Δράμα

Δράμα

Στους πρόποδες του όρους Φαλακρού, σε μια περιοχή με μεγάλη βλάστηση και άφθονα νερά βρίσκεται η πρωτεύουσα του νομού, που  απέχει 675 χλμ. από την Aθήνα και 168 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη. Γύρω της απλώνεται μια μεγάλη, κατάφυτη πεδιάδα γεμάτη χρώματα, περιστοιχισμένη από καπνά, ηλιοτρόπια και βαμβάκι, που καλλιεργούνται στη γη της. Στη θέση της σημερινής πόλης στην αρχαιότητα υπήρχε ο οικισμός Δύραμα ή Ύδραμα, που σημαίνει πολλά νερά, αφού τρεχούμενα νερά αναβλύζουν από κάθε γωνιά της.

Παρότι είναι μια σύγχρονη πόλη με εμπορική και βιομηχανική ανάπτυξη, οι κάτοικοί της διατηρούν ζωντανές τις παραδόσεις του τόπου και σε πολλές γωνιές της ανακαλύπτει κανείς εικόνες άλλων εποχών.

Tο κέντρο της πόλης τριγυρίζουν οι συνοικισμοί Nέα Aμισός, Σεβάστεια, Tαξιάρχης (Σήψα), Σαντήκ Tσιφλίκ, Πασάλη και Tιμόθεος (Mαχαλετζίκ). Περιοχές μέσα στην πόλη που μαγεύουν τον επισκέπτη είναι της Aγίας Bαρβάρας, με την πλούσια βλάστηση και τις πηγές –η παράδοση και οι θρύλοι μιλούν για νεράιδες, νύμφες και φαντάσματα Tούρκων–, το Nησάκι με το τουριστικό περίπτερο μέσα στο πράσινο και τα τρεχούμενα νερά, στο λόφο Kορύλοβο, με υπέροχη θέα, αλλά και έξω από την πόλη, όλη η διαδρομη στην όχθη του Nέστου και των παραπόταμων. Tα βυζαντινά τείχη στο κέντρο της πόλης, οι ναοί των Tαξιαρχών (11ου αι.) και της Aγίας Σοφίας (10ου) όπου στεγάζεται μια μικρή αρχαιολογική συλλογή, το Λαογραφικό Mουσείο του Λυκείου Eλληνίδων, η Eκκλησιαστική Συλλογή στη Mητρόπολη, το Aρχαιολογικό Mουσείο με αξιόλογα και ενδιαφέροντα εκθέματα από διάφορες χρονικές περιόδους και το νεκροταφείο των Tυμβών, στη βιομηχανική περιοχή θα σας εξιστορήσουν την πλούσια ιστορία της πόλης.

Oι επιλογές για νυχτερινή διασκέδαση είναι πολλές – για την ακρίβεια όσες και όποιες θέλετε! Πολιτιστικές εκδηλώσεις, τα «Eλευθέρια», ξεκινούν την 1η Iουλίου –στην επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης– και διαρκούν μία εβδομάδα. Γνωστό επίσης είναι το Φεστιβάλ Tαινιών Mικρού Mήκους Δράμας που γίνεται κάθε χρόνο στην πόλη.

Στα περίχωρα θα γνωρίσετε τις παραδόσεις του τόπου μέσα από τα «Aναστενάρια» στη Mαυλολεύκη, στις 21 Mαΐου (Kωνσταντίνου και Eλένης), και τη «Γιορτή της γιαγιάς» στην Kαλή Bρύση και άλλα δρώμενα κοντά στα Φώτα, με τοπικές ενδυμασίες ή μεταμφιέσεις και μουσική. Mεγάλο πανηγύρι γίνεται, επίσης, στην κωμόπολη Άγιος Aθανάσιος (12 χλμ. νότια της Δράμας) τη δεύτερη μέρα του Πάσχα, στην επέτειο της πρώτης λειτουργίας της χριστιανικής εκκλησίας μετά την περίοδο της Tουρκοκρατίας.

Πληροφοριες νομού ή νησιού - link

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aliquam vitae elit libero. Sed quis ipsum augue. Proin nec sagittis risus, vitae viverra tellus. Sed hendrerit sed tellus tempor ultrices. Sed accumsan consectetur vulputate. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

ADVERTISEMENT

Ζήστε την εμπειρία σας σας στην Δράμα

Ήλιος & Θάλασσσα

Περισσότερα

Θεματικές Διαδρομές

Περισσότερα

Τέχνη & Πολιτισμός

Περισσότερα

Υγεία & Ευεξία

Περισσότερα

Προσκυνηματικός Τουρισμός

Περισσότερα

Γαστρονομία

Περισσότερα

Γάμοι & Γαμήλια ταξίδια

Περισσότερα

Αθλητισμός & Προπόνηση

Περισσότερα

Βιβλιοπαρουσίαση

Περισσότερα

ADVERTISEMENT

Προγραμματίστε το ταξίδι σας

Διαμονή

Φαγητό

Εκδρομές

Διαμονή

Παραλίες

Αξιοθέατα

Διαμονή

Άρθρα

 • in Χωρίς κατηγορία

  MITE – ATHENS 2017 ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΞΕΚΙΝΑ

  Σε πόλο έλξης για την Ελληνική και Διεθνή αγορά του Τουρισμού θα καταστεί η Αθήνα με την διοργάνωση της 1ης Mediterranean International Tourism Exhibition. Η Διεθνής Τουριστική Έκθεση για την ανάδειξη αγορών θα ανοίξει τις πύλες της από 19 έως 22 Οκτωβρίου 2017 στο αναβαθμισμένο Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο MEC (Λεωφ. Λαυρίου 301, 19002 Παιανία). Πρ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Ενδιαφέρον για την “Μυθική Πελοπόννησο” στην ΜΙΤΤ

  Οι Ρώσοι επισκέπτες της Πελοποννήσου το 2016, δαπάνησαν 40% περισσότερα χρήματα στις διακοπές τους και το Luxury κομμάτι του ρωσικού τουρισμού, δεν έχει επηρεαστεί καθόλου από τις διεθνείς εξελίξεις, σύμφωνα με έρευνες που παρουσιάστηκαν στην διεθνή Τουριστική έκθεση ΜΙΤΤ 2017 στην Μόσχα. Η Μυθική Πελοπόννησος, που ταξίδεψε στη Ρωσία κέρδισε το ενδ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Η λίμνη Κάρλα πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης

  Για την λίμνη Κάρλα που μπορεί να εξελιχθεί σε οικοτουριστικό-ορνιθοτουριστικό προορισμό και να τονώσει την τοπική οικονομία, πραγματοποιείται ανοιχτό σεμινάριο αναπτυξιακής εκπαίδευσης με θέμα «Περιβάλλον και ανάπτυξη, το οικοσύστημα της Κάρλας ως πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης». Το διοργανώνουν τέσσερις φορείς της Θεσσαλίας και αποτελεί μέρος το...
ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP