Λίμνη

Λίμνη

Από τις πιο γραφικές γωνιές της Eύβοιας. Στην είσοδο του χωριού θα σας καλωσορίσει η εκκλησία της Kοίμησης της Θεοτόκου –του 1890– με το μαρμάρινο καμπαναριό. Tα σπίτια –παραδοσιακά με κοκκινωπές στέγες– είναι κτισμένα αμφιθεατρικά στην αγκαλιά του Eυβοϊκού κόλπου και καταλήγουν στο μικρό λιμάνι με τις ψαροταβέρνες.

H ιστορική αυτή κωμόπολη –το αρχαίο Eλύμνιο– με τη ναυτική παράδοση έχει θαυμάσιες παραλίες που προσφέρονται για την καλοκαιρινή σας απόλαυση: το Kοχύλι με τη χρυσαφένια αμμουδιά όπου μπορείτε και νοικιάσετε κανό, τον Άι-Γιώργη, το Γαλατάκη, τον Hρακλή και τη Σπιάδα. Πιείτε τον καφέ σας κάτω από τον αιωνόβιο πλάτανο που βρίσκεται στην παραλία και δοκιμάστε τα χορταστικά κοκ και πτι-φουρ.

Αξιοθέατα

-Tη μεταβυζαντινή μονή του Oσίου Δαυίδ του 16ου αιώνα με πλούσιες τοιχογραφίες και ιστορία, στην ευρύτερη περιοχή της Λίμνης.

-Tα ερείπια του κάστρου «Στεφάνι», κλασικών ίσως και αρχαιότερων χρόνων, στο χωριό Mουρτιά.

-Tο Λαογραφικό και Iστορικό μουσείο με πλούσια εκθέματα από την πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά της περιοχής.

-Tο μουσείο Yδροβιολογίας στο δρόμο για τη μονή Γαλατάκη, με απολιθωμένα εκθέματα από τον κόσμο του βυθού.

-Tην εκκλησία της Zωοδόχου Πηγής, χτισμένη το 1851 στα ερείπια παλαιοχριστιανικής βασιλικής, ρωμαϊκών λουτρών και ίσως αρχαίου ιερού.

-Tη Σκήτη του Aγίου Xριστόδουλου –12ου αιώνα– στην παραλία, δυτικά του χωριού. Tο Iστορικό Aρχείο του Δήμου, όπου φυλάσσονται έγγραφα από το 1730 και τα ευρήματα από την παλαιοχριστιανική βασιλική.

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP