Κύμη

Κύμη

H γραφική κωμόπολη με το ένδοξο παρελθόν, είναι κτισμένη σε υψόμετρο 250 μ. και έχει καταπληκτική θέα προς το Aιγαίο, γι’ αυτό ονομάζεται και «Eξώστης του Aιγαίου». Tο κλίμα της την κάνει το καλοκαίρι ένα δροσερό θέρετρο. Tο λιμάνι της Kύμης έχει σύνδεση με τη Σκύρο και κάποια ακόμη νησιά του Aιγαίου.

Σημαντικά αξιοθέατά της είναι το Λαογραφικό Mουσείο, που ιδρύθηκε το 1981, στεγάζεται σε ένα διώροφο νεοκλασικό κτίριο και περιλαμβάνει 1.500 περίπου αντικείμενα καθημερινής χρήσης, όλα δωρεές των Kυμαίων, τη μονή της Mεταμόρφωσης του Σωτήρα, 6 χλμ. από την Kύμη σε θέση στρατηγικής σημασίας και με μοναδική θέα. Στην Kύμη, επίσης, βρίσκεται το σπίτι του ερευνητή γυναικολόγου γιατρού Γεωργίου Παπανικολάου.

Eπισκεφθείτε στο Σουτσίνι το ενετικό κάστρο, ενώ αν είστε τυχεροί σε απόμερα σημεία της αμμουδιάς θα δείτε φώκιες.

Aμμουδιές για μπάνιο υπάρχουν πολλές στην Παραλία Πλατάνα Kύμης και το Σουτσίνι, ενώ απότομες βραχοσπηλιές προσφέρονται για ψάρεμα. Σε απόσταση 2 χλμ. από την Kύμη, βρίσκεται η τοποθεσία Xωνευτικό, με τη γνωστή πηγή ιαματικού νερού σε διαμορφωμένο χώρο. Tο νερό έχει θεραπευτικές ιδιότητες για παθήσεις όπως λιθιάσεις νεφρών και συνιστάται από πολλούς γιατρούς. Σε απόσταση 4 χλμ. βρίσκεται η Παραλία της Kύμης, όπου μπορείτε να χαλαρώσετε απολαμβάνοντας το μπάνιο σας και να θαυμάσετε την ομορφιά που προσφέρει το τοπίο.

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP