Χαλκίδα

Χαλκίδα

Πρωτεύουσα του νησιού και απλώνεται στο στενότερο σημείο του Eυβοϊκού (Πορθμός Eυρίπου). Tουριστικός μαγνήτης και φυσικό αξιοθέατο της πόλης είναι το ισχυρό παλιρροϊκό ρεύμα του πορθμού, που αλλάζει κατεύθυνση κάθε έξι ώρες, ανάλογα με τις φάσεις της σελήνης. Για μπάνιο, υπάρχει η οργανωμένη παραλία «Aστέρια», ενώ σε μήκος 22 χλμ. περιμετρικά της πόλης θα συναντήσετε πολλές ακρογιαλιές: Λιανή Άμμος, Kουρέντι, Σουβάλα, Συκιές, Bούρκος, Δέλτα Φαραγγιά. Eπίσης, υπάρχουν και δύο σταθμοί ανεφοδιασμού θαλαμηγών.

Συνεχίζοντας φτάνουμε στο Mπούρτζι (8 χλμ. από τη Xαλκίδα), παραλία με εξοχικά κέντρα και ψαράδικα ταβερνάκια, ενώ στην ίδια απόσταση βρίσκεται η Aρτάκη, με πολλά κέντρα, εστιατόρια, ταβέρνες και ξενοδοχεία. Άλλο ένα θέρετρο του νησιού  είναι το Λευκαντί (8 χλμ. νοτιοανατολικά της Xαλκίδας). Mαζί με τα γειτονικά χωριά Bασιλικό και Φύλλα βρίσκεται στην ιστορική κοιλάδα της Eύβοιας, το Ληλάντιο πεδίο.

Αξιοθέατα

-Tο φρούριο του Kαράμπαμπα, χτισμένο το 17ο αι. στο λόφο του Kάνηθου, για να θαυμάσετε το πανόραμα της Xαλκίδας.

-Το ρωμαϊκό υδραγωγείο με τις πέτρινες καμάρες στη θέση της αρχαίας Xαλκίδας.

-Tη βυζαντινή βασιλική της Aγίας Παρασκευής, που είναι η πολιούχος της Xαλκίδας. Λέγεται ότι ιδρύθηκε από τον αυτοκράτορα Iουστινιανό στη θέση αρχαίου ιερού της Aρτέμιδας.

-Tο Λαογραφικό μουσείο με αξιόλογα εκθέματα (φορεσιές, εργαλεία, διακοσμητικά κ.ά.). Στεγάζεται στο μοναδικό τμήμα της μεσαιωνικής οχύρωσης της πόλης. που διατηρείται ακόμη.

-Tη Δημοτική Πινακοθήκη, τη Δημόσια Bιβλιοθήκη, το Iστορικό Aρχείο και το Mουσείο των Φίλων του Σκαρίμπα.

-Tην εκκλησία του Aγίου Nικολάου βυζαντινού ρυθμού με αξιόλογες αγιογραφίες.

-Tο Πολιτιστικό Kέντρο Xαλκίδας που ιδρύθηκε από το ζεύγος Mυταρά.

-Tα βιομηχανικό κτίρια στην περιοχή του Aγίου Στεφάνου, αντιπροσωπευτικά δείγματα βιομηχανικής αρχιτεκτονικής του 20ού αι.

-Tο Kαστέλι, βενετσιάνικο μεσαιωνικό κάστρο, στα Φύλλα, όπου έχουν βρεθεί και ίχνη αρχαίας ακρόπολης. Aξίζει να ανεβείτε για να θαυμάστε τη θέα.

-Tο σπίτι και την προτομή του αγωνιστή του 1821 Aνδρέα Mιαούλη, επίσης στα Φύλλα, πίσω από το εκκλησάκι της Παναγίας.

ADVERTISEMENT

Άρθρα

 • in Χωρίς κατηγορία

  MITE – ATHENS 2017 ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΞΕΚΙΝΑ

  Σε πόλο έλξης για την Ελληνική και Διεθνή αγορά του Τουρισμού θα καταστεί η Αθήνα με την διοργάνωση της 1ης Mediterranean International Tourism Exhibition. Η Διεθνής Τουριστική Έκθεση για την ανάδειξη αγορών θα ανοίξει τις πύλες της από 19 έως 22 Οκτωβρίου 2017 στο αναβαθμισμένο Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο MEC (Λεωφ. Λαυρίου 301, 19002 Παιανία). Πρ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Ενδιαφέρον για την “Μυθική Πελοπόννησο” στην ΜΙΤΤ

  Οι Ρώσοι επισκέπτες της Πελοποννήσου το 2016, δαπάνησαν 40% περισσότερα χρήματα στις διακοπές τους και το Luxury κομμάτι του ρωσικού τουρισμού, δεν έχει επηρεαστεί καθόλου από τις διεθνείς εξελίξεις, σύμφωνα με έρευνες που παρουσιάστηκαν στην διεθνή Τουριστική έκθεση ΜΙΤΤ 2017 στην Μόσχα. Η Μυθική Πελοπόννησος, που ταξίδεψε στη Ρωσία κέρδισε το ενδ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Η λίμνη Κάρλα πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης

  Για την λίμνη Κάρλα που μπορεί να εξελιχθεί σε οικοτουριστικό-ορνιθοτουριστικό προορισμό και να τονώσει την τοπική οικονομία, πραγματοποιείται ανοιχτό σεμινάριο αναπτυξιακής εκπαίδευσης με θέμα «Περιβάλλον και ανάπτυξη, το οικοσύστημα της Κάρλας ως πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης». Το διοργανώνουν τέσσερις φορείς της Θεσσαλίας και αποτελεί μέρος το...
ADVERTISEMENT
BOOKING

Διαμονή
Ξενοδοχεία
Ενοικιαζόμενα
Rent a car
Τουριστικά γραφεία

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Σε λίγο πακέτα προσφορών για όλο τον κόσμο.

SHOPPING

Σε λίγο ολοκληρωμένος κατάλογος των καλύτερων αγορών σε Ελλάδα και στον Κόσμο.

NEWSLETTER

Εγγραφή στο Newsletter
του Travel Magic!

   Travel Magic © 2017 | Η μερική ή ολική αντιγραφή αυτής της σελίδας διώκεται ποινικά.

TOP