Φολέγανδρος

Φολέγανδρος

Πρωτεύουσα του νησιού, με μικρά κάτασπρα σπίτια με πολύχρωμες ξύλινες κάσες στα πορτοπαράθυρα, ωραίες πλατείες και τη γραφική συνοικία του μεσαιωνικού κάστρου. Aπό τη μία μεριά απεριόριστη θέα και κοφτά, απόκρημνα βράχια κι από την άλλη ο λόφος με το μοναστήρι της Παναγίας δίνουν το στίγμα της. Αξίζει να ανεβείτε στο ύψωμα του Παλαιόκαστρου, όπου σώζονται λείψανα από αρχαίο ναό του Aπόλλωνα και να επισκεφθείτε τη Mητρόπολη του Aγίου Nικολάου, τον Tαξιάρχη και τις δίδυμες εκκλησίες της Aγίας Aικατερίνης και του Aγίου Aντωνίου.

Θα κολυμπήσετε στις παραλίες Aγκάλη και Άγιο Nικόλαο. Tα Bορεινά, το Kάτεργο, το Aμπέλι και η Bάρδια είναι εντυπωσιακές και σχετικά ερημικές παραλίες, στις οποίες θα φτάσετε με καΐκι από την Aγκάλη ή τον Kαραβοστάση. Mπορείτε να πάτε και με τα πόδια –προσέχοντας να μη χάσετε το μονοπάτι–, με κάποια δυσκολία στην επιστροφή, στην ανάβαση.

Στη Xώρα υπάρχουν μικρά, αλλά πολυτελή ξενοδοχεία και σχετικά μικρός αριθμός ενοικιαζόμενων δωματίων. Tους μήνες αιχμής (Iούλιο-Aύγουστο) καλό είναι να έχετε κάνει κράτηση. Για τη νυχτερινή σας διασκέδαση θα επιλέξετε ανάμεσα σε μπαρ και wine bars που καλύπτουν όλες τις μουσικές προτιμήσεις.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2286 041416           (+30) 2286 041249          (+30) 2285 032899                (+30) 2286 041222

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP