Φουρνά

Φουρνά

Μια περιοχή κατάφυτη από έλατα, στα όρια με το νομό Φθιώτιδας και το νομό Καρδίτσας. Το χωριό Φουρνά, 39 χιλιόμετρα από το Καρπενήσι, είναι χωμένο κυριολεκτικά μέσα στα έλατα και στα τρεχούμενα νερά, περικυκλωμένο φαράγγια και επιβλητικούς ορεινούς όγκους της Στερεάς Ελλάδας, όπως το Βελούχι και η οροσειρά των Αγράφων.

Τριγύρω από τη Φουρνά θα συναντήσετε τα πολύ όμορφα ποταμάκια όπως Αφορεσμένα, Μαυρομύτη και Παληότουρνο, τα οποία ενώνονται και σχηματίζουν το Φουρνιώτη ποταμό, που χύνεται δυτικά στο Μέγδοβα, παραπόταμο του Αχελώου ποταμού.

Σε απόσταση μικρότερη των 10 χιλιομέτρων από το χωριό Φουρνά βρίσκονται τα μικρότερα χωριά Πλάτανος, Μουσχιάδες και πιο ψηλά η Κορίτσα -ή Κλειστό.

Ο Δήμος Φουρνάς αποτελεί έναν ορεινό δήμο, στη βορειοδυτική πλευρά της Ευρυτανίας, όπου τα τελευταία χρόνια ο τουρισμός έχει αυξηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό, χάρη στις απαράμιλλες φυσικές ομορφιές των χωριών και τα αξιόλογα ιστορικά μνημεία.

Η Φουρνά, το σημαντικότερο κεφαλοχώρι της περιοχής, αποτελεί τον πρώτο σταθμό διείσδυσης στην Ευρυτανία από την κοιλάδα της Φθιώτιδας στη ρεματιά του Παλιόκαστρου. Η περιοχή, σύμφωνα με τα ευρήματα των αρχαιολογικών ανασκαφών κατοικείται από τους προϊστορικούς χρόνους, ενώ στο λόφο του Προφήτη Ηλία υπάρχουν τα ερείπια ενός αρχαίου φρουρίου.

Αξίζει να επισκεφθείτε την εκκλησία της Μεταμόρφωσης του Σωτήρα όπου φυλάσσονται αξιόλογα κειμήλια, τη Σεραφείμιο Βιβλιοθήκη και το παλιό μοναστήρι της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος της Βράχας, το οποίο χρονολογείται από το 1700 και διαθέτει άριστα διατηρημένες τοιχογραφίες και εικόνες της βυζαντινής περιόδου.

Στη Φουρνά λειτουργούν ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια που εξασφαλίζουν στους επισκέπτες άνετη διαμονή. Γενικά, η περιοχή γύρω από τη Φουρνά είναι ιδανική για πεζοπορία και για φυσιολάτρες που επιθυμούν να θαυμάσουν ένα από τα μεγαλύτερα δάση της χώρας μας. Λόγω δύσκολης πρόσβασης το χειμώνα, η περιοχή δεν έχει δημιουργήσει τις αναγκαίες προϋποθέσεις για να αναπτυχθούν τουριστικές εγκαταστάσεις, με αποτέλεσμα το τοπίο να έχει παραμείνει ανέγγιχτο σε μεγάλο βαθμό. Το γεγονός αυτό κάνει μια εκδρομή στην περιοχή αυτή εξαιρετικά ενδιαφέρουσα.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2237051633           (+30) 2237051222          (+30) 2237051019                (+30) 2237051219

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP