Δονούσα

Δονούσα

Ένας μικρός παράδεισος στο κέντρο του Αιγαίου, εκεί που ο Διόνυσος έκρυψε την Αριάδνη όταν την εγκατέλειψε ο Θησέας στη Νάξο, ορμητήριο πειρατών στο μεσαίωνα και σήμερα ιδανικός τόπος για ήρεμες και αξέχαστες διακοπές. Καλώς ήλθατε στη Δονούσα, το ανατολικότερο νησί των Κυκλάδων.

Τα πέντε χωριά της Δονούσας, οι μαγευτικές της παραλίες, τα χρώματα και οι γεύσεις της, σας υπόσχονται ξεχωριστές καλοκαιρινές συγκινήσεις. Για να γνωρίσετε καλύτερα αυτόν τον τόπο αφήστε το αυτοκίνητο και ακολουθήστε με τα πόδια διαδρομές που θα σας οδηγήσουν στα χωριουδάκια της και στις χρυσαφένιες παραλίες.

Το μεγαλύτερο χωριό του νησιού, πρωτεύουσα και λιμάνι του, είναι ο Σταυρός ή Κάμπος. Εκεί θα βρείτε μια από τις ωραιότερες παραλίες της Δονούσας αλλά και ό,τι χρειαστείτε για τη διαμονή σας. Ενοικιαζόμενα δωμάτια, ταβερνάκια, ουζερί, μπαρ και παντοπωλείο.

Αξίζει να επισκεφθείτε την εκκλησία του Σταυρού και να μάθετε την ιστορία της. Στις 14 Σεπτεμβρίου, στη γιορτή του Σταυρού, θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τη λειτουργία, την εκδήλωση στον προαύλιο χώρο και να χορέψετε "μπάλο" στο μέγαλο πανηγύρι που διοργανώνεται στις ταβέρνες του χωριού με παραδοσιακά συγκροτήματα.

Ακολουθώντας το μονοπάτι μέσα από το βουνό θα φτάσετε στην Καλοταρίτισσα, ένα χωριουδάκι που ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει. Θα απολαύσετε το μπάνιο σας στις τρεις μικρές παραλίες και θα γνωρίσετε τις τοπικές γεύσεις στο γραφικό ταβερνάκι. Επισκεφθείτε ακόμα, τη Μερσίνη με την πηγή που αναβλύζει από την καρδιά ενός αιωνόβιου πλατάνου αλλά και τους άλλους οικισμούς, τον Τρούλο και τη Μεσσαριά.

Οι αμμώδεις παραλίες με τα πεντακάθαρα νερά στον Σταυρό, στον Κέδρο, στο Λιβάδι, στο Φύκιο και στην Καλοταρίτισσα σας περιμένουν για βουτιές και χαλάρωση. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τις δύο σπηλιές ξεχωριστής ομορφιάς που υπάρχουν στο νησί με μοναδική πρόσβαση από τη θάλασσα. Η μια είναι η σπηλιά του Τοίχου με σταλακτίτες στην περιοχή του Άσπρου Κάβου και η άλλη η Φωκοσπηλιά, στον Κάβο του Μοσχονά, που όπως μαρτυρά το όνομά της αποτελεί καταφυγίο φώκιας. Καΐκι πραγματοποιεί δρομολόγια προς τις σπηλιές, αλλά και προς τις παραλίες του νησιού.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2285 051600           (+30) 2285 022100          (+30) 2285 032899                (+30) 2285 051506

ADVERTISEMENT

Ζήστε την εμπειρία σας στην Δονούσα

ADVERTISEMENT

Προγραμματίστε το ταξίδι σας

Διαμονή

Φαγητό

Εκδρομές

Διαμονή

Παραλίες

Αξιοθέατα

Διαμονή

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP