Κεντρική Εύβοια

Κεντρική Εύβοια

Πλούσια ιστορία της, μαγικές ακρογιαλιές και μοναδική φύση, δεν θα μπορούσε παρά να είναι ένας ιδανικός προορισμός για ήρεμες και, συνάμα ενδιαφέρουσες διακοπές. Η Κεντρική Εύβοια θα σας μαγέψει με την ιδιαίτερη ποικιλομορφία της, από τα ορεινά μέχρι τις παραλίες της, τα τοπία και η φυσική ομορφιά που εναλλάσσονται. Όπως και σε άλλες περιοχές, έτσι και εδώ τα αξιοθέατα είναι πολλά και θα συναντήσετε εκκλησίες, μοναστήρια και μουσεία ποικίλων θεμάτων.

Η κάρδια της Εύβοιας, χτυπά στην Κεντρική Εύβοια, μιας και η πρωτεύουσα του νομού είναι η Χαλκίδα, μια πόλη που από τη μια έχει γραφικά σπίτια και από την άλλη υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και σημαντική τουριστική και βιομηχανική υποδομή.

H Κεντρική Εύβοια αποτελείται από πανέμορφα χωριά στις πλαγιές της Δίρφυς, την ιστορική Ερέτρια, τη γραφική Κύμη και φιλοξενεί μια από τις ομορφότερες παραλίες της Eλλάδας, τη Χιλιαδού.

Σήμα κατατεθέν της Χαλκίδας είναι η Κρεμαστή Γέφυρα, ένα από τα σημαντικότερα έργα στον ελληνικό χώρο που κατασκευάστηκε για την κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση της πόλης.

Στο Αλιβέρι, είναι χτισμένο το θερμοηλεκτρικό εργοστάσιο, ενώ εδώ θα συναντήσετε διατηρητέα σπίτια, ένα ενετικό πύργο και τμήματα του αρχαϊκού τείχους της πόλης. Πόλη με αρχαιολογικό ενδιαφέρον είναι η Ερέτρια, ενώ στην Κύμη θα θαυμάσετε την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική της και τη φυσική της ομορφιά.

Η Κεντρική Εύβοια είναι προικισμένη από τη φύση, με το όρος Δίρφυς να βρίσκεται κοντά στη Χαλκίδα και το δάσος του Καστροβαλιά, κοντά στην Κύμη, να κλέβουν τις εντυπώσεις. Νότια της Χαλκίδας, κοντά στα Βασιλικά, βρίσκεται η πλουσιότερη πεδιάδα της Εύβοιας, μήλο της έριδος των αρχαίων πόλεων Χαλκίδας και Ερέτριας.

Η Κεντρική Εύβοια, αν και είναι το πιο αναπτυγμένο κομμάτι του νομού, μπορεί να περηφανεύεται ότι έχει να παρουσιάσει στον επισκέπτη, ομορφιές που μοιάζουν σχεδόν ανέγγιχτες από τον τουρισμό.

Οι φυσικές της ομορφιές δεν περιορίζονται μόνο στο βουνό. Οι παραλίες της ξεχωριστές, με καλύτερες αυτές που βλέπουν στο Αιγαίο, όπως τη Χιλιαδού, το Λιμνιώνα, την Αχλαδερή.

Για όσους από εσάς είστε λάτρες της φύσης και της περιπέτειας στην Κεντρική Εύβοια, θα βρείτε εναλλακτικές προτάσεις όπως πεζοπορία, ορειβατική πεζοπορία και ποδηλασία, θαλάσσια σπορ και άλλα.

Η Κεντρική Εύβοια είναι άριστα οργανωμένη τουριστικά και υπάρχουν πολλές προτάσεις καταλυμάτων, για απολαυστική διαμονή με ανέσεις, όπως ξενοδοχεία, διαμερίσματα, ενοικιαζόμενα δωμάτια. 

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 22213 55111           (+30) 22210 83333          (+30) 2221037120                (+30) 2221066188

ADVERTISEMENT

Ζήστε την εμπειρία σας σας (Νομός ή Νησί)

ADVERTISEMENT

Προγραμματίστε το ταξίδι σας

Διαμονή

Φαγητό

Εκδρομές

Διαμονή

Παραλίες

Αξιοθέατα

Διαμονή

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP