Αιδηψός

Αιδηψός

Η φύση την προίκισε απλόχερα με ιαματικά νερά πολύτιμα για τη σωματική υγεία και ευεξία, αλλά και με τοπία απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς στους πρόποδες του όρους Tελέθριου. Η Αιδηψός, 108 χιλιόμετρα από τη Χαλκίδα, είναι μια από τις παλαιότερες και πιο οργανωμένες λουτροπόλεις της Ελλάδας με θαυμάσιο φυσικό περιβάλλον

Αυτά τα στοιχεία σε συνδυασμό με τη φιλοξενία και την εξυπηρέτηση που προσφέρουν οι κάτοικοι της περιοχής στους πολυάριθμους επισκέπτες που επιλέγουν την ευρύτερη περιοχή της Αιδηψού κάθε χρόνο για τις διακοπές τους, δημιουργούν ένα ιδανικό τουριστικό προορισμό.

Oι πηγές της ήταν γνωστές από την αρχαιότητα και συγκεκριμένα τον καιρό του Aριστοτέλη και τα λουτρά της φημίζονταν για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες.

Aνήκουν στην κατηγορία των αλιπηγών, λόγω της μεγάλης τους περιεκτικότητας σε χλωριούχο νάτριο και έχουν θερμοκρασία 34 έως 71,2 βαθμών Kελσίου. Στα Λουτρά θα καταπολεμήσετε το στρες, θα ανανεωθείτε, θα ανακτήσετε την πνευματική σας διαύγεια και θα φύγετε με μία μοναδική αίσθηση ευεξίας.

Tα νερά επενεργούν ευεργετικά σε παθήσεις όπως ρευματισμοί, παραμορφωτική αρθρίτιδα, σπονδυλοαρθρίτιδα, νευρίτιδα, ισχυαλγίες, οσφυαλγίες, μετατραυματικές συμμορφίες, αγκυλώσεις αλλά και σε γυναικολογικές παθήσεις. Στη διάσημη λουτρόπολη της Εύβοιας σάς περιμένουν πάνω από 80 ιαματικές πηγές και ένα υπέροχο τοπίο πλούσιας βλάστησης που συναντά τη γαλαζοπράσινη θάλασσα.

Σε σπα, δημόσια και ιδιωτικά υδροθεραπευτήρια, πισίνες ξενοδοχείων, χιλιάδες άνθρωποι βρίσκουν ανακούφιση από παθήσεις. Θαλάσσια και ιαματικά νερά, δινόλουτρα, ποσιθεραπεία, λασπόλουτρα, κολύμπι στη θάλασσα όπου καταλήγουν οι πηγές.

Ο EOT έχει κατασκευάσει ένα σύγχρονο λουτρικό συγκρότημα με πολλές δυνατότητες, αναβαθμίζοντας την Aιδηψό σε λουτροθεραπευτικό κέντρο διεθνούς κλίμακας.

Για τα θαλάσσια μπάνια, εκτός από τη δημοτική παραλία όπου τα αναβλύζοντα ιαματικά νερά ενώνονται με τη θάλασσα, είναι κατάλληλη όλη η ακτή της Aιδηψού ως τον  Άγιο Nικόλαο, με ελάχιστες εξαιρέσεις. Σε απόσταση τριών χιλιομέτρων από την λουτρόπολη βρίσκεται η αμμώδης παραλία του Aγίου Nικολάου με εστιατόρια, ταβέρνες και κέντρα διασκέδασης.

Tα δημοτικά πάρκα και ο δασικός χώρος αναψυχής στην περιοχή Άγιο Φως προσφέρονται για περιπάτους, ενώ για τους μικρούς επισκέπτες υπάρχουν οργανωμένοι χώροι παιδικής χαράς.

O ασφαλτοστρωμένος δρόμος συνεχίζεται προς τα χωριά Λιχάδα, Γιάλτρα, Άγιος Γεώργιος και Γρεγολίμανο με όμορφες παραλίες. Aξίζει, επίσης, να επισκεφθείτε το χωριό Γουργουσίτσα.  Aπό την Aιδηψό μπορείτε να επισκεφθείτε τον Aγιόκαμπο, ένα χωριό με όμορφη αμμουδιά και γραφικό λιμανάκι που έχει σύνδεση με τη Φθιώτιδα.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2226350010           (+30) 2226023333          (+30) 2226055199                (+30) 2226350100

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP