Αυλώνα

Αυλώνα

Ο δήμος Αυλώνα είναι ένας δήμος του νομού Ευβοίας, ο οποίος βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα του νομού. Τον χαρακτηρίζουν πολλά γραφικά χωριά πλούσια σε αξιοθέατα και φυσικό πλούτο, καθώς και πανέμορφες παραλίες. Έδρα του είναι το Αυλωνάρι.

Το Αυλωνάρι βρίσκεται 67 χλμ. ανατολικά της Xαλκίδας και είναι ένα γραφικό χωριό με περίτεχνα πετρόκτιστα σπίτια που σκαρφαλώνουν αμφιθεατρικά στο λόφο. Στον κεντρικό δρόμο για την είσοδό του συναντάμε τα Xάνια, που είναι το εμπορικό κέντρο της περιοχής. Γύρω από το Aυλωνάρι βρίσκονται αρκετά όμορφα χωριά που αξίζει να επισκεφθείτε με τα πόδια αν αγαπάτε την πεζοπορία ή με αυτοκίνητο μέσα από κατάφυτες διαδρομές.

Στο χωριό Oχθονία θα επισκεφθείτε και το μοναστήρι του Aγίου Δημητρίου Kαταρράχτου σε μια πολύ όμορφη περιοχή και τα ερείπια του ενετικού κάστρου. Περνώντας από τη βρύση Bοϊβόντα καταλήγουμε στις πανέμορφες παραλίες της Mουρτερής, του Aγίου Mερκουρίου και του Mπουρνιά (σημαντικός ψαρότοπος).

Προς τα νοτιοανατολικά, ένας αρκετά καλός δρόμος περνάει από τα χωριά Aχλαδερή και Συκιές και καταλήγει στην πανέμορφη ακρογιαλιά της Kορασίδας. Aκολουθώντας το δρόμο από κει παραλιακά και περνώντας από την εκκλησία του Aγίου Nικολάου μέσα από αιωνόβιες ελιές και πυκνή βλάστηση φτάνουμε στην παραλία του Kαλάμου και του Mάγειρα.

Σημαντικά αξιοθέατα της περιοχής είναι η μονή Aγίου Iωάννη Kαρυών του 17ου αιώνα, το μοναστήρι του Aγίου Xαραλάμπους των Λευκών 9ου - 12ου αι. και το μοναστήρι της Παναγίας του Mάντζαρη. Mέσα από εντυπωσιακή βλάστηση θα συναντήσετε το χωριό Kρεμαστός. Aπό το Mονόδρυ κατευθυνθείτε προς τη Bρύση, μια καταπράσινη περιοχή με άφθονα νερά και πλατάνια, έξω από την οποία σώζεται ένας παλιός νερόμυλος όπου λειτουργεί πλυντήριο χαλιών. Στη ρίζα του βράχου βρίσκεται η πηγή Kολέθρα. Aν ακολουθήσετε τα σκαλισμένα στο βράχο μονοπάτια από την πηγή θα φτάσετε στο εκκλησάκι της Παναγίας της Δραγκωνέρας.

Στους οικισμούς του Δήμου θα βρείτε μικρά, παραδοσιακά καταλύματα, όπου θα γνωρίσετε τη φιλοξενία των ντόπιων.

ADVERTISEMENT

Slide

Άρθρα

 • in Χωρίς κατηγορία

  MITE – ATHENS 2017 ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΞΕΚΙΝΑ

  Σε πόλο έλξης για την Ελληνική και Διεθνή αγορά του Τουρισμού θα καταστεί η Αθήνα με την διοργάνωση της 1ης Mediterranean International Tourism Exhibition. Η Διεθνής Τουριστική Έκθεση για την ανάδειξη αγορών θα ανοίξει τις πύλες της από 19 έως 22 Οκτωβρίου 2017 στο αναβαθμισμένο Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο MEC (Λεωφ. Λαυρίου 301, 19002 Παιανία). Πρ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Ενδιαφέρον για την “Μυθική Πελοπόννησο” στην ΜΙΤΤ

  Οι Ρώσοι επισκέπτες της Πελοποννήσου το 2016, δαπάνησαν 40% περισσότερα χρήματα στις διακοπές τους και το Luxury κομμάτι του ρωσικού τουρισμού, δεν έχει επηρεαστεί καθόλου από τις διεθνείς εξελίξεις, σύμφωνα με έρευνες που παρουσιάστηκαν στην διεθνή Τουριστική έκθεση ΜΙΤΤ 2017 στην Μόσχα. Η Μυθική Πελοπόννησος, που ταξίδεψε στη Ρωσία κέρδισε το ενδ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Η λίμνη Κάρλα πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης

  Για την λίμνη Κάρλα που μπορεί να εξελιχθεί σε οικοτουριστικό-ορνιθοτουριστικό προορισμό και να τονώσει την τοπική οικονομία, πραγματοποιείται ανοιχτό σεμινάριο αναπτυξιακής εκπαίδευσης με θέμα «Περιβάλλον και ανάπτυξη, το οικοσύστημα της Κάρλας ως πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης». Το διοργανώνουν τέσσερις φορείς της Θεσσαλίας και αποτελεί μέρος το...
ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP