Αγία Άννα

Αγία Άννα

Καταπράσινη, με όμορφες και μεγάλες παραλίες, είναι ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός στη βόρεια Εύβοια. Η Αγία Άννα, 74 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Xαλκίδας, είναι ένας γραφικός ορμίσκος με πεύκα και πεντακάθαρα νερά, ιδανικός για όσους αναζητούν ησυχία στις διακοπές τους.

Η Αγία Άννα είναι ένας από τους πιο δημοφιλής τουριστικούς προορισμούς και σε αυτό συμβάλει η μεγάλη παραλία του οικισμού Αγκάλης και του οργανωμένου κάμπινγκ που διαθέτει. Ο κύριος οικισμός βρίσκεται σε μια πλαγιά σε υψόμετρο 300 μέτρα από την θάλασσα και γύρω στα έξι χιλιόμετρα από την υπέροχη παραλία.

H μεγάλη, φαρδιά και πασίγνωστη παραλία της περιοχής είναι από τις ωραιότερες της Eύβοιας, με χοντρή άμμο και καθαρά νερά. Eδώ υπάρχουν ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια-διαμερίσματα. Λειτουργεί, επίσης, μεγάλο και οργανωμένο κάμπινγκ. Άλλες κοντινές παραλίες είναι τα Eλληνικά, το Λουτρό, το Φραγκάκι και ο Άγιος Bασίλης.

Περάστε από το κοντινό παραδοσιακό –οκτώ χιλιόμετρα- Αχλάδι και να κολυμπήσετε στην όμορφη Αιγαιοπελαγίτικη παραλία του και περπατήστε στο φαράγγι της Μπουλοβίναινας.

Αξίζει να επισκεφτείτε το λαογραφικό μουσείο με τις παραδοσιακές φορεσιές και τα εργαλεία καθημερινής χρήσης περασμένων αιώνων.

Σύμφωνα με έρευνες αρχαιολόγων και από διάφορα ευρήματα, φαίνεται πως στην περιοχή υπήρχαν οικισμοί από την παλαιολιθική ακόμα περίοδο. Πολλά οικήματα έχουν βρεθεί και στην χερσόνησο του Αγίου Βασιλείου στην Αγκάλη που παραπέμπουν σε οχυρωμένη θέση.

Aν βρεθείτε εκεί Πρωτομαγιά, θα διασκεδάσετε με το έθιμο της «Πιπεριάς». Ένας νέος άντρας, ο Πίπερος, στολίζεται με λουλούδια και με τη συνοδεία των συγχωριανών του γυρίζει στο χωριό και τραγουδούν για να εξευμενίσουν τα πνεύματα της βροχής.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2227093236           (+30) 22270 61111          (+30) 22270 22198                   (+30) 2227061245

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP