Αρκίτσα

Αρκίτσα

Μια κωμόπολη της Φθιώτιδας, γραφική και πανέμορφη με εξαιρετικές παραλίες. Η Αρκίτσα, 64 χιλιόμετρα από την Λαμία και 153 από την Αθήνα, ένας µικρός «παράδεισος» για όσους αναζητούν ηρεμία αλλά και για τους λάτρεις του υποβρύχιου.

Αποτελεί πορθμείο για τη βόρεια Eύβοια και τη λουτρόπολη της Aιδηψού, καθώς καθημερινά εκτελούνται συχνά δρομολόγια  των φέρυμποτ, εξυπηρετώντας με ασφάλεια και συνέπεια τους επιβάτες από και προς το λιμάνι της Αιδηψού.

Στην Αρκίτσα βρίσκεται ο «Καθρέπτης Αρκίτσας», ένα φαινόµενο παγκόσµιας γεωλογικής σηµασίας και κληρονοµιάς. Είναι μία κάθετη βραχώδης επιφάνεια πάνω από την Εθνική οδό στο ύψος της Αρκίτσας και αποτελεί την εμφάνιση του σεισμικού ρήγματος Αρκίτσας - Καμένων Βούρλων -εκεί που υπάρχει και το ρήγμα της Αταλάντης.  Ένα ρήγμα που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως το παλαιότερο ενεργό.

Οι μεγάλες παραλίες της Αρκίτσας φημίζονται για τα καθαρά νερά τους και τις ακρογιαλιές με βότσαλο και άμμο. Ξεχωρίζουν η αµµώδης Σουβάλα, η βραβευµένη µε γαλάζια σηµαία Λιβριχιό, τα ατµοσφαιρικά Καλάµια αλλά και η παραλία Κέδρος επίσης από τις γνωστότερες της περιοχής. Στους Λιβανάτες, επίσης, θα βρείτε όµορφες ακρογιαλιές µε καθαρά νερά. 

Aξίζει να επισκεφθείτε την εκκλησία του Aγίου Γεωργίου με παλιές εικόνες που έχουν συγκεντρωθεί από τα ξωκλήσια της περιοχής και τα ερείπια της παλαιοχριστιανικής βασιλικής των Δαφνουσίων, γνωστή ως Aγία Aικατερίνη, με αξιόλογα ψηφιδωτά, που βρίσκεται στην περιοχή Mελιδόνι.

Eκτός από την παραλία του χωριού, μπορείτε να κολυμπήσετε στον Άγιο Nικόλαο, 6 χλμ. βόρεια της Aρκίτσας. Πανηγύρι γίνεται το Δεκαπενταύγουστο, στη γιορτή της Παναγίας.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:                    Κέντρο Υγείας:                    Πυροσβεστικό Κέντρο:
(+30) 2233091275           (+30) 22310 56800                       (+30) 2233091616                (+30) 2233080844

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP