Δαμάστα

Δαμάστα

Γραφικό ορεινό χωριό με σπιτάκια με ανθοστόλιστους κήπους και στενά δρομάκια. Η Δαμάστα, 14 χιλιόμετρα από τη Λαμία, είναι χτισμένη δίπλα στο Ασωπό ποταμό και έχει γύρω του απέραντες εκτάσεις με καλλιέργειες.

Πρόκειται στην ουσία για ένα χωριό όπου περιλαμβάνει την Άνω Δαμάστα, την Κάτω Δαμάστα και την Ηράκλεια. Το χωριό έχει πολλά γραφικά σημεία με πλατείες και παραδοσιακά σπίτια, ενώ στην άκρη του θα συναντήσετε το μνημείο του Αθανάσιου Διάκου.

Πρέπει οπωσδήποτε να επισκφθείτε τα λουτρά Καλλιδρόμου που βρίσκονται στην περιοχή Ψωρονέρια, καθώς είναι ευεργετικά για δερματικές παθήσεις, ρευματοπάθειες, ισχιαλγίες και αρθρίτιδες ενώ το νερό τους είναι πάντα σε θερμοκρασία 33 βαθμών.

Aξίζει να επισκεφθείτε το ονομαστό μοναστήρι της Παναγίας της Δαμάστας σε υψόμετρο 740 μέτρων, 23 χιλιόμετρα από τη Λαμία με την ανεμπόδιστη θέα Μαλιακό Κόλπο και στην κοιλάδα του Σπερχειού. Εκτιμάται ότι η μονή χτίστηκε μεταξύ 13ου και 15ου αιώνα.

και το μνημείο προς τιμήν του Eπισκόπου του Σαλώνων Hσαΐα, στην περιοχή Xαλκομάτα. O Eπίσκοπος τραυματίστηκε θανάσιμα από τους Tούρκους στην προσπάθειά του να βοηθήσει τους Έλληνες αγωνιστές.

Για τους φυσιολάτρες, υπάρχουν πολλά σημεία μέσα στο δάσος οι όπου θα ανακαλύψετε τις ομορφιές της φύσης με τους καταρράκτες να σχηματίζουν μικρές λίμνες δημιουργώντας ορμητικά νερά.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2231081489           (+30) 22310 56800          (+30) 2231355200                (+30) 2231356000

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP