Φωκίδα

Φωκίδα

Μοναδικές φυσικές ομορφιές συνθέτουν το τοπίο γύρω από τους Δελφούς, την Άμφισσα, την Ιτέα, το Γαλαξίδι, τη Γραβιά, το Λιδωρίκι, το Ευπάλιο και την Ερατεινή. Aυτά είναι μερικά μόνο από τα διαμάντια που κρύβει στην αγκαλιά της η γη της Φωκίδας.

Περιτριγυρισμένη από σπουδαία βουνά , με πλήθος σπηλαίων  και πεζοπορικών διαδρομών  που τη διασχίζουν, η Φωκίδα φημίζεται για την πλούσια φύση της.

Ο πανέμορφος Παρνασσός, με το μοναδικό Χιονοδρομικό Κέντρο  και τον εθνικό δρυμό, η άγρια Γκιώνα, το βουνό των νεράιδων η Οίτη και τα αλπικά τοπία των Bαρδουσίων που περικλείουν την Άμφισσα, την πρωτεύουσα, με το ιστορικό Κάστρο των Σαλώνων και τη Χάρμαινα, τη συνοικία των θρύλων και των στοιχειών.

Θα δείτε τα γραφικά χωριουδάκια που είναι χτισμένα μέσα σε καταπράσινο τοπίο, διατηρώντας παραδόσεις και ήθη αιώνων. Από την άλλη, τα παράλια του νομού δεν υστερούν σε ομορφιά. Θα θαυμάσετε την Ιτέα, αλλά και το αρχοντικό Γαλαξίδι, το «στεριανό νησί», προσφέρουν στους επισκέπτες της Φωκίδας έναν αξεπέραστο συνδυασμό βουνού και θάλασσας, σύγχρονου τουρισμού και αρχαιολογικού.

Σε όλα τα παραπάνω θα πρέπει να συνυπολογίσετε τα εξαιρετικά καταλύματα που θα σας φιλοξενήσουν εκεί, τους φιλόξενους ανθρώπους που θα σας υποδεχτούν με ζεστασιά και, φυσικά, τα ντόπια εδέσματα που θα σας προσφέρουν νέες γευστικές εμπειρίες.

Επισκεφθείτε τη Φωκίδα και γνωρίστε από κοντά μια από τις σπουδαιότερες περιοχές του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, που κράτησε την ιστορική της σημασία διαμέσου των αιώνων, διαδραματίζοντας σπουδαίο ρόλο σε όλες τις μεγάλες στιγμές του ελληνισμού.

Οι Δελφοί και η Αράχωβα, και βέβαια όλες οι γύρω πόλεις και τα χωριά, έχουν να επιδείξουν πολύ πλούσια ιστορία, με σπουδαία κειμήλια, τα οποία στεγάζονται στα μουσεία της περιοχής.

Ξεχωρίζει βέβαια το Αρχαιολογικό Μουσείο των Δελφών, στις 14 αίθουσες του οποίου ξετυλίγεται η ιστορία του «Ομφαλού της Γης» του αρχαίου κόσμου, του σπουδαιότερου μαντείου της ελληνικής αρχαιότητας, αλλά και το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών..

Το Μαντείο των Δελφών  κυριαρχεί, καθώς ολόκληρη η περιοχή που αποκαλούμε Δελφικό Τοπίο έχει να επιδείξει πλήθος αξιοθέατων αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, αλλά και σύγχρονου πολιτισμού.

Επισκεφθείτε την Άμφισσα  και τα χωριά της που έχουν να επιδείξουν μνημεία από τον πολιτισμό της αρχαιότητας, αλλά και σημαντικά αξιοθέατα της Βυζαντινής περιόδου και της Ελληνικής Επανάστασης, όπως το Χάνι της Γραβιάς, το Κάστρο των Σαλώνων, τη Μάχη της Δρέμισσας. Περάστε από τη Παναγία Βαρνάκοβα, την Παλαιά Μονή Τιμίου Προδρόμου και πλήθος από εκκλησίες και ξωκλήσια.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 22650 28 913           (+30) 22650 28 623          (+30) 22650 28 199                (+30) 22650 28 400

ADVERTISEMENT

Ζήστε την εμπειρία σας στη Φωκίδα

ADVERTISEMENT

Προγραμματίστε το ταξίδι σας

Διαμονή

Φαγητό

Εκδρομές

Διαμονή

Παραλίες

Αξιοθέατα

Διαμονή

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP