Νότια Εύβοια

Νότια Εύβοια

Αυθεντική, μυστήρια  με καλά κρυμμένους τους θησαυρούς της, αποτελεί το πέρασμα για το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου. Η Νότια Εύβοια, χωρίς να κλέβει κάτι από τη δόξα της υπόλοιπης Εύβοιας, έχει να παρουσιάσει μια ξεχωριστή προσωπικότητα, με άπλετο ενδιαφέρον.

Απέχοντας μόλις 50 χιλιόμετρα από την Αττική, δίκαια η Καρυστία μπορεί να θεωρηθεί το ανατολικότερο προάστιο της ελληνικής πρωτεύουσας και ταυτόχρονα το βορειότερο νησί των Κυκλάδων. Τα Νέα Στύρα, Κάρυστος, Μαρμάρι και Αλμυροπόταμος, -περιλαμβάνοντας πολλά γραφικά χωριά και οικισμούς- δίκαια διακρίνονται για την τουριστική τους κίνηση, ενώ παράλληλα βοηθάει η δυνατότητα οδικής πρόσβασης, και μόνο, στις περιοχές αυτές.

Τόπος με επιβλητικό ανάγλυφο, αξιόλογη χλωρίδα και πανίδα, τα βουνά του Καβοντόρο -οι ανατολικές απολήξεις του ορεινού συγκροτήματος της Όχης- αποτελούν μια ξεχωριστή ενότητα της Νότιας Εύβοιας.

Η περιοχή, όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, οφείλει την ονομασία της στο θρυλικό ακρωτήρι Κάβο Ντόρο –γνωστό ως Καφηρέας-, ένα από τα πιο γνωστά τοπωνύμια της χώρας μας.

Η Νότια Εύβοια συνδυάζει ιδανικά βουνό και θάλασσα. Αξίζει  να σταθείτε στους Μύλους που βρίσκονται στη ρίζα του όρους Όχη  Από εκεί θα μπορέσετε να προσεγγίσετε το περίφημο φαράγγι του Δημοσάρη με τους  πυκνούς του θάμνους, τα άγρια βράχια του και το εκπληκτικό τελείωμα του στην παραλία Καλλιανούς.

Επιπλέον, το νησιωτικό σύμπλεγμα των Πεταλιών, τα δυο Κάστρα, το Μπούρτζι στην παραλία της Καρύστου και το Castello Rosso στους πρόποδες της Όχης, τα Αρχαία Λατομεία, το αιωνόβιο καστανόδασος, το Φαράγγι του Αγίου Δημητρίου, διάφορα παλιά εκκλησάκια, το αρχαιολογικό και τα λαογραφικά μουσεία, είναι μερικά από τα must see των επισκεπτών.

Στα Στύρα, θα συναντήσετε το Φαράγγι του Χάρακα και τα μυστηριώδη δρακόσπιτα που είναι χτισμένα με τεράστιους ογκόλιθους. Η αποκάλυψη όμως του ταξιδιού αυτού είναι τα χωριά του Κάβο Ντόρο που γνώρισαν το ηλεκτρικό ρεύμα μόλις  τη δεκαετία του ’80.

Στην Άντια, θα γνωρίσετε ένα μοναδικό φαινόμενο, όπου οι κάτοικοι της έχουν αναπτύξει μια δική τους διάλεκτο με σφυρίγματα. Ο πρωτότυπος  αυτός  τρόπος  επικοινωνίας ξεκίνησε στα χρόνια της Τουρκοκρατίας. Από την Άντια  μπορείτε ν επισκεφτείτε και την αρχαία Αρχάμπολη που είναι κρυμμένη σ΄ ένα φαράγγι του Κάβο Ντόρο.         

Φημίζεται για τις πανέμορφες παραλίες του με τα πεντακάθαρα νερά, τόσο από την πλευρά του Ευβοϊκού Kόλπου, όσο και από την πλΕδώ θα βρείτε καφετέριες-μπαρ, αλλά και κλαμπάκια που λειτουργούν όλο τον χρόνο, πιο ζεστά και παρεΐστικα, με συγκεκριμένες επιλογές τον χειμώνα, αλλά σφύζοντας από ζωή το καλοκαίρι.

Πάντως, για τους φίλους της παράδοσης και της αυθεντικής ελληνικής διασκέδασης, προτείνονται τα τοπικά πανηγύρια. Καβοντορίτικο, Μυλωνιάτικο, Συρτός και πολλά άλλα θα παίζονται σε δεκάδες πανηγύρια συλλόγων και χωριών.

Κάθε γωνιά του Δήμου Καρύστου κρύβει εκπλήξεις και καταρτισμένους ανθρώπους, οι οποίοι μπορούν να προσφέρουν στους λάτρεις της φύσης τη δυνατότητα πεζοποριών, surfing, ιστιοπλοΐας, ποδηλασίας, ιππασίας, κολύμβησης, καταδύσεων, ψαρέματος και ξεχωριστών περιηγήσεων.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2224350001           (+30) 22240-22252          (+30) 22240-22227                (+30) 22240 23333

ADVERTISEMENT

Ζήστε την εμπειρία σας σας (Νομός ή Νησί)

ADVERTISEMENT

Προγραμματίστε το ταξίδι σας

Διαμονή

Φαγητό

Εκδρομές

Διαμονή

Παραλίες

Αξιοθέατα

Διαμονή

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP