Ερατεινή

Ερατεινή

Γραφικό ψαροχώρι δυτικά του Γαλαξιδίου, που αποτελεί σημαντικό κέντρο παραθερισμού της περιοχής. Η Ερατεινή, 48 χιλιόμετρα από την Άμφισσα, είναι ένα από τα όμορφα παραθαλάσσια χωριά του Νομού Φωκίδας, σε μικρή απόσταση από την αρχαία πόλη Tολοφών.

Έχει πάρει το όνομά της από τη βασίλισσα Ερατώ και σχεδόν ολόκληρος ο οικισμός είναι χτισμένος με νέα κτίρια, αφού οι καταστροφικοί σεισμοί είχα καταστρέψει τα επιβλητικά κτίρια των προηγούμενων αιώνων.

Χαρακτηριστικό του χωριού δεν είναι άλλο από το γραφικό λιμανάκι για τον απογευματινό σας περίπατο, απ’ όπου θα απολαύσετε τη θέα της Πελοποννήσου.

H παραλία της περιοχής είναι πολύ ωραία, με γραφικές ψαροταβέρνες, υπάρχουν όμως και οι όμορφες ακρογιαλιές στον Tολοφώνα και τους Aγίους Πάντες.

Στις παραλίες θα βρείτε κανό και θαλάσσια ποδήλατα. Aν προτιμάτε περισσότερη ηρεμία, στα δυτικά του χωριού θα συναντήσετε τις παραλίες Άγιος Nικόλαος και Γλυφάδα, με θέα τα νησιά Tριζόνια και Σπηλιά.

Η παραμονή σας στην παραθαλάσσια Ερατεινή είναι η καλύτερη αφορμή να για να ανακαλύψετε τις γειτονικές πόλεις και χωριά της Φωκίδας, με την πλούσια ιστορία όπως το Γαλαξίδι, την πιο γραφική παραθαλάσσια κωμόπολη της περιοχής.

Όλο το παραλιακό μέτωπο, από το Γαλαξίδι μέχρι και τη Ναύπακτο είναι σχετικά άγνωστο ως τουριστικός προορισμός, παρ' όλο που κρύβει μοναδικές παραλίες, γραφικούς οικισμούς αλλά και παραδοσιακά ορεινά χωριά στις πλαγιές πάνω από τη θάλασσα.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:                    Κέντρο Υγείας:                Πυροσβεστικό Κέντρο:
(+30) 2266350307           (+30) 26340 51222                      (+30) 2266031216           (+30) 2266022199

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP