Μοναστηράκι

Μοναστηράκι

Ένα από τα γραφικότερα παραθαλάσσια χωριά της Φωκίδας, χτισμένο αμφιθεατρικά και με μια υπέροχη παραλία. Το Μοναστηράκι, 83 χιλιόμετρα από την Άμφισσα και 11 από την Ναύπακτο, συνδυάζει βουνό και θάλασσα και είναι ιδανικός για αποδράσεις όλες τις εποχές του χρόνου.

Με πληθυσμό 487 κατοίκους, το Μοναστηράκι περιλαμβάνει τον ομώνυμο οικισμό, αλλά και το Σκάλωμα και τη Μαγούλα. Περπατώντας πλακόστρωτα δρομάκια, θα θαυμάσετε τα καλαίσθητα παλιά σπίτια με μπαλκόνια που βλέπουν στη θάλασσα και θυμίζουν έντονα νησί, αλλά και το μικρό λιμανάκι, όπου θα απολαύσετε το φαγητό σας δίπλα στο κύμα και θα κολυμπήσετε στις κοντινές παραλίες.

Το Μοναστηράκι -χτισμένο στην πλαγιά, δεξιά από την Εθνική οδό Ναυπάκτου–, διαθέτει μια παραλία που βρίσκεται 500 μέτρα δυτικά του χωριού, με μικρό βότσαλο αλλά και χαλίκι σε κάποια σημεία, ενώ τα νερά είναι πεντακάθαρα και καταγάλανα.

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά στοιχεία της παραλίας είναι η μικρή «λίμνη» που δημιουργείται ακριβώς πίσω από την ακτή - οι ντόπιοι την αποκαλούν «γαλάζια λίμνη». Πρόκειται για έναν μικρό, κλειστό υδροβιότοπο, τον οποίο χωρίζει από τη θάλασσα μόνο ένα στενό κομμάτι ξηράς.

Όσο για την βραδυνή σας διασκέδαση επισκεφτείτε την κοντινή Ναύπακτο που φημίζεται για την έντονη νυχτερινή διασκέδαση.

Πήρε το όνομά του από ένα μοναστήρι που βρισκόταν στη θέση του χωριού κατά την ύστερη βυζαντινή περίοδο. Τα προϊόντα του χωριού είναι τα δημητριακά, τα εσπεροειδή και τα φρέσκα ψάρια.

Αξίζει να επισκεφτείτε τον Καθεδρικό Ναό του χωριού, Ευαγγελιστής Μάρκος, όπου οι κάτοικοι γιορτάζουν κάθε χρόνο τη γιορτή του. Στην περιοχή θα βρείτε πολλά ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια, καθώς και ταβέρνες.

Σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων σας περιμένει η Ναύπακτος, ένας υπέροχος προορισμός για όλες τις εποχές του χρόνου, που θα σας γοητεύσει με το παραδοσιακό χρώμα της, το ενετικό λιμάνι και το καλοδιατηρημένο κάστρο της. Επίσης, αξίζει να εξερευνήσετε τα γύρω μέρη, όπως τη Χιλιαδού, το Σκάλωμα, το Μαραθιά, τη Γλυφάδα, τις Σπηλιές και το μικρό νησάκι απέναντι, τα Τριζόνια.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 22663 50100           (+30) 2266022 022          (+30) 2266022199                (+30) 2266022222

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP