιους οικισμούς του Βόρειου Ευβοικού κόλπου μέσα σε ελαιόδεντρα και πεύκα, κτισμένο στον όρμο Λάρμες. Η Λαρυμνά, 105 χιλιόμετρα νότια της Λαμίας, είναι χτισμένη στη θέση της ομώνυμης αρχαίας Βοιωτικής πόλης, την οποία λέγεται πως την είχε αναφέρει ο Παυσανίας.

Στην περιοχή βρίσκονται οι εγκαταστάσεις της βιομηχανίας ΛAPKO, που είναι μια από τις μεγαλύτερες μονάδες επεξεργασίας χρωμονικελιούχου μεταλλεύματος στην Eυρώπη.

Η περιοχή της Λάρυμνας ανήκει στο Νομό Φθιώτιδας και στο Δήμο Λοκρών. Γειτνιάζει με άλλες εξίσου σημαντικές και γνωστές περιοχές του δήμου Λοκρών όπως το Μαρτίνο στα ανατολικά. τη Μαλεσίνα στα βόρεια και τον Άγιο Ιωάννη στα Νότια.

H θάλασσα της Λάρυμνας δεν είναι ιδανική για κολύμπι. H παραλία της είναι το Λαγονήσι απ’ όπου μπορείτε, αν έχετε σκάφος, να περάσετε απέναντι, στη Λίμνη της βόρειας Eύβοιας με τα πεντακάθαρα νερά.

Η ιστορική Λάρυμνα ήταν η πιο ανατολική πόλη της αρχαίας Οπουντίας Λοκρίδας, σήμερα  βρίσκεται η Λάρυμνα με την ονομασία  Καστρί. Η συμβολή της στην ανάπτυξη του αρχαίου Ελληνικού κόσμου ήταν καταλυτική και αυτό λόγω της γεωγραφικής της θέσης που ήταν σπουδαία. Ήταν μια από τις πιο εμπορικές πόλεις της περιοχής, πολλές φορές διέθετε αρκετό πλούτο καθώς και σε πολιτικό επίπεδο ήταν μια πόλη καλά οχυρωμένη από τις επιδρομές των εχθρών της.

Aξίζει να επισκεφθείτε το κάστρο όπου σώζονται ερείπια και σήραγγα μήκους δύο χιλιομέτρων, τους νερόμυλους και τη βυζαντινή εκκλησία στην τοποθεσία Mεσαίος Mύλος.

Θα απολαύσετε καλό φαγητό στις ταβέρνες και τα εστιατόρια, νόστιμους μεζέδες στα καφενεία και τα ουζερί και ωραία μουσική στα μπαρ.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:                   Κέντρο Υγείας:                      Πυροσβεστικό Κέντρο:
(+30) 2233041679           (+30) 22340 49222                       (+30) 2233041204                (+30) 2233080844

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP