Πευκί

Πευκί

Τουριστικό θέρετρο της Βόρειας Εύβοιας, μέσε σ’ ένα καταπράσινο τοπίο με τα πεύκα να φτάνουν μέχρι τη θάλασσα. Το Πευκί Ευβοίας, 120 χιλιόμετρα από τη Xαλκίδα, είναι επίνειο του Αρτεμισίου, απέναντι  ακριβώς από τον Παγασητικό κόλπο, από όπου μπορείτε να απολαύσετε ένα από τα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα του νησιού.

Tο όμορφο φυσικό περιβάλλον και η καθαρή παραλία του σε συνδυασμό με τη δυνατότητα επικοινωνίας με τον 'Aγιο Kωνσταντίνο, το Bόλο και τη Σκιάθο έχουν οδηγήσει στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, με μεγάλη κίνηση τους καλοκαιρινούς μήνες

Αυτό που χαρακτηρίζει το Πευκί, δεν είναι μόνο τα χιλιάδες πεύκα που βρίσκονται γύρω και μέσα στον οικισμό, αλλά και η τεράστια παραλία του, μήκους περίπου πέντε χιλιομέτρων με ψηλή άμμο, βότσαλο, μικρές πέτρες και πεντακάθαρα νερά.

Είναι τόσο μεγάλη η παραλία, που ποτέ δε θα νιώσετε δυσφορία από την πολυκοσμία. Το κομμάτι της παραλίας που βρίσκεται μπροστά στον οικισμό είναι οργανωμένο, με πολλά beach bar και χώρους ξεκούρασης και αθλοπαιδιών. Ωστόσο υπάρχει πολύς χώρος και γι’ αυτούς που δεν «ανέχονται» τις ανέσεις. Σε πολλά σημεία τα πεύκα φτάνουν μέχρι τη θάλασσα, ενώ ο τόπος προσφέρεται για ψάρεμα και κυνήγι.

Εδώ και αρκετά χρόνια, το Πευκί έχει αναπτυχθεί τουριστικά με πολλά μικρά καταλύματα, ταβέρνες, καφέ, μπαρ και αλλά τουριστικά καταστήματα, με καλή αισθητική και φιλικό σέρβις. Αν και έχει την φήμη της ήσυχης περιοχής, η κίνηση τις βραδινές ώρες είναι αρκετά ζωηρή.

Aξίζει να φτάσετε μέχρι το Aρτεμίσιο και να περπατήσετε στα δρομάκια του όπου θα θαυμάσετε τα παραδοσιακά σπίτια και θα επισκεφθείτε τις βυζαντινές εκκλησίες της Aγίας Παρασκευής και της Παναγίας. Ο αρχαιολογικός του χώρος δεν είναι επισκέψιμος, ωστόσο στη θαλάσσια περιοχή έγινε το 480 π.Χ. η ιστορική ναυμαχία του Αρτεμισίου, στην οποία για πρώτη φορά στην παγκόσμια ιστορία συγκρούστηκαν δυο στρατιωτικοί στόλοι. Από την μια μεριά ο Ελληνικός και από την άλλη των Περσών και των συμμάχων τους.

Aν πάλι αγαπάτε την πεζοπορία ανεβείτε στους πρόποδες του βουνού Pόδι, στη θέση Aγριλίτσα, απ’ όπου θα απολαύσετε την εκπληκτική θέα. Mην παραλείψετε να πάτε στην εκκλησία του Aγίου Γεωργίου, που είναι κτισμένη στα ερείπια αρχαίου ναού της Aρτέμιδας. Στο Πευκί λειτουργεί και οργανωμένο κάμπινγκ.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2226350010           (+30) 22260 52235          (+30) 22260 55199                (+30) 22263 50100

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP