Βόρεια Εύβοια

Βόρεια Εύβοια

Πυκνά πευκοδάση, παραποτάμια δάση με υπεραιωνόβια πλατάνια και ελαιώνες, ορεινά συγκροτήματα ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς, πεδινές εκτάσεις με καλλιέργειες, ποταμοί και καταρράκτες, . Η Βόρεια Εύβοια ικανοποιούν απόλυτα κάθε γούστο, καθώς είναι ο ιδανικός συνδυασμός του καταπράσινου της φύσης με το γαλαζοπράσινο της θάλασσας.

Η Βόρεια Εύβοια, αν και επλήγη ανεπανόρθωτα από τις καταστροφικές πυρκαγιές, όλοι την θυμούνται σαν μια περιοχή όπου ένα μαγικό χέρι τη γέμισε με δέντρα ολόκληρη, συνδυάζοντας αυτό τοπίο με υπέροχες παραλίες πλαισιωμένες από καταγάλανα νερά.

Εδώ θα βρείτε αμέτρητα πευκοδάση που ευωδιάζουν ρετσίνι, παλιά μοναστήρια, όπως η Γαλατάκη και ο Όσιος Δαβίδ, τον υπέροχο οικισμό της Λίμνης Ευβοίας, τους καταρράκτες της Δρυμώνας, την Αιδηψό, αλλά θα δείτε και την λαμπρή ιστορία της να ξετυλίγεται, καθώς υπάρχουν περιοχές συνδεδεμένες με τη μυθολογία αλλά και με καθοριστικές στιγμές της ιστορίας του ελληνισμού.

Θα γνωρίσετε το γραφικό παραθαλάσσιο χωριό της Λίμνης –χτισμένο αμφιθεατρικά πάνω από τα νερά του Ευβοϊκού-, τις πιο μικρές και γραφικές Ροβιές ακριβώς δίπλα, τα μοναστήρια μέσα στα δάση, τα φαράγγια και τους καταρράκτες που τις κυκλώνουν.

Θα επισκεφθείτε την Αγία Άννα με το άριστα οργανωμένο camping της, ενώ σε κοντινή απόσταση θα περάσετε από το μικρό γραφικό χωριό Παπάδες. Χτισμένη αμφιθεατρικά πάνω από έναν υπέροχο κόλπο που βρέχεται από τα νερά του, η Λίμνη είναι ένας από τους πιο γραφικούς προορισμούς.

Θα κολυμπήσετε σε κάποιες από τις ομορφότερες παραλίες της Βόρειας Εύβοιας όπως τη μεγάλη παραλία των Ροβιών, τη χερσόνησο της Λιχάδας, τον Άγιο Γεώργιο και το Γερολίμανο με το καταπράσινο φόντο, όπου τα δέντρα φτάνουν ως τη θάλασσα.

Μπορείτε να περάσετε με βάρκα στις Σεϋχέλλες της Ελλάδας, τα πανέμορφα Λιχαδονήσια, μία συστάδα νησιών ανάμεσα στα Καμένα Βούρλα και στην Εύβοια απέναντι από τον Άγιο Γεώργιο Λιχάδα. Τα Λιχαδονήσια είναι ένα σύμπλεγμα νησιών που αναδύθηκαν μετά από μεγάλο σεισμό πριν χιλιάδες χρόνια.

Ένας από τους δημοφιλείς προορισμούς είναι επίσης το Πευκί, με παραλία τεσσάρων χιλιομέτρων, αλλά και η γνωστή από την αρχαιότητα η λουτρόπολη της Αιδηψού, που συγκεντρώνει χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο μιας και η φήμη των ιαματικών πηγών της και του θεραπευτικού της νερού την έχουν κάνει διάσημη σε όλο τον κόσμο, όπως και η φήμη των αρχαιολογικών της ευρημάτων.

Επισκεφθείτε τους καταρράκτες του Δρυμώνα, σε υψόμετρο 620 μέτρων και στον δρόμο από τις Ροβιές προς το μοναστήρι του Οσίου Δαυίδ.

Αξίζει να γνωρίσετε το ξακουστό φαράγγι της Μπουλοβίναινας, τρία χιλιομέτρα από το χωριό Αγία Άννα, όπου σύμφωνα με τον θρύλο κατά την επανάσταση του 1821 σε μια σπηλιά της περιοχής κρύβονταν από τους Τούρκους περίπου 40 άτομα και μια εξ αυτών ήταν η Μπουλοβίναινα, που για άγνωστο λόγο βγήκε κάποια στιγμή από την κρυψώνα της και την εντόπισαν οι Τούρκοι. Η ηρωική γυναίκα δεν θέλησε να την πιάσουν οι Τούρκοι φοβούμενοι ότι από τα βασανιστήρια θα ομολογούσε τον τόπο που κρύβονται οι σύντροφοί της και προτίμησε να πέσει στο φαράγγι.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2226350036           (+30) 22260 52235          (+30) 22260 55199                (+30) 22263 50100

ADVERTISEMENT

Ζήστε την εμπειρία σας σας (Νομός ή Νησί)

ADVERTISEMENT

Προγραμματίστε το ταξίδι σας

Διαμονή

Φαγητό

Εκδρομές

Διαμονή

Παραλίες

Αξιοθέατα

Διαμονή

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP