Ευρυτανία

Ευρυτανία

Kαταπράσινα δάση, τρεχούμενα νερά, επιβλητικά φαράγγια, αγέρωχα βουνά και γραφικά χωριά είναι μερικά μόνο από τα χαρακτηριστικά που συγκλονίζουν τον επισκέπτη και τον κάνουν να έρθει κοντά της ξανά και ξανά. Ένας από τους κορυφαίους προορισμούς για τους εραστές της φύσης, της ηρεμίας και της περιπέτειας, ανάλογα με το τι αναζητάτε.

Υπέροχα βουνά, ενδιαφέρουσες δραστηριότητες και πλούσια φύση είναι κάποια από εκείνα που θα σε κερδίσουν στην περιοχή της Ευρυτανίας. Σε περιμένουν γραφικά χωριουδάκια, εξαιρετικά ταβερνάκια με παραδοσιακό φαγητό και εκπληκτική ελληνική φιλοξενία.

Η Ευρυτανία είναι ιδανικός προορισμός και τον χειμώνα, όπου χαρίζει χουχουλιάρικες στιγμές, αλλά και το καλοκαίρι με δροσερές αναμνήσεις και αξέχαστες εμπειρίες.

Είναι ένας από τους 7 νομούς της Στερεάς Ελλάδας και ο πιο ορεινός νομός της Ελλάδας, που συνορεύει με τους νομούς Αιτωλοακαρνανίας, Καρδίτσας και Φθιώτιδας.

Στο Bελούχι, το χειμώνα, θα επιδοθείτε στα αγαπημένα σας χειμερινά σπορ, ενώ οι φιλόξενοι και ντόμπροι κάτοικοί της θα σας κάνουν να αισθανθείτε από την πρώτη στιγμή σαν να είστε στο σπίτι σας.

Κάτω από τις ελατοσκέπαστες κορυφές του Βελουχίου µε το λευκό παρθένο χιόνι, το Καρπενήσι και τα χωριά της Ευρυτανίας θα έκαναν ακόµα και τον… Άγιο Βασίλη να ζηλέψε. Η πρωτεύουσα, το Καρπενήσι, είναι η diva της περιοχής και σίγουρα κερδίζει το ενδιαφέρον, όμως και τα γραφικά χωριά δεν πάνε πίσω.

Τα χωριά της περιοχής είναι όλα ένα κι ένα. Όμως αν έπρεπε να επισκεφθείς μόνο τρία αυτά θα ήταν σίγουρα οι Κορυσχάδες, το Μεγάλο Χωριό και το Παλιό Μικρό Χωριό. Άλλα όμορφα χωριά είναι το Κλαυσί, το Βουτύρο, τα Φιδάκια, η Γρανίτσα, ο Προύσος και η Δομνίτσα.

Πρέπει να παεράσετε μια βόλτα από την Ιερά Μονή Προυσού, που είναι και από τα δημοφιλέστερα μέρη της περιοχής. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και το χιονοδρομικό κέντρο στο βουνό Βελούχι, όπου θα επιδοθείτε σε χειμερινά extreme sports. Εννοείται πως θα πρέπει να επισκεφθείτε τη μαύρη σπηλιά και να απολαύσετε τη διαδρομή μέχρι εκεί. Ένα από τα ενδιαφέροντα μέρη είναι επίσης και το λαογραφικό μουσείο του Μεγάλου χωριού, αλλά και το «σημείο» Τσαγκαράλωνα, που είναι από τα κορυφαία.

Μια από τις κορυφαίες δραστηριότητες στην περιοχή που σας προτείνουμε είναι οι πεζοπορίες . Οι διαδρομές στην Ευρυτανία είναι εκπληκτικές και ο φυσικός πλούτος ατελείωτος. Επίσης μπορείς να κάνεις ράφτινγκ, κανό και mountain bike.

Στην Ευρυτανία θα δοκιμάσεις κυρίως λουκάνικα, σουφλιμάς (κοντοσούβλι), πίτες, πέστροφα, κυνήγι αλλά και γενικώς κρεατικά. Στην περιοχή φημίζονται και οι πίτες και ιδιαίτερα η πίτα χωρίς φύλλο και φυσικά το προσούτο Ευρυτανίας.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 22373-50000           (+30) 2237089150          (+30) 22370 23103                (+30) 2237025475

ADVERTISEMENT

Ζήστε την εμπειρία σας στην Ευρυτανία

Ήλιος & Θάλασσσα

Περισσότερα

Θεματικές Διαδρομές

Περισσότερα

Τέχνη & Πολιτισμός

Περισσότερα

Υγεία & Ευεξία

Περισσότερα

Προσκυνηματικός Τουρισμός

Περισσότερα

Γαστρονομία

Περισσότερα

Γάμοι & Γαμήλια ταξίδια

Περισσότερα

Αθλητισμός & Προπόνηση

Περισσότερα

Βιβλιοπαρουσίαση

Περισσότερα

ADVERTISEMENT

Προγραμματίστε το ταξίδι σας

Διαμονή

Φαγητό

Εκδρομές

Διαμονή

Παραλίες

Αξιοθέατα

Διαμονή

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP