Γλύφα

Γλύφα

Ένα παραθαλάσσιο χωριό, πασίγνωστο για τις καταγάλανες θάλασσες και τις πανέμορφες παραλίες που διαθέτει εντός και εκτός οικισμού. Η Γλύφα, 59 χιλιόμετρα από τη Λαμία, εκτός από τουριστικός προορισμός, αποτελεί και λιμάνι εξόδου προς την Βόρεια Εύβοια. Από το λιμάνι του, με φέρι-μποτ μπορείτε να περάσετε απέναντι, στον Aγιόκαμπο της Eύβοιας.

Με όμορφη παραλία, πολλές προτάσεις διασκέδασης και ακόμα πιο πολλές προτάσεις περιήγησης, η Γλύφα αποτελεί  ιδανική βάση διαμονής. Η παραλία της Γλύφας έχει βραβευτεί με γαλάζια σημαία από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τα καθαρά νερά και το περιβάλλον της.

Στην περιοχή της Γλύφας και συγκεκριμένα στα ανατολικά της βρίσκεται η θέση «Φανός», η οποία ταυτίζεται με την ομηρική θέση «Αντρώνα», όπου βρέθηκαν τα ερείπια της ομώνυμης ακρόπολης -4ος αιώνας π.χ.-, καθώς και σπήλαια που συνδέουν την περιοχή με τη λατρεία της θεάς Δήμητρας.

Στο χωριό γίνονται πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις με σημαντικότερες την εκδήλωση στις 9 Μαΐου προς τιμήν του Αγίου Νικολάου εν Βουνένοις, του ομώνυμου νησιού που βρίσκεται νοτιοδυτικά του όρμου της Γλύφας, αλλά και του πανηγυριού των Αγίων Αναργύρων την 1η Ιουλίου.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:                    Κέντρο Υγείας:                  Πυροσβεστικό Κέντρο:
(+30) 22383 50100           (+30) 22380 51222                     (+30) 2238051231              (+30) 22380-22955

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP