Λευκίμμη

Λευκίμμη

Ένα γραφικό, αρχοντικό χωριό, τριγυρισμένο από τις ομορφιές της φύσης. Η Λευκίμμη είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κέρκυρας και απέχει 40 χιλιόμετρα από την πόλη.

Στα στενά δρομάκια της υπάρχουν παλιά αρχοντικά και σπίτια σε διάφορα στάδια ανακαίνισης, από παλιά μέχρι και μοντέρνα κτίρια.

Είναι ένας τόπος που δεν έχει γνωρίσει τουριστική ανάπτυξη και διατηρεί τα ήθη και τα έθιμα του παρελθόντος, καθώς θα δείτε γυναίκες πάνω στην ράχη γαϊδάρου, άλλες στην πόρτα του σπιτιού να μιλούν με τις γειτόνισσες, ηλικιωμένοι στο καφενείο του χωριού που πίνουν καφέ μιλώντας με τους άλλους κάτοικους του χωριού και άντρες στα χωράφια.

Στην Λευκίμμη υπάρχει ένα μικρό κανάλι που περνάει από το κέντρο του χωριού, εκεί όπου υπάρχουν εστιατόρια και καφέ και μπορείτε να απολαύσετε ένα γεύμα ή ποτό.

Σε κοντινή απόσταση από το χωριό υπάρχει ο ομώνυμος φάρος, ένα αλατορυχείο και το χωριό Ποτάμι το οποίο διασχίζεται από ένα ποτάμι και χαρακτηρίζεται από μια γέφυρα που ενώνει τις δυο πλευρές.

Η Λευκίμμη βρίσκεται στο εσωτερικό έτσι δεν έχει μια δική της παραλία, οι πιο κοντινές είναι αυτή του Μολού σε δύο χιλιόμετρα και εκείνη των Αλυκών που βρίσκεται κοντά στο αλατορυχείο.

Στο χωριό θα θαυμάσετε ένα εντυπωσιακό καταφύγιο άγριων ζώων, υπάρχουν φλαμίνγκο, ερωδιοί και πολλά μεταναστευτικά πουλιά.

Το μεγάλο λιμάνι της Λευκίμμης, κοντά στις εκβολές του ομώνυμου ποταμού, έχει γίνει το δεύτερο σε κίνηση λιμάνι της Κέρκυρας. Από εδώ υπάρχει καθημερινή συγκοινωνία με φέρρυ προς το λιμάνι της Ηγουμενίτσας στην απέναντι Ηπειρωτική ακτή, η απόσταση είναι λίγο μικρότερη όπως και το κόστος, κάτι που μπορεί να ενδιαφέρει όσους θέλουν να ταξιδέψουν φτηνότερα.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 26613 62782           (+30) 26610 29156          (+30) 26613 65321                (+30) 26610 96916

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP