Φουρνά

Φουρνά

Ο Φουρνάς αποτελεί έναν ορεινό δήμο, στη βορειοδυτική πλευρά της Ευρυτανίας. Πρόκειται για μια περιοχή κατάφυτη από έλατα, στα όρια με το νομό Φθιώτιδας και το νομό Καρδίτσας. Τα τελευταία χρόνια ο τουρισμός έχει αυξηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό, χάρη στις απαράμιλλες φυσικές ομορφιές των χωριών και τα αξιόλογα ιστορικά μνημεία.

Η Φούρνα είναι το σημαντικότερο κεφαλοχώρι της περιοχής και αποτελεί την έδρα του ομώνυμου δήμου. Αποτελεί τον πρώτο σταθμό διείσδυσης στην Ευρυτανία από την κοιλάδα της Φθιώτιδας στη ρεματιά του Παλιόκαστρου. Η περιοχή, σύμφωνα με τα ευρήματα των αρχαιολογικών ανασκαφών κατοικείται από τους προϊστορικούς χρόνους. Στο λόφο του Προφήτη Ηλία υπάρχουν τα ερείπια ενός αρχαίου φρουρίου.

Κατά την παραμονή σας στη Φούρνα, αξίζει να επισκεφθείτε την εκκλησία της Μεταμόρφωσης του Σωτήρα όπου φυλάσσονται αξιόλογα κειμήλια, τη Σεραφείμιο Βιβλιοθήκη και το παλιό μοναστήρι της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος της Βράχας, το οποίο χρονολογείται από το 1700 και διαθέτει άριστα διατηρημένες τοιχογραφίες και εικόνες της βυζαντινής περιόδου.

Στη Φούρνα λειτουργούν ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια που εξασφαλίζουν στους επισκέπτες άνετη διαμονή.

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP