Μαρμάρι

Μαρμάρι

Σύγχρονο τουριστικό θέρετρο με όμορφες παραλίες. Το Μαρμάρι, 121 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Xαλκίδας, είναι ένας τόπος πλούσιος σε πετρώματα, εξού και το όνομα του, μιας και τα παλιά χρόνια οι ντόπιοι κάτοικοι ασχολιόντουσαν με την επεξεργασία και εξαγωγή πετρωμάτων μαρμάρου και σχιστόλιθου.

Στα αρχαία χρόνια υπήρχε λιμάνι για την εξαγωγή μαρμάρου από το οποίο πήρε και το όνομά του, ενώ σήμερα, απλωμένο σε ένα γραφικό και χαρακτηριστικό φυσικό ημικύκλιο, έχει εξελιχθεί σε κέντρο παραθερισμού και είναι ιδανικό ορμητήριο για την εξερεύνηση της Nότιας Εύβοιας.

Ένα χωριό πνιγμένο στο πράσινο της φύσης και στην πολυτέλεια των ξενοδοχειακών μονάδων δίπλα στο κύμα, ενώ παρέχει όλες τις απαραίτητες ανέσεις για τη διασκέδαση του επισκέπτη. Φημίζεται για τις όμορφες αμμουδιές –Φυγιάς-, τα φρέσκα ψάρια και τα εύγευστα κρασιά του.

Κοντινός προορισμός για τους Αθηναίους, όμορφες παραλίες, πρόσβαση οδικώς αλλά και από το λιμάνι της Ραφήνας το κάνουν ένα ιδανικό μέρος για την εξόρμηση των διακοπών σας.

Κολυμπήστε στην παραλία Χρυσή Άμμος, στα γαλάζια νερά της και απολαύστε το αγαπημένο σας θαλάσσιο σπορ. Από το Κοκκίνι, τον Φυγιά και το Ζαστάνι μέχρι το Βασιλικό, την Ειρήνη και την Μπανιέρα, όλες οι παραλίες έχουν μια μοναδική ομορφιά.

Tον Aύγουστο γίνονται πολιτιστικές εκδηλώσεις με εκθέσεις βιβλίου και διαλέξεις.

Aπέναντι από το Mαρμάρι, θα δείτε ένα σύμπλεγμα δέκα μικρών νησιών, τους Πεταλιούς. Το κύριο χαρακτηριστικό τους είναι τα πολύχρωμα βράχια και τα σμαραγδένια νερά τους. Εκεί θα δείτε το "Δρακόσπιτο". Πήρε το όνομά του από τις τεραστίου μεγέθους πέτρες από τις οποίες είναι κτισμένο. Ανήκει στα πρώιμα χρόνια -1.000π.χ- και εκπροσωπεί την αρχιτεκτονική εκείνης της εποχής.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                      Λιμεναρχείο:                    Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2224350302           (+30) 22240-31222           (+30) 2224026195                (+30) 2224031300

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP