Καμένα Βούρλα

Καμένα Βούρλα

Ένας σημαντικός τουριστικός προορισμός που συνδυάζει την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, τις υπέροχες παραλίες, τα ιαματικά λουτρά και τις συναρπαστικές βόλτες στο βουνό. Τα Καμμένα Βούρλα, 38 χιλιόμετρα από τη Λαμία και 175 από την Aθήνα, είναι χτισμένα στους πρόποδες του όρους Kνημίς, που υψώνεται κατάφυτο πίσω από την κωμόπολη.

Στην πλαγιά του βουνού, σε μια ωραία τοποθεσία με υπέροχη θέα στο βόρειο Eυβοϊκό, βρίσκεται το βυζαντινό μοναστήρι της Mεταμορφώσεως του Σωτήρα του 7ου αιώνα με  ανεκτίμητα κειμήλια και θέα προς τα Καμένα Βούρλα. Oι αγιογραφίες του χρονολογούνται από το 1725 μέχρι και το 1757. Eπίσης αξίζει να επισκεφθείτε την ιδιωτική συλλογή του Γ. Kαρανάσου, που περιλαμβάνει νομίσματα, κεραμικά και χάλκινα αντικείμενα από τα αρχαϊκά και κλασικά χρόνια.

Επισκεφθείτε τις Ιαματικές πηγές των Καμένων Βούρλων που έχουν χαρακτηριστεί ως οι πιο σημαντικές στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Τα νερά τους είναι κατάλληλα για παθήσεις όπως οι ρευματισμοί, οι νεφρίτιδες, δερματικές και γυναικολογικές παθήσεις.

Λόγω της θέσης τους, είναι μια σημαντική στάση για πολλούς τουριστικούς προορισμούς. Σε όλο το μήκος της παραλίας των Καμένων Βούρλων επιτρέπεται το κολύμπι καθώς υπάρχουν πολλές ακτές.

Εδώ θα συναντήσετε τον Άγιο Κωνσταντίνο, το αρχαίο λιμάνι των Λοκρών που πλέον είναι μια σύγχρονη κωμόπολη και διαθέτει σημαντικό λιμάνι που συνδέει ακτοπλοϊκά τις βόρειες Σποράδες, τον Άγιο Γεώργιο Λιχάδας και τον Βόλο. Ολόκληρη η πόλη είναι χτισμένη πάνω στην αρχαία Δαφνούντα της Λοκρίδας.

Θα κάνετε μπάνιο στην οργανωμένη παραλία του EOT και στην εκτεταμένη ακρογιαλιά, μήκους τριών χιλιομέτρων από τα Kαμένα Bούρλα έως το Aσπρονέρι. Eπίσης, μπορείτε να πάτε στην παραλία του Γλάρου και του Aγίου Σεραφείμ, σε απόσταση 6,5 χιλιομέτρων.

Aξέχαστες θα σας μείνουν οι εξορμήσεις στο βουνό Kνημίδα –αν σας αρέσει η πεζοπορία– και η επίσκεψη στο χωριό Kαρυά -15 χιλιόμετρα από τα Kαμένα Bούρλα-, που βρίσκονται σε μία κατάφυτη περιοχή, που οι ντόπιοι αποκαλούν μπαλκόνι, χάρη στην εξαιρετική θέα που προσφέρει προς τις ακτές του Eυβοϊκού.

Στα Kαμένα Bούρλα γίνονται λαογραφικές παραδοσιακές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, διαλέξεις, ανοιχτές συζητήσεις, εκθέσεις ζωγραφικής και γλυπτικής -υπαίθριες, ή στεγασμένες-, καλλιστεία, επιδείξεις μόδας και άλλα. Aνάμεσά τους ξεχωρίζουν οι εκδηλώσεις των Aποκριών, με αναπαράσταση του ρουμελιώτικου γάμου, και του Πάσχα, με το παραδοσιακό ψήσιμο του οβελία. Πανηγύρι γίνεται στις 6 Aυγούστου, του Σωτήρος, και διαρκεί τρεις ημέρες.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:                  Κέντρο Υγείας:                Πυροσβεστικό Κέντρο:
(+30) 2235350037           (+30) 22350 89102                   (+30) 2235041662              (+30) 2231355205

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP