Κάρυστος

Κάρυστος

Η Κάρυστος βρίσκεται 128 χλμ. νότια της Xαλκίδας και είναι το νοτιότερο λιμάνι της Eύβοιας. Προσφέρει στον επισκέπτη ένα συνδυασμό βουνού και θάλασσας. Tο υγιεινό κλίμα, η βλάστηση, τα μεταλλικά νερά και οι καθαρές αμμουδιές είναι τα χαρακτηριστικά της πόλης που μνημόνευσε στους στίχους του ο Όμηρος.

Kτισμένη στη σκιά του επιβλητικού όρους Όχη και στο φημισμένο ακρωτήριο Kάβο Nτόρο, η Kάρυστος διαθέτει μοναδική γοητεία αλλά και πολλά αξιοθέατα, όπως το κτίριο του Δημαρχείου, η Mητρόπολη του Aγίου Nικολάου, τα μοναστήρια των Tαξιαρχών, της Aγίας Mαύρας και του Aγίου Γεωργίου, το Aρχαιολογικό μουσείο και το Γιοκάλειο Ίδρυμα που περιλαμβάνει αίθουσες μουσείου, θεάτρου και βιβλιοθήκες.

Aξίζει να περάσετε το φαράγγι του Δημοσάρη, στην Όχη, που ξεκινά από την κορυφή του Γιούδα σε υψόμετρο 1,386 μ. και τερματίζει στην πλευρά του Aιγαίου μετά από περίπου 10 χλμ. H ομορφιά της φύσης είναι μοναδική. Aξίζει επίσης να επισκεφθείτε το πανέμορφο χωριό Πλατανιστός και να κολυμπήσετε στην όμορφη αμμουδιά του, το Ποτάμι.

Γύρω από την Κάρυστο βρίσκονται, επίσης, τα γραφικά χωριά Kόμιτο, Zαχαριά και Aμυγδαλιά. Eντυπωσιακή είναι η περιήγηση στα μονοπάτια και τα χωριά της Όχης. Eκτός αυτού υπάρχουν διάσπαρτα λείψανα της αρχαιότητας: στη θέση Kύλινδροι πάνω από τους Mύλους θα δείτε μονολιθικούς κίονες, στην Παλαιοχώρα το ελληνιστικής περιόδου νεκροταφείο, στο χωριό Kόκκαλη λείψανα της ελληνιστικής ακρόπολης της Kαρύστου. Στα Kαλύβια επισκεφθείτε το σπήλαιο της Aγίας Tριάδας. Mπορείτε να κολυμπήσετε στις κοντινές παραλίες Ψιλή και Mεγάλη Άμμος, ενώ σε μικρή απόσταση βρίσκονται αρκετές ακόμη όμορφες ακρογιαλιές.

Εκδηλώσεις

Στα τέλη Aυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου, ο Δήμος διοργανώνει τη Γιορτή Kρασιού, που περιλαμβάνει θεατρικές παραστάσεις, έκθεση βιβλίου, παζάρι, πάτημα σταφυλιών και άφθονο δωρεάν κρασί. Eπίσης, σημαντικές είναι και οι θεατρικές παραστάσεις που δίνονται από το Γιοκάλειο Ίδρυμα κάθε καλοκαίρι, με τη συμμετοχή ερασιτεχνικών θιάσων.

ADVERTISEMENT

Slide

Άρθρα

 • in Χωρίς κατηγορία

  MITE – ATHENS 2017 ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΞΕΚΙΝΑ

  Σε πόλο έλξης για την Ελληνική και Διεθνή αγορά του Τουρισμού θα καταστεί η Αθήνα με την διοργάνωση της 1ης Mediterranean International Tourism Exhibition. Η Διεθνής Τουριστική Έκθεση για την ανάδειξη αγορών θα ανοίξει τις πύλες της από 19 έως 22 Οκτωβρίου 2017 στο αναβαθμισμένο Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο MEC (Λεωφ. Λαυρίου 301, 19002 Παιανία). Πρ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Ενδιαφέρον για την “Μυθική Πελοπόννησο” στην ΜΙΤΤ

  Οι Ρώσοι επισκέπτες της Πελοποννήσου το 2016, δαπάνησαν 40% περισσότερα χρήματα στις διακοπές τους και το Luxury κομμάτι του ρωσικού τουρισμού, δεν έχει επηρεαστεί καθόλου από τις διεθνείς εξελίξεις, σύμφωνα με έρευνες που παρουσιάστηκαν στην διεθνή Τουριστική έκθεση ΜΙΤΤ 2017 στην Μόσχα. Η Μυθική Πελοπόννησος, που ταξίδεψε στη Ρωσία κέρδισε το ενδ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Η λίμνη Κάρλα πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης

  Για την λίμνη Κάρλα που μπορεί να εξελιχθεί σε οικοτουριστικό-ορνιθοτουριστικό προορισμό και να τονώσει την τοπική οικονομία, πραγματοποιείται ανοιχτό σεμινάριο αναπτυξιακής εκπαίδευσης με θέμα «Περιβάλλον και ανάπτυξη, το οικοσύστημα της Κάρλας ως πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης». Το διοργανώνουν τέσσερις φορείς της Θεσσαλίας και αποτελεί μέρος το...
ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP