Ελαφόνησος

Ελαφόνησος

Εξωτική –με τις απέραντες παραλίες με τους αμμόλοφους και τους κέδρους– και παραδοσιακή –με το νησιώτικο χρώμα της–, προκαλεί τους φανατικούς θαυμαστές της στο νοτιοανατολικό άκρο του Λακωνικού κόλπου. Mία από τις ωραιότερες παραλίες είναι του Σίμου, με τα σμαραγδένια νερά και την απέραντη χρυσή αμμουδιά της. Η παραλία τον Αύγουστο γεμίζει με χιλιάδες συστάδες λευκά κρίνα της θάλασσας, τα οποία δημιουργούν μια εικόνα παραμυθένια.

Η Ελαφόνησος βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο της Πελοποννήσου και απέχει μόλις 570 μ. από την απέναντι Πελοποννησιακή ακτή της Πούντας.

Το νησί απλώνεται μπροστά στον κόλπο των Βατίκων. Σύμφωνα με τα ευρήματα των αρχαιολογικών ανασκαφών κατοικείται από τα αρχαία χρόνια. Το σημερινό της όνομα, η Ελαφόνησος το οφείλει στο πλούσιο κυνήγι που υπήρχε στην περιοχή από την αρχαιότητα ως τους νεότερους χρόνους, καθώς όπως αναφέρεται και από τον Παυσανία πολλά ήταν τα αρχαία ιερά της Θεάς Αρτεμης στην περιοχή, και πιο συγκεκριμένα λόγο της ύπαρξης πλήθους ελαφιών κόκκινου χρώματος (CERVI).

Αξίζει να επισκεφθείτε τους προϊστορικούς τάφους που έχουν βρεθεί στην περιοχή της Πούντας και τη βυθισμένη πολιτεία στην περιοχή Παυλοπέτρι, καθώς και το αναξιοποίητο σπήλαιο με τον πλούσιο και εντυπωσιακό εσωτερικό διάκοσμο από σταλακτίτες και σταλαγμίτες.

Θα κολυμπήσετε στις πανέμορφες παραλίες Λευκή, Πούντα, Καλόγηρα, Παναγίτσα κ.α.

Το νησί είναι πόλος έλξης χιλιάδων τουριστών με κορύφωση τους μήνες, Ιούλιο και Αύγουστο

ADVERTISEMENT

Προγραμματίστε το ταξίδι σας

Διαμονή

Φαγητό

Εκδρομές

Διαμονή

Παραλίες

Αξιοθέατα

Διαμονή

ADVERTISEMENT

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP