Βασιλικά

Βασιλικά

Γραφικό χωριουδάκι με θέα το Αιγαίο Πέλαγος, συνδυάζει το βουνό και τη θάλασσα και να είναι μακριά από την πολυκοσμία των διάσημων προορισμών. Τα Βασιλικά Ευβοίας, 89 χιλιόμετρα από την Χαλκίδα και 32 χιλιόμετρα από την Ιστιαία, χάρη στο καταπράσινο τοπίο του και την ωραία αμμουδερή παραλία συγκεντρώνουν αρκετούς τουρίστες κάθε καλοκαίρι.

Πήραν το όνομά τους όταν ο βασιλιάς των Περσών Ξέρξης άραξε τα βασιλικά καράβια του στην παραλία της περιοχής. Στο χωριό σίγουρα θα τραβήξουν την προσοχή σας τα παλιά πέτρινα κτίρια με τις τεράστιες ξύλινες σκαλιστές πόρτες, τα τοξωτά γεφυράκια και φυσικά οι πηγές που τρέχουν κρυστάλλινο νερό χειμώνα- καλοκαίρι.

Θα κολυμπήσετε στην παραλία του χωριού, το Ψαροπούλι, με μήκος περίπου τέσσερα χιλιόμετρα και είναι αμμουδερή με ψιλό βότσαλο και καταγάλανα νερά, που θυμίζουν Πήλιο. Εδώ υπάρχουν κάποια τουριστικά καταλύματα και ένας μέρος της παραλίας είναι οργανωμένο με ξαπλώστρες και ομπρέλες.

Ουσιαστικά το Ψαροπούλι είναι η προέκταση του χωριού Βασιλικά, ένας παραθαλάσσιος οικισμός με μια ονειρεμένη αιγαιοπελαγίτη παραλία που -περισσότερο για όσους γνωρίζουν και επισκέπτονται την Εύβοια- τα τελευταία χρόνια αποτελεί ένα φημισμένο προορισμό για καλοκαιρινές διακοπές και γενικότερα συνεχή ανερχόμενη δύναμη στον τουρισμό της Βόρειας Εύβοιας.

Aν είστε τολμηροί ζητήστε να σας οδηγήσουν στην εγκοπή ανάμεσα στα βράχια απ’ όπου ακούγεται μεγενθυμένο το βουητό της θάλασσας.

Κοντά στο χωριό  και συγκεκριμένα στους Παππάδες μπορείτε να επισκεφθείτε το μοναστήρι αλλά και να ρωτήσετε τους ντόπιους να σας υποδείξουν το μαγευτικό σημείο με τους καταρράκτες. Μπορείτε, επίσης, να επισκεφθείτε το γειτονικό γραφικό χωριό Tσαπούρνια και να φτάσετε με τα πόδια μέχρι το εκκλησάκι του Προφήτη Hλία.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                                  Κέντρο Υγείας:                    Αστυνομικό Κέντρο:                  Πυροσβεστικό Κέντρο: 
(+30) 2221351826                      (+30) 2221052222                    (+30) 22260 52235                     (+30) 22260 55199

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP