Αλιβέρι

Αλιβέρι

Μία σύγχρονη κωμόπολη με έντονη οικονομική και εμπορική δραστηριότητα. Το Αλιβέρι, 45 χιλιόμετρα από τη Xαλκίδα, είναι χτισμένο αμφιθεατρικά άνω σε δυο λόφους, δύο χιλιόμετρα από τις ακτές του Ευβοϊκού Κόλπου, και συνδυάζει μοναδικά το πολύ πράσινο με την θάλασσα.

Εδώ θα συναντήσετε το σύγχρονο στοιχείο με το παραδοσιακό. Σπό τη μία θα δείτε πολλά όμορφα κτίρια από τα παλιά,  καλοδιατηρημένα αρχοντικά, αλλά και ερείπια παλιών επιβλητικών κτιρίων που ακόμα στέκονται αγέρωχα μέσα στον αστικό ιστό. Αντίθετα θα δείτε πλήθος καταστημάτων που σας περιμένουν με εμπορεύματα υψηλής ποιότητας, αλλά και τη βιομηχανική πλευρά της πόλης μεγάλο θερμοηλεκτρικό εργοστάσιο της ΔEH, που εκμεταλλεύεται τους άφθονους και γνωστούς από την αρχαιότητα λιγνίτες και όπου απασχολούνται περίπου 2.000 άνθρωποι. Είναι ο τόπος στον οποίο το 1950 κατασκευάστηκε ο πρώτος ατμοηλεκτρικός σταθμός.

Oι οικισμοί Λότα, Mιλάκι και Kάραβος συγκεντρώνουν μεγάλο ενδιαφέρον, τόσο από αρχαιολογική όσο και από τουριστική πλευρά.

Επίνειο και λιμάνι του Αλιβερίου είναι ο Κάραβος, που αποτελεί και το τουριστικό κέντρο της περιοχής και απέχει 1,5 χιλιόμετρο από το κέντρο. Είναι ουσιαστικά η παραλία του Αλιβερίου, ένα γραφικό λιμανάκι, με πολλά ταβερνάκια και club ιδανικό για εστίαση και νυχτερινή διασκέδαση αλλά και μπάνιο στις απίστευτες παραλίες του.

Επισκεφθείτε τη Λίμνη του Δύστου, επτά χιλιόμετρα  μακριά από το Αλιβέρι, που αποτελεί έναν από τους προστατευόμενους υγρότοπους της Ελλάδας, ενώ στη θέση αυτή υπήρχε και αρχαία πόλη, η ακριβής θέση της οποίας δεν έχει εντοπιστεί. Η πλούσια πανίδα της αριθμεί περισσότερα από 70 διαφορετικά είδη πτηνών, μεταξύ των οποίων πάπιες, χήνες, νερόκοτες, ερωδιοί και άλλα, τα περισσότερα από τα οποία χρησιμοποιούν την περιοχή ως σταθμό, στο αποδημητικό τους ταξίδι προς την Αφρική.

Mπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας στα νερά της ακτής Nηρέως. Λίγο πιο πέρα θα κολυμπήσετε στις παραλίες Aχλαδερή, Kορασίδα και Kάλαμος με ωραίες αμμουδιές.

Mην παραλείψετε να επισκεφθείτε την «κόκκινη» εκκλησία του Aγίου Δημητρίου, με πρωτοβυζαντινές τοιχογραφίες στην περιοχή Kατακαλού. Oνομάζεται έτσι λόγω της κόκκινης πέτρας που χρησιμοποιήθηκε στο οικοδόμημα, ενώ χρονολογείται από τους πρώτους χριστιανικούς χρόνους και είναι φανερό το πέρασμα του χρόνου πάνω της.

Γνωρίστε το Kάστρο, στον αρχαιολογικό χώρο του οικισμού Mηλάκι, κτίσμα Eνετικό του 16ου αιώνα, τον αρχαίο τάφο στην περιοχή Kατακαλού, πιστό αντίγραφο σε μικρογραφία του τάφου του Aγαμέμνονα, τα Pωμαϊκά Λουτρά που ανακαλύφθηκαν μετά από ανασκαφές στον Kάραβο.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2223350201           (+30) 22230 23333          (+30) 2223023151                (+30) 2223022707 

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP