Άγιος Γεώργιος

Άγιος Γεώργιος

Κοντά στο ακρωτήριο Λιχάδα βρίσκεται το επίνειο της Λιχάδας, ο Άγιος Γεώργιος. Γραφικό ψαροχώρι που έχει εξελιχθεί σε σημαντικό και δημοφιλές θέρετρο της Εύβοιας. Η πορθμειακή γραμμή συνδέει καθημερινά τον Άγιο Γεώργιο με τα παράλια της Φθιώτιδας διευκολύνοντας την πρόσβαση τουριστών.

Αξιοθέατα

-Όλη η περιοχή προσφέρεται για εξορμήσεις και περιηγήσεις όπου θα συναντήσετε πανέμορφα τοπία και ενδιαφέροντα αξιοθέατα. Στον χωματόδρομο που οδηγεί από το χωριό στην κορυφή του όρους Κήναιου θα συναντήσετε τα ερείπια της Ενετικής Οχύρωσης, όπου σε αυτό το σημείο θα απολαύσετε την θαυμάσια πανοραμική θέα. Συνεχίζοντας θα συναντήσετε την παλιά εκκλησία της Παναγίας Λιχάδας η οποία είναι χτισμένη στο ψηλότερο σημείο του χωριού όπου στον περίβολο της βρίσκεται ένα μεγάλο αιωνόβιο κυπαρίσσι με το ασυνήθιστο σχήμα.

-Από το σημείο που βρίσκεται η εκκλησία ξεκινάει ο δρόμος που οδηγεί στα ορεινά μονοπάτια της Χερσονήσου της Λιχάδας. Από τον Ενετικό πύργο μπορείτε να οδηγηθείτε στο ερημωμένο χωριό Παλαιοχώρι, το οποίο θεωρείται από τα αρχαιότερα της Λιχάδας.

-Ανεβαίνοντας από τον Πύργο και τα ερείπια του Παλαιοχωρίου στην κορυφή του υψώματος της Λιχάδας, βρίσκεται ο μονόχωρος μεταβυζαντινός ναός του Προφήτη Ηλία.

Από το σημείο αυτό που είναι πνιγμένο στα πεύκα, η θέα είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Ολόκληρη η ορεινή περιοχή από τη Λιχάδα μέχρι και τα Γιάλτρα, προσφέρεται για ορεινές πεζοπορίες και διαδρομές με 4x4, μέσα σε κατάφυτα τοπία με πυκνή βλάστηση και πολλά είδη φυτών.

-Έξω από το χωριό της Λιχάδας θα συναντήσετε πολλά εξωκλήσια καθώς και τον ερειπωμένο ναό του Άγιου Βλάση του 12ου αιώνα, κοντά στον ομώνυμο κολπίσκο.

-Οι επισκέπτες της Λιχάδας έχουν την ευκαιρία, επίσης, να επισκεφθούν τα Λιχαδονήσια, τα οποία είναι μικρά νησάκια απέναντι από το ακρωτήριο τα οποία αναδύθηκαν μετά από μεγάλο σεισμό πριν χιλιάδες χρόνια. Ο βυθός της Λιχάδας και των Λιχαδονήσων είναι εξαιρετικά πλούσιος και υπάρχουν αρκετά παλιά ναυάγια τα οποία κεντρίζουν το ενδιαφέρον των καταδυτών.

Διαμονή-Φαγητό-Διασκέδαση

Η Λιχάδα είναι ένας όμορφος προορισμός για διακοπές κοντά στην φύση και απολαυστικές στιγμές. Για την διαμονή σας υπάρχουν πολλές προτάσεις σε καταλύματα που θα βρείτε στον Άγιο Γεώργιο, τον Κάβο και την Βασιλίνα. Πολλά από τα ξενοδοχεία βρίσκονται δίπλα στην θάλασσα και διαθέτουν ιδιωτικές πλαζ και εγκαταστάσεις.

Όλη η περιοχή είναι πλήρως οργανωμένη τουριστικά και θα βρείτε πολλά εστιατόρια και παραδοσιακές ταβέρνες, που προσφέρουν καλό φαγητό, τοπικές παραδοσιακές συνταγές, φρέσκο ψάρι και θαλασσινά για κρασί ή ουζάκι, σε όμορφο περιβάλλον και καλές τιμές.

Επίσης, υπάρχουν πολλά Cafe Bars με καλή μουσική, όπου μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ ή το ποτό σας όλες τις ώρες της μέρας, θαυμάζοντας την όμορφη θέα και απολαμβάνοντας την όμορφη ατμόσφαιρα.

Εκδηλώσεις

Κάθε χρόνο πραγματοποιούνται στην περιοχή δύο πανηγύρια, το ένα στον Άγιο Γεώργιο στην γιορτή του Σωτήρα στις 6 Αυγούστου και το άλλο στην Λιχάδα στην γιορτή της Παναγίας στις 15 Αυγούστου με παραδοσιακά έθιμα μουσική και τραγούδια.

ADVERTISEMENT

Άρθρα

 • in Χωρίς κατηγορία

  MITE – ATHENS 2017 ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΞΕΚΙΝΑ

  Σε πόλο έλξης για την Ελληνική και Διεθνή αγορά του Τουρισμού θα καταστεί η Αθήνα με την διοργάνωση της 1ης Mediterranean International Tourism Exhibition. Η Διεθνής Τουριστική Έκθεση για την ανάδειξη αγορών θα ανοίξει τις πύλες της από 19 έως 22 Οκτωβρίου 2017 στο αναβαθμισμένο Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο MEC (Λεωφ. Λαυρίου 301, 19002 Παιανία). Πρ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Ενδιαφέρον για την “Μυθική Πελοπόννησο” στην ΜΙΤΤ

  Οι Ρώσοι επισκέπτες της Πελοποννήσου το 2016, δαπάνησαν 40% περισσότερα χρήματα στις διακοπές τους και το Luxury κομμάτι του ρωσικού τουρισμού, δεν έχει επηρεαστεί καθόλου από τις διεθνείς εξελίξεις, σύμφωνα με έρευνες που παρουσιάστηκαν στην διεθνή Τουριστική έκθεση ΜΙΤΤ 2017 στην Μόσχα. Η Μυθική Πελοπόννησος, που ταξίδεψε στη Ρωσία κέρδισε το ενδ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Η λίμνη Κάρλα πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης

  Για την λίμνη Κάρλα που μπορεί να εξελιχθεί σε οικοτουριστικό-ορνιθοτουριστικό προορισμό και να τονώσει την τοπική οικονομία, πραγματοποιείται ανοιχτό σεμινάριο αναπτυξιακής εκπαίδευσης με θέμα «Περιβάλλον και ανάπτυξη, το οικοσύστημα της Κάρλας ως πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης». Το διοργανώνουν τέσσερις φορείς της Θεσσαλίας και αποτελεί μέρος το...
ADVERTISEMENT
BOOKING

Διαμονή
Ξενοδοχεία
Ενοικιαζόμενα
Rent a car
Τουριστικά γραφεία

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Σε λίγο πακέτα προσφορών για όλο τον κόσμο.

SHOPPING

Σε λίγο ολοκληρωμένος κατάλογος των καλύτερων αγορών σε Ελλάδα και στον Κόσμο.

NEWSLETTER

Εγγραφή στο Newsletter
του Travel Magic!

   Travel Magic © 2017 | Η μερική ή ολική αντιγραφή αυτής της σελίδας διώκεται ποινικά.

TOP