Λιχάδα

Λιχάδα

Σε απόσταση 150 χμ από την Χαλκίδα βρίσκεται η χερσόνησος της Λιχάδας. Μία περιοχή που συνδυάζει την ατμόσφαιρα ενός νησιού με την ορεινή μεγαλοπρέπεια και την πλούσια βλάστηση.

Ένα παραδοσιακό γραφικό ψαροχώρι μπροστά στο ακρωτήριο Λιχάς, 150 χλμ. από τη Xαλκίδα. Έχει πλούσια βλάστηση και έχει αξιοποιηθεί τουριστικά. Σε όλη την περιοχή της Λιχάδας υπάρχουν πανέμορφα χωριά και γραφικοί οικισμοί που προσφέρουν διαμονή και πολλές επιλογές διασκέδασης. Θα συναντήσετε πανέμορφες παραλίες, ιδανικές για κολύμπι και για ψάρεμα γεμίζοντας τις μέρες των διακοπών σας με απόλαυση και ξενοιασιά.

Σε μικρή απόσταση βρίσκεται το Γρεγολίμανο με την «ιδιωτική» παραλία του «Kλαμπ Mεντιτερανέ», αλλά και μια σειρά παραλιών από τον Άγιο Γεώργιο μέχρι τα Γιάλτρα. Eπίσης μπορείτε να κολυμπήσετε στο ακρωτήριο της Λιχάδας ή στα Λιχαδονήσια, που ήρθαν στην επιφάνεια της θάλασσας μετά από σεισμό.

Μυθολογία

Η Λιχάδα οφείλει το όνομα της στον υπηρέτη του Ηρακλή Λίχα, που άθελα του προκάλεσε το τέλος της επίγειας ζωής του ημίθεου ήρωα, όταν εκείνος βρισκόταν στο Κήναιο για να προσφέρει θυσία στον πατέρα του, Δία, μετά της καταστροφή της αρχαίας πόλης Οιχαλίας. Σύμφωνα με τη μυθολογία, ο Λίχας ήταν εκείνος που έφερε σταλμένος από την σύζυγο του Ηρακλή Δηιάνειρα, τον εμποτισμένο με το δηλητηριώδες αίμα του Κενταύρου Νέσσου, χιτώνα. Φορώντας το χιτώνα ο Ηρακλής, οι σάρκες του ήρθαν σε επαφή με το δηλητήριο και άρχισε σφαδάζει από τρομερούς πόνους. Τρελός από τους πόνους ο Ηρακλής άρπαξε τον ανύποπτο Λίχα και τον εκσφενδόνισε προς τη θάλασσα.

Τα κομμάτια του άτυχου υπηρέτη έπεσαν στην επιφάνεια της θάλασσας γύρω από το Κήναιο, όπου ο Ποσειδώνας τα μεταμόρφωσε σε μικρά νησάκια.

Τα νησάκια αυτά ονομάστηκαν Λιχαδονήσια και η περιοχή της χερσονήσου Λιχάδα. Σύμφωνα με το μύθο πάντα, το νησάκι Στρογγυλή ταυτίζεται με το κεφάλι του Λίχα.

Ιστορία

Η περιοχή της Λιχάδας κατοικείται συνεχώς από τη νεότερη νεολιθική περίοδο και ήταν πάντα παρούσα στα γεγονότα της Ελληνικής αρχαίας και νεώτερης ιστορίας. Στην περιοχή του ακρωτηρίου Κηναίου πολλοί ερευνητές τοποθετούν στη θέση Άγιος Κωνσταντίνος το ιερό του Κηναίου Διός, ενώ στο εκκλησάκι των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης υπάρχουν εντοιχισμένα αρχαία οικοδομικά υλικά.

ADVERTISEMENT

Άρθρα

 • in Χωρίς κατηγορία

  MITE – ATHENS 2017 ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΞΕΚΙΝΑ

  Σε πόλο έλξης για την Ελληνική και Διεθνή αγορά του Τουρισμού θα καταστεί η Αθήνα με την διοργάνωση της 1ης Mediterranean International Tourism Exhibition. Η Διεθνής Τουριστική Έκθεση για την ανάδειξη αγορών θα ανοίξει τις πύλες της από 19 έως 22 Οκτωβρίου 2017 στο αναβαθμισμένο Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο MEC (Λεωφ. Λαυρίου 301, 19002 Παιανία). Πρ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Ενδιαφέρον για την “Μυθική Πελοπόννησο” στην ΜΙΤΤ

  Οι Ρώσοι επισκέπτες της Πελοποννήσου το 2016, δαπάνησαν 40% περισσότερα χρήματα στις διακοπές τους και το Luxury κομμάτι του ρωσικού τουρισμού, δεν έχει επηρεαστεί καθόλου από τις διεθνείς εξελίξεις, σύμφωνα με έρευνες που παρουσιάστηκαν στην διεθνή Τουριστική έκθεση ΜΙΤΤ 2017 στην Μόσχα. Η Μυθική Πελοπόννησος, που ταξίδεψε στη Ρωσία κέρδισε το ενδ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Η λίμνη Κάρλα πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης

  Για την λίμνη Κάρλα που μπορεί να εξελιχθεί σε οικοτουριστικό-ορνιθοτουριστικό προορισμό και να τονώσει την τοπική οικονομία, πραγματοποιείται ανοιχτό σεμινάριο αναπτυξιακής εκπαίδευσης με θέμα «Περιβάλλον και ανάπτυξη, το οικοσύστημα της Κάρλας ως πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης». Το διοργανώνουν τέσσερις φορείς της Θεσσαλίας και αποτελεί μέρος το...
ADVERTISEMENT
BOOKING

Διαμονή
Ξενοδοχεία
Ενοικιαζόμενα
Rent a car
Τουριστικά γραφεία

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Σε λίγο πακέτα προσφορών για όλο τον κόσμο.

SHOPPING

Σε λίγο ολοκληρωμένος κατάλογος των καλύτερων αγορών σε Ελλάδα και στον Κόσμο.

NEWSLETTER

Εγγραφή στο Newsletter
του Travel Magic!

   Travel Magic © 2017 | Η μερική ή ολική αντιγραφή αυτής της σελίδας διώκεται ποινικά.

TOP