Επτάλοφος

Επτάλοφος

Γραφικό χωριουδάκι, χτισμένο σε ελατοσκέπαστη πλαγιά του Παρνασσού, σε υψόμετρο 900 μέτρων. Η Επτάλοφος, 54 χιλιόμετρα από την Άμφισσα, είναι χτισμένη πάνω σε εφτά λόφους, πνιγμένη κυριολεκτικά στο πράσινο με έλατα, πλατάνια, καρυδιές, καστανιές και κερασιές.

Γνωστό και ως Αγόριανη αποτελεί αγαπημένο προορισμό για χειμερινές κυρίως διακοπές, αποτελώντας ορμητήριο για το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού και διαθέτοντας πολλούς παραδοσιακούς ξενώνες.

Σε αντίθεση με την κοσμοπολίτικη Αράχωβα από την οποία απέχει μόλις 24 χιλιόμετρα, η Επτάλοφος είναι ιδανικό μέρος για όσους εεεπιιιθυμούν ηρεμία και χαλάρωση κοντά στη φύση και πολύ κοντά -μόλις 11 χιλιόμετρα- στο χιονοδρομικό κέντρο. Γι΄ αυτό άλλωστε γνωρίζει και μεγάλη τουριστική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, όπως, επίσης, και λόγω της θέσης του μέσα σε πανέμορφο ελατοδάσος.

Επισκεφθείτε το Λαογραφικό Μουσείο όπου θα γνωρίσετε την ιστορία του Παρνασσού μέσα από χρηστικά αντικείμενα του χθες που φυλάσσονται εδώ.

Η Αγία Τριάδα, η Αγία Παρασκευή, η Βρωμόβρυση, το Πυργάκι, η πηγή Βασιλική με το χωνευτικό νερό, είναι ιδανικά σημεία για πεζοπορία ή ποδήλατο, αλλά και για ρομαντικούς περιπάτους μέσα σε μια φύση, που προσφέρει απλόχερα την ομορφιά και τον καθαρό αέρα της.

Προσκυνήστε στο ξωκλήσι της Aγίας Tριάδας και απολαύστε εκλεκτούς ρουμελιώτικους μεζέδες στα ταβερνάκια και τα καφενεία. Πανηγύρι γίνεται στις 26 Iουλίου, στη γιορτή της Aγίας Παρασκευής.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:          Κέντρο Υγείας:   
(+30) 2265350027           (+30) 22650 28100          (+30) 2265028333                 (+30) 2265091255   

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP