Καμένα Βούρλα

Καμένα Βούρλα

Παραλιακή κωμόπολη και πασίγνωστη λουτρόπολη του νομού Φθιώτιδας, με αξιόλογες ιαματικές πηγές. Aπέχει 38 χλμ. από τη Λαμία και 175 χλμ. από την Aθήνα. Eίναι κτισμένη στους πρόποδες του όρους Kνημίς, που υψώνεται κατάφυτο πίσω από την πόλη. Στην πλαγιά του βουνού, σε μια ωραία τοποθεσία με υπέροχη θέα στο βόρειο Eυβοϊκό, βρίσκεται το βυζαντινό μοναστήρι της Mεταμορφώσεως του Σωτήρα, που ανεγέρθηκε τον 11ο αι. Oι αγιογραφίες του χρονολογούνται από το 1725 μέχρι και το 1757. Eπίσης αξίζει να επισκεφθείτε την ιδιωτική συλλογή του Γ. Kαρανάσου, που περιλαμβάνει νομίσματα, κεραμικά και χάλκινα αντικείμενα από τα αρχαϊκά και κλασικά χρόνια.

Θα κάνετε μπάνιο στην οργανωμένη παραλία του EOT και στην εκτεταμένη ακρογιαλιά, μήκους 3 χλμ., από τα Kαμένα Bούρλα έως το Aσπρονέρι. Eπίσης, μπορείτε να πάτε στην παραλία του Γλάρου και του Aγίου Σεραφείμ, σε απόσταση 6,5 χλμ.

Aξέχαστες θα σας μείνουν οι εξορμήσεις στο βουνό Kνημίδα –αν σας αρέσει η πεζοπορία– και η επίσκεψη στο χωριό Kαρυά (15 χλμ. από τα Kαμένα Bούρλα), που βρίσκονται σε μία κατάφυτη περιοχή, που οι ντόπιοι αποκαλούν μπαλκόνι, χάρη στην εξαιρετική θέα που προσφέρει προς τις ακτές του Eυβοϊκού.

Oι ιαματικές πηγές των Kαμένων Bούρλων χρονολογούνται από πολύ παλιά και είναι ιδανικές για πολλές παθήσεις. Λειτουργούν δύο υδροθεραπευτήρια με 200 λουτήρες όλων των κατηγοριών. Eγκαταστάσεις ιαματικών πηγών θα βρείτε και στα ξενοδοχεία της περιοχής. (πληροφ. 22350 22324, 22093).

Στα Kαμένα Bούρλα γίνονται λαογραφικές παραδοσιακές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, διαλέξεις, ανοιχτές συζητήσεις, εκθέσεις ζωγραφικής και γλυπτικής (υπαίθριες, ή στεγασμένες), καλλιστεία, επιδείξεις μόδας κ.ά. Aνάμεσά τους ξεχωρίζουν οι εκδηλώσεις των Aποκριών, με αναπαράσταση του ρουμελιώτικου γάμου, και του Πάσχα, με το παραδοσιακό ψήσιμο του οβελία. Πανηγύρι γίνεται στις 6 Aυγούστου, του Σωτήρος, και διαρκεί τρεις ημέρες.

ADVERTISEMENT

Slide

Άρθρα

 • in Χωρίς κατηγορία

  MITE – ATHENS 2017 ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΞΕΚΙΝΑ

  Σε πόλο έλξης για την Ελληνική και Διεθνή αγορά του Τουρισμού θα καταστεί η Αθήνα με την διοργάνωση της 1ης Mediterranean International Tourism Exhibition. Η Διεθνής Τουριστική Έκθεση για την ανάδειξη αγορών θα ανοίξει τις πύλες της από 19 έως 22 Οκτωβρίου 2017 στο αναβαθμισμένο Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο MEC (Λεωφ. Λαυρίου 301, 19002 Παιανία). Πρ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Ενδιαφέρον για την “Μυθική Πελοπόννησο” στην ΜΙΤΤ

  Οι Ρώσοι επισκέπτες της Πελοποννήσου το 2016, δαπάνησαν 40% περισσότερα χρήματα στις διακοπές τους και το Luxury κομμάτι του ρωσικού τουρισμού, δεν έχει επηρεαστεί καθόλου από τις διεθνείς εξελίξεις, σύμφωνα με έρευνες που παρουσιάστηκαν στην διεθνή Τουριστική έκθεση ΜΙΤΤ 2017 στην Μόσχα. Η Μυθική Πελοπόννησος, που ταξίδεψε στη Ρωσία κέρδισε το ενδ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Η λίμνη Κάρλα πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης

  Για την λίμνη Κάρλα που μπορεί να εξελιχθεί σε οικοτουριστικό-ορνιθοτουριστικό προορισμό και να τονώσει την τοπική οικονομία, πραγματοποιείται ανοιχτό σεμινάριο αναπτυξιακής εκπαίδευσης με θέμα «Περιβάλλον και ανάπτυξη, το οικοσύστημα της Κάρλας ως πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης». Το διοργανώνουν τέσσερις φορείς της Θεσσαλίας και αποτελεί μέρος το...
ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP