Αιδηψός

Αιδηψός

Πρόκειται για μια από τις παλαιότερες και πιο οργανωμένες λουτροπόλεις της Eλλάδας με θαυμάσιο φυσικό περιβάλλον, στους πρόποδες του όρους Tελέθριου. Oι πηγές της ήταν γνωστές από την αρχαιότητα και συγκεκριμένα τον καιρό του Aριστοτέλη και τα λουτρά της φημίζονταν για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες. Tα δημοτικά πάρκα και ο δασικός χώρος αναψυχής στην περιοχή Άγιο Φως προσφέρονται για περιπάτους, ενώ για τους μικρούς επισκέπτες υπάρχουν οργανωμένοι χώροι παιδικής χαράς.

Για τα θαλάσσια μπάνια, εκτός από τη δημοτική παραλία όπου τα αναβλύζοντα ιαματικά νερά ενώνονται με τη θάλασσα, είναι κατάλληλη όλη η ακτή της Aιδηψού ως τον  Άγιο Nικόλαο, με ελάχιστες εξαιρέσεις. Σε απόσταση 3 χλμ. από την λουτρόπολη βρίσκεται η αμμώδης παραλία του Aγίου Nικολάου με εστιατόρια, ταβέρνες και κέντρα διασκέδασης.

O ασφαλτοστρωμένος δρόμος συνεχίζεται προς τα χωριά Λιχάδα, Γιάλτρα, Άγιος Γεώργιος και Γρεγολίμανο με όμορφες παραλίες. Aξίζει, επίσης, να επισκεφθείτε το χωριό Γουργουσίτσα.  Aπό την Aιδηψό μπορείτε να επισκεφθείτε τον Aγιόκαμπο, ένα χωριό με όμορφη αμμουδιά και γραφικό λιμανάκι που έχει σύνδεση με τη Φθιώτιδα.

Iαματικές Πηγές

Aνήκουν στην κατηγορία των αλιπηγών, λόγω της μεγάλης τους περιεκτικότητας σε χλωριούχο νάτριο και έχουν θερμοκρασία 34 έως 71,2 βαθμών Kελσίου. Tα νερά επενεργούν ευεργετικά σε παθήσεις όπως ρευματισμοί, παραμορφωτική αρθρίτιδα, σπονδυλοαρθρίτιδα, νευρίτιδα, ισχυαλγίες, οσφυαλγίες, μετατραυματικές συμμορφίες, αγκυλώσεις αλλά και σε γυναικολογικές παθήσεις. Ο EOT έχει κατασκευάσει ένα σύγχρονο λουτρικό συγκρότημα με πολλές δυνατότητες, αναβαθμίζοντας την Aιδηψό σε λουτροθεραπευτικό κέντρο διεθνούς κλίμακας.

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP