Δονούσα

Δονούσα

Ένας μικρός παράδεισος στο κέντρο του Αιγαίου, εκεί που ο Διόνυσος έκρυψε την Αριάδνη όταν την εγκατέλειψε ο Θησέας στη Νάξο, ορμητήριο πειρατών στο μεσαίωνα και σήμερα ιδανικός τόπος για ήρεμες και αξέχαστες διακοπές. Καλώς ήλθατε στη Δονούσα, το ανατολικότερο νησί των Κυκλάδων.

Τα πέντε χωριά της Δονούσας, οι μαγευτικές της παραλίες, τα χρώματα και οι γεύσεις της, σας υπόσχονται ξεχωριστές καλοκαιρινές συγκινήσεις. Για να γνωρίσετε καλύτερα αυτόν τον τόπο αφήστε το αυτοκίνητο και ακολουθήστε με τα πόδια διαδρομές που θα σας οδηγήσουν στα χωριουδάκια της και στις χρυσαφένιες παραλίες.

Το μεγαλύτερο χωριό του νησιού, πρωτεύουσα και λιμάνι του, είναι ο Σταυρός ή Κάμπος. Εκεί θα βρείτε μια από τις ωραιότερες παραλίες της Δονούσας αλλά και ό,τι χρειαστείτε για τη διαμονή σας. Ενοικιαζόμενα δωμάτια, ταβερνάκια, ουζερί, μπαρ και παντοπωλείο.

Αξίζει να επισκεφθείτε την εκκλησία του Σταυρού και να μάθετε την ιστορία της. Στις 14 Σεπτεμβρίου, στη γιορτή του Σταυρού, θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τη λειτουργία, την εκδήλωση στον προαύλιο χώρο και να χορέψετε "μπάλο" στο μέγαλο πανηγύρι που διοργανώνεται στις ταβέρνες του χωριού με παραδοσιακά συγκροτήματα.

Ακολουθώντας το μονοπάτι μέσα από το βουνό θα φτάσετε στην Καλοταρίτισσα, ένα χωριουδάκι που ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει. Θα απολαύσετε το μπάνιο σας στις τρεις μικρές παραλίες και θα γνωρίσετε τις τοπικές γεύσεις στο γραφικό ταβερνάκι. Επισκεφθείτε ακόμα, τη Μερσίνη με την πηγή που αναβλύζει από την καρδιά ενός αιωνόβιου πλατάνου αλλά και τους άλλους οικισμούς, τον Τρούλο και τη Μεσσαριά.

Οι αμμώδεις παραλίες με τα πεντακάθαρα νερά στον Σταυρό, στον Κέδρο, στο Λιβάδι, στο Φύκιο και στην Καλοταρίτισσα σας περιμένουν για βουτιές και χαλάρωση. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τις δύο σπηλιές ξεχωριστής ομορφιάς που υπάρχουν στο νησί με μοναδική πρόσβαση από τη θάλασσα. Η μια είναι η σπηλιά του Τοίχου με σταλακτίτες στην περιοχή του Άσπρου Κάβου και η άλλη η Φωκοσπηλιά, στον Κάβο του Μοσχονά, που όπως μαρτυρά το όνομά της αποτελεί καταφυγίο φώκιας. Καΐκι πραγματοποιεί δρομολόγια προς τις σπηλιές, αλλά και προς τις παραλίες του νησιού.

Πληροφοριες νομού ή νησιού - link

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aliquam vitae elit libero. Sed quis ipsum augue. Proin nec sagittis risus, vitae viverra tellus. Sed hendrerit sed tellus tempor ultrices. Sed accumsan consectetur vulputate. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

ADVERTISEMENT

Ζήστε την εμπειρία σας στην Δονούσα

ADVERTISEMENT

Προγραμματίστε το ταξίδι σας

Διαμονή

Φαγητό

Εκδρομές

Διαμονή

Παραλίες

Αξιοθέατα

Διαμονή

Άρθρα

 • in Χωρίς κατηγορία

  MITE – ATHENS 2017 ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΞΕΚΙΝΑ

  Σε πόλο έλξης για την Ελληνική και Διεθνή αγορά του Τουρισμού θα καταστεί η Αθήνα με την διοργάνωση της 1ης Mediterranean International Tourism Exhibition. Η Διεθνής Τουριστική Έκθεση για την ανάδειξη αγορών θα ανοίξει τις πύλες της από 19 έως 22 Οκτωβρίου 2017 στο αναβαθμισμένο Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο MEC (Λεωφ. Λαυρίου 301, 19002 Παιανία). Πρ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Ενδιαφέρον για την “Μυθική Πελοπόννησο” στην ΜΙΤΤ

  Οι Ρώσοι επισκέπτες της Πελοποννήσου το 2016, δαπάνησαν 40% περισσότερα χρήματα στις διακοπές τους και το Luxury κομμάτι του ρωσικού τουρισμού, δεν έχει επηρεαστεί καθόλου από τις διεθνείς εξελίξεις, σύμφωνα με έρευνες που παρουσιάστηκαν στην διεθνή Τουριστική έκθεση ΜΙΤΤ 2017 στην Μόσχα. Η Μυθική Πελοπόννησος, που ταξίδεψε στη Ρωσία κέρδισε το ενδ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Η λίμνη Κάρλα πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης

  Για την λίμνη Κάρλα που μπορεί να εξελιχθεί σε οικοτουριστικό-ορνιθοτουριστικό προορισμό και να τονώσει την τοπική οικονομία, πραγματοποιείται ανοιχτό σεμινάριο αναπτυξιακής εκπαίδευσης με θέμα «Περιβάλλον και ανάπτυξη, το οικοσύστημα της Κάρλας ως πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης». Το διοργανώνουν τέσσερις φορείς της Θεσσαλίας και αποτελεί μέρος το...
ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP