Παπάδες

Παπάδες

Ένα πανέμορφο ορεινό χωριό στη Βόρεια Εύβοια, με φυσικό περιβάλλον που θεωρείται ένα από τα ομορφότερα του νησιού. Οι Παπάδες Εύβοιας, 82 χιλιόμετρα από την Χαλκίδα, είναι χτισμένο σε υψόμετρο 400 μέτρων και από εδώ θα απολαύσετε εξαιρετική πανοραμική θέα τόσο προς τα νησιά των Σποράδων όσο και στο ιδιαίτερου κάλλους δάσος του χωριού, το μόνο δρυοδάσος με τόσο μεγάλη έκταση στην Ελλάδα.

Οι Παπάδες –με περίπου 250 κατοίκους- βρίσκονται στο δρόμο από την Αγία Άννα προς τα Βασιλικά και αποτελούν προορισμό όχι μόνο για χειμερινές αλλά και για καλοκαιρινές αποδράσεις, αφού η πιο κοντινή παραλία του Ξηροποτάμου απέχει μόλις τέσσερα χιλιόμετρα από το χωριό.

Ονομάστηκε έτσι γιατί ο τόπος γύρω απ' το χωριό ήταν γεμάτος μοναστήρια και όλοι έλεγαν "πάμε στους παπάδες". Άλλη μια εκδοχή είναι ότι πήρε το όνομα απ' το χωριό Παπάδες της Λέσβου, του οποίου οι κάτοικοι έμεναν στην περιοχή κατά την Τουρκοκρατία.

Στο παρελθόν, στους Παπάδες υπήρχε πυκνό δάσος, που καταστράφηκε το 1977, σε μία από τις μεγαλύτερες πυρκαγιές που έχουν σημειωθεί στην Ελλάδα. Σήμερα στους Παπάδες υπάρχει τουριστική ανάπτυξη που συνοδεύεται από αναπαλαιώσεις παλιών κτηρίων, όπως αυτή του παραδοσιακού καφενείου του χωριού. Κοντά στους Παπάδες και δίπλα στο δρύινο δάσος της περιοχής, έχει χτιστεί  «Πρότυπο Δασικό Χωριό», ιδανική επιλογή διαμονής,  γι’ αυτούς  που θέλουν  να βιώσουν από κοντά τις ομορφιές της ευβοϊκής φύσης.  

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                                  Κέντρο Υγείας:                Πυροσβεστικό Κέντρο:        Αστυνομικό Κέντρο:
(+30) 22273 50310                        (+30) 2227051201            (+30) 22270 32199              (+30) 22270 23333

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP