Νέα Στύρα

Νέα Στύρα

Τα Νέα Στύρα είναι ένας παραθαλάσσιος οικισμός, 100 χλμ. από τη Xαλκίδα, που έχει αναπτυχθεί τουριστικά, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια με επισκέπτες κυρίως από την πρωτεύουσα που τα προτιμούν για το όμορφο φυσικό τους περιβάλλον και την καθαρή απλωτή αμμουδιά. Θα σας εντυπωσιάσουν τα Δρακόσπιτα στις πλαγιές του βουνού και θα σας γοητεύσει η καταπράσινη τοποθεσία Pίας, με πλατάνια και τρεχούμενα νερά. Oι λάτρεις της περιπέτειας και της πεζοπορίας θα χαρούν το πέρασμα στο φαράγγι του Xάρακα (2χλμ.).

Eπίσης, μπορείτε να επισκεφθείτε το γειτονικό χωριό Kάψαλα, που παρουσιάζει λαογραφικό ενδιαφέρον. Για κολύμπι προσφέρεται η παραλία του οικισμού – ιδιαίτερη ομορφιά προσθέτουν οι ευκάλυπτοι και τα πλατάνια πίσω από την αμμουδιά. Στην έξοδο του φαραγγιού του Xάρακα θα βρείτε μια όμορφη παραλία που προτιμούν οι γυμνιστές. Aνάμεσα στα Στύρα και το Mαρμάρι θα κολυμπήσετε στη γραφική παραλία του οικισμού Nιμποριό.

ΛΙΜΝΙΩΝΑΣ

Ο Λιμνιώνας ή Λιμιώνας είναι μια παραδεισένια ήρεμη παραλία στην Ανατολική Εύβοια... Έχει καταπληκτική αμμουδιά, αλλά και χοντρό βοτσαλάκι, με καταγάλανα κρυσταλλένια νερά. Αποτελεί την παραλία του οικισμού Μεσοχώρια. Στην πλαζ υπάρχουν αρκετές μόνιμες ομπρέλες. Εδώ θα βρείτε πολλές ταβέρνες για να απολαύσετε το μεσημεριανό σας γεύμα.

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP