Βώλακας

Βώλακας

Κεραμιδένιες στέγες και παλιά πέτρινα σπίτια δίνουν μια έντονη νότα παράδοσης στο γραφικό χωριό του Νομού Δράμας, τον Βώλακα.

Χτισμένος σε πλαγιά του όρους Φαλακρού και σε υψόμετρο 830μ., 32 χλμ. βορειοδυτικά της Δράμας, ο Βώλακας χαρακτηρίζεται ως ο απόλυτος προορισμός για όσους αγαπούν τα χειμερινά σπορ.

Τα τελευταία χρόνια ο Βώλακας αναπτύχθηκε σημαντικά χάρη στην αξιοποίηση του βορειότερου Χιονοδρομικού Κέντρου της χώρας, από το οποίο απέχει μόλις 12χλμ κι εκεί μπορείτε να επιδοθείτε σε πληθώρα δραστηριοτήτων, όπως ορειβατικό σκι, έλκηθρο, τζετ σκι. Επίσης, μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας στο μοναδικό, ίσως, καφέ που βρίσκεται σε υψόμετρο 2.100 μέτρων, με τη φανταστική θέα να απλώνεται από το Άθως της Χαλκιδικής μέχρι τα βουνά της Θάσου.

Σε άλλες δραστηριότητες, αναζητήστε τις περιηγήσεις που διοργανώνονται για ολιγομελή γκρουπ στο νοτιότερο δάσος ερυθρελάτης, στην Ελατιά.

Γενικότερα, ο Βώλακας αποτελεί ένα πραγματικό κέντρο πολιτισμού με δρώμενα ζωντανά στην πάροδο του χρόνου. Aν βρεθείτε στο Bώλακα χειμώνα μη χάσετε το παραδοσιακό έθιμο των «αράπηδων», στις 7 Iανουαρίου – γίνεται μεγάλο γλέντι όπου κάτοικοι χορεύουν μεταμφιεσμένοι, με το κεφάλι σκεπασμένο με προβιά, μαυρισμένα πρόσωπα και κουδούνια στη μέση.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2521 350600           (+30) 25230 51341          (+30) 2521 440060                (+30) 2523023701

Πατήστε εδώ
TOP