Ραπτόπουλο

Ραπτόπουλο

Ένα από τα πιο όμορφα χωριά της Ευρυτανίας, χτισμένο μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον και από κάθε γωνιά του το μάτι χάνεται ανάμεσα στα μεγάλα βουνά και τα απέραντα δάση. Το Ραπτόπουλο, 82 χιλιόμετρα από το Καρπενήσι, βρίσκεται σε υψόμετρο 880 μέτρων σε μια απάνεμη θέση, στους πρόποδες της ελατοκαστανόφυτης Τσούκας -υψόμετρο 1475 μέτρα- και του Κρι.

Από την κορυφή της Τσούκας, έχεις θέα τη ροή του Αχελώου και των βουνών των Αγράφων και του Βάλτου, ενώ τις ανέφελες μέρες και τα φώτα της Πάτρας.

Από τις πιο πυκνοκατοικημένες κοινότατες της Ευρυτανίας μετά το Καρπενήσι με πληθυσμό 982 κατοίκους, το Ραπτόπουλο ανήκει στο Δήμο Ασπροποτάμου. Είναι κτηνοτροφικό και γεωργικά παραγωγικό κέντρο του νομού.

Μέσα σε έλατα και καστανιές, «ξεφυτρώνουν» τα διώροφα σπίτια που είναι φτιαγμένα από πέτρα, ξύλο και κεραμίδια. Σημείο κατατεθέν της ευρύτερης περιοχής είναι τα εντυπωσιακά γεφύρια, όπως αυτά της Τέμπλας, του Στράτου, του Αυλακίου, του Μανώλη και της Βέργας.

Από τα Παλούκια ως το Δρυμώνα, αν περιπλανηθείτε στους συνοικισμούς του θα γνωρίσετε τους αγνούς και φιλόξενους κατοίκους του αλλά και θα θαυμάσετε την αρχιτεκτονική του.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                                  Κέντρο Υγείας:                      Αστυνομικό Κέντρο:                     Πυροσβεστικό Κέντρο:
(+30) 2237351202                        (+30) 2237097222                  (+30) 22370 33001                               (+30) 2237022199

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP