Κύπρος

Κύπρος

Η πανέμορφη Κύπρος σας καλωσορίζει και υπόσχεται να μαγέψει ακόμα και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Στον τόπο όπου η ζεστασιά έρχεται από τον ήλιο που λάμπει όλο το χρόνο και από τη φιλοξενία των ανθρώπων. Βρες το στιλ που ταιριάζει στις διακοπές σου, σε ένα οικείο προορισμό με μεσογειακό τρόπο ζωής. Οι πιο νόστιμες παραδοσιακές συνταγές, τα καλύτερα μέρη για να διασκεδάσεις, τα πιο πολυτελή spa για να χαλαρώσεις σε περιμένουν για να τα αγαπήσεις! Ανακάλυψε όλες τις ομορφιές του νησιού που γεννήθηκε η Αφροδίτη και κράτησε για αυτό μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά σου!

Ιστορία

Η ιστορία της Κύπρου είναι πολυτάραχη και γνώρισε πολλούς κατακτητές σε όλες τις εποχές, λόγω της στρατηγικής της θέσης - σταυροδρόμι ανάμεσα σε τρεις ηπείρους (Αφρικής, Ευρώπης και Ασίας). Έχει να επιδείξει πανάρχαιες καταβολές που εκτείνονται μέχρι και πριν 10.000 χρόνια. Τα πρώτα ευρήματα συνοικισμών ανάγονται στην λίθινη εποχή και μετέπειτα στην Ελληνιστική περίοδο με την κάθοδο των Μυκηναίων.

Στην ελληνιστική περίοδο άνθισαν οι τέχνες και έχουμε μαρτυρίες σε αμφορείς και πλάκες με γραφές. Άνθισε, επίσης, και η ελληνική θρησκεία προς τους 12 θεούς του Ολύμπου με ιερά σε όλο το νησί με μεγαλύτερο αυτό της Θεάς Αφροδίτης στην Πάφο πλησίον στο τόπο όπου γεννήθηκε (Πέτρα του Ρωμειού). Σ' αυτή την εποχή ο φιλόσοφος Ζήνων ο Κιτιεύς, ίδρυσε την περίφημη σχολή των Στωικών στην Αθήνα.

Ακολουθεί η ρωμαϊκή περίοδος η οποία διήρκεσε από το 58 π.Χ.-330 μ.Χ. Οι απόστολοι Παύλος και Βαρνάβας επισκέφθηκαν την Πάφο όπου κατόρθωσαν να εκχριστιανίσουν το Ρωμαίο Ανθύπατο, Σέργιο Παύλο και έτσι η Κύπρος έγινε το πρώτο νησί που απόκτησε Χριστιανό ηγέτη.

Κατά την διάρκεια της βυζαντινή περιόδου, με το διαχωρισμό της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, η Κύπρος έγινε επαρχία του ανατολικού μέρους δηλαδή του Βυζαντίου, με πρωτεύουσα την Κωνσταντινούπολη. Ακολουθούν η Φραγκοκρατία, η Τουρκοκρατία και η Αγγλοκρατία με τον απελευθερωτικό αγώνα του 1955-1959 και την κήρυξη της ανεξαρτησίας το 1960, με την ανταρσία των τουρκοκυπρίων το 1963 και το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 1974.

Οι Πόλεις της Κύπρου

Τέσσερις μεγάλες πόλεις δεσπόζουν στο νησί, με τη Λευκωσία στο κέντρο, που είναι και η πρωτεύουσα, τη Λάρνακα, τη Λεμεσό και την Πάφο κατά μήκος της νότιας ακτής.

Είναι πολυσύχναστα σύγχρονα εμπορικά και επιχειρηματικά κέντρα, με παλιές πόλεις, με γραφικά ιστορικά κτίρια στο κέντρο, όπου μπορείτε να περιπλανηθείτε σε στενούς δρόμους και να περιδιαβάζετε μέσα από ενδιαφέρουσες αγορές και εμπορικά κέντρα.

Η Λευκωσία συνδυάζει το παλιό με το νέο και χαρακτηρίζεται από την παλιά συνοικία που περιστοιχίζεται από ένα Ενετικό οχυρωματικό τείχος φτιαγμένο από πουρόπετρα, έξω από το οποίο εκτείνεται μια κοσμοπολίτικη πόλη. Η Λεμεσός, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του νησιού, είναι το κέντρο της παραγωγής κρασιού και ένα ζωηρό θέρετρο, γνωστό για την ποικίλη νυχτερινή ζωή του, ενώ η Λάρνακα με τη μαρίνα της και το χώρο περιπάτου με τους φοίνικες (τις γνωστές «Φοινικούδες»), έχει σημαντικούς Χριστιανικούς και Ισλαμικούς ναούς. Η Πάφος στα δυτικά είναι ένας αρχαιολογικός θησαυρός, με κάποια από τα εκλεκτότερα ψηφιδωτά της Μεσογείου.

Λευκωσία

Η Λευκωσία, η πρωτεύουσα του νησιού, συνδυάζει το παλιό με το καινούριο σ΄ένα πολυσύχναστο μοντέρνο εμπορικό και επιχειρηματικό κέντρο και έναν πολιτισμό αιώνων. Το κέντρο της πόλης είναι η παλιά της περιοχή που περιβάλλεται από ένα Ενετικό πέτρινο οχυρωματικό τείχος με τάφρο και προπύργια σε σχήμα καρδιάς.

Τζαμιά και φοίνικες δίνουν μια ανατολίτικη ατμόσφαιρα στην παλιά πόλη.

Περιπλανηθείτε στους στενούς δρόμους με τα κρεμαστά μπαλκόνια και στον όμορφο πεζόδρομο με τα μαγαζιά, τα γραφικά καφενεία και τις ταβέρνες.
Βεβαιωθείτε ότι θα κάνετε στάση στον καθεδρικό του Αγίου Ιωάννη με τις αγιογραφίες και το υπέροχο μουσείο Βυζαντινών εικόνων. Το βράδυ πηγαίνετε σε μια συναυλία στην τάφρο ή σε μια έκθεση στην Πύλη της Αμμοχώστου, μια από τις τρεις αυθεντικές εισόδους στην παλιά πόλη, η οποία έχει αναστυλωθεί και χρησιμοποιείται σαν πολιτιστικό κέντρο.

Η νέα πόλη εκτείνεται πέρα από τα τείχη σε ένα σύγχρονο εξευρωπαϊσμένο κέντρο με ψηλά κτίρια, γραφεία, καταστήματα και υπαίθρια καφέ, φθάνοντας μέχρι τις προαστιακές οικιστικές περιοχές.

Από τα κύρια σημεία ενδιαφέροντος της πόλης, το Κυπριακό Μουσείο στεγάζει την καλύτερη συλλογή αρχαιολογικών καλλιτεχνημάτων στο νησί, συμπεριλαμβανομένων ενός αγαλματιδίου της Αφροδίτης των Σόλων και του αυθεντικού ψηφιδωτού της Λήδας και του Κύκνου, ενώ το μουσείο Λεβέντη απεικονίζει την ιστορία της πόλης.

Λεμεσός

Η παλιά πόλη της Λεμεσού είναι η καρδιά της πόλης με τους στενούς ακτινωτούς δρόμους της να οδηγούν μέχρι έξω από το παλιό ψαρολίμανο. Το μεσαιωνικό κάστρο της Λεμεσού που ήταν ο τόπος τέλεσης του βασιλικού γάμου στο Μεσαίωνα, μεταξύ του Ριχάρδου του Λεοντόκαρδου, Βασιλιά της Αγγλίας, και της Βερεγγάρια της Ναβάρρας, σήμερα στεγάζει το Κυπριακό Μεσαιωνικό Μουσείο.

Η πόλη αναπτύχθηκε τα τελευταία χρόνια και τώρα καλύπτει 15 χιλιόμετρα ακτής με ξενοδοχεία και πολυκατοικίες, διάσπαρτα αλσύλλια από ευκαλύπτους και συνδέονται με ένα δημοφιλή χώρο περιπάτου για περπάτημα και τρέξιμο.

Οι κάτοικοι της πόλης είναι γνωστοί για την αγάπη τους στη διασκέδαση, άρα δεν είναι έκπληξη ότι η νυχτερινή ζωή της πόλης ποικίλει. Κάθε είδους ταβέρνα, δισκοθήκες και κέντρα διασκέδασης λειτουργούν όλο το χρόνο, ενώ παραλιακά μπαρ κατά μήκος του χώρου περιπάτου προσθέτουν στις επιλογές. Συμμετέχετε στις Βακχικές καταχρήσεις κατά το Φεστιβάλ Κρασιού το Σεπτέμβριο ή διασκεδάστε στο Καρναβάλι με την παρέλαση αρμάτων και μεταμφιεσμένων με φανταχτερές στολές καθώς και τα πάρτι το Φεβρουάριο. Απολαύστε οπωσδήποτε μια καλοκαιρινή συναυλία κάτω από τα αστέρια στο Ελληνορωμαϊκό θέατρο του Κουρίου.

Λάρνακα

Το τέμενος Χαλά Σουλτάν, χτίστηκε προς τιμήν της θείας του Προφήτη Μωάμεθ, που πέθανε πέφτοντας από το άλογο της και είναι ένα σημαντικό μνημείο προσκυνήματος για τους Μουσουλμάνους. Ο μιναρές του υψώνεται ανάμεσα από πανύψηλες φοινικιές και κυπαρίσσια, λαμπυρίζοντας σαν τον αντικατοπτρισμό μιας όασης στην άκρη της αλυκής, αγαπημένο μέρος διαμονής για το χειμώνα, των φλαμίνγκο και άλλων αποδημητικών πουλιών.

Η Λάρνακα ήταν το δεύτερο σπίτι του Αγίου Λαζάρου, που έζησε εδώ μετά την ανάσταση του και αργότερα έγινε και επίσκοπος. Η επιβλητική εκκλησία του Αγίου Λαζάρου, που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, είναι του 10ου αιώνα χτίστηκε πάνω από τον τάφο του αγίου και αποτελεί ένα από τα καλύτερα δείγματα Βυζαντινής Αρχιτεκτονικής στην Κύπρο.

Η πόλη της Λάρνακας χτίστηκε πάνω από την αρχαία πόλη Κίτιον, ένα πλούσιο λιμάνι, βασικό κέντρο εμπορίου του χαλκού που αργότερα έγινε οχυρό των Φοινίκων. Τα ερείπια του φαίνονται σήμερα στα Κυκλώπεια τείχη με τους γιγάντιους ογκόλιθους και ένα σύμπλεγμα από Μυκηναϊκούς Ελληνικούς ναούς του 12ου αιώνα π.Χ.

Περπατήστε στον παραλιακό δρόμο με τις φοινικιές, γνωστό και σαν «Φοινικούδες» και καθίστε σε κάποιο από τα καφέ ή τα εστιατόρια και αφεθείτε να χαζεύετε τους ανθρώπους να περπατούν. Η μαρίνα που βρίσκεται εκεί κοντά είναι αγαπημένο στέκι της φιλικής κοινότητας των ντόπιων ιδιοκτητών γιοτ αλλά και άλλων από όλα τα μέρη του κόσμου.

Πάφος

Όντας πρωτεύουσα της Κύπρου για 600 χρόνια, στην αρχαιότητα, η αρχαιολογική κληρονομιά της Πάφου είναι τέτοια ώστε η UNESCO περιέλαβε ολόκληρη την πόλη στον Παγκόσμιο Κατάλογο Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Θαυμάστε τα περίπλοκα ψηφιδωτά δάπεδα σε επαύλεις που χρονολογούνται από τη Ρωμαϊκή περίοδο, τα οποία απεικονίζουν σκηνές από την Ελληνική μυθολογία και θεωρούνται από τα εκλεκτότερα στην Ανατολική Μεσόγειο. Εξίσου εντυπωσιακοί είναι υπόγειοι Τάφοι των Βασιλέων που είναι λαξεμένοι στο βράχο και διακοσμημένοι με Δωρικές κολώνες. Επισκεφθείτε ακόμα τη στήλη του Αγίου Παύλου όπου θρυλείται ότι ο Απόστολος μαστιγώθηκε πριν προσηλυτίσει τον Ρωμαίο Διοικητή Σέργιο Παύλο στο Χριστιανισμό, κάνοντας έτσι την Κύπρο την πρώτη χώρα στον κόσμο που διοικήθηκε από Χριστιανό.

Μια μεγάλη επιλογή καταλυμάτων προσφέρονται στην πόλη, από πολυτελή, παραλιακά ξενοδοχεία με κάθε άνεση, όπως spa, συνεδριακά κέντρα, πισίνες με γλυκό και θαλάσσιο νερό και εξωτικούς κήπους μέχρι μια ποικιλία διαμερισμάτων για αυτούς με οικονομική ευαισθησία.

Δοκιμάστε υπέροχα νόστιμες λιχουδιές στα πολλά εστιατόρια που σερβίρουν τοπική και διεθνή κουζίνα και προσφέρουν εξαιρετική ποιότητα. Απολαύστε κλασική όπερα κάτω από τα αστέρια κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών φεστιβάλ, στο ρομαντικό περιβάλλον του μεσαιωνικού κάστρου που κοιτά από ψηλά το λιμάνι της Πάφου. Ή χορέψτε στους σύγχρονους ρυθμούς στα διάφορα μέρη διασκέδασης, κομμάτι της νυχτερινής ζωής της σύγχρονης πόλης. Η Πάφος δεν θα σας απογοητεύσει!

Αξιοθέατα

-Λευκωσία
-Αρχαιολογικό Μουσείο Κύπρου
-Μεσαιωνικά Ενετικά Τείχη
-Αρχοντικό Χατζηγεωργάκη Κορνέσιου
-Πύλη Αμμοχώστου

-Λεμεσός
-Θέατρο Κουρίου
- Μοναστήρι Αγίου Νικολάου των Γάτων
- Μεσαιωνικό Κάστρο Λεμεσού
- Αρχαιολογικός Χώρος Κουρίου

-Λάρνακα
- Ιερός Ναός Αγίου Λαζάρου
- Αρχαιολογικός Χώρος Κιτίου
- Φρούριο Λάρνακας
- Μουσείο της Πόλης της Λάρνακας

-Πάφος
- Πέτρα του Ρωμιού
- Τάφοι των Βασιλέων
- Μεσαιωνικό Κάστρο της Πάφου
- Κάτω Πάφος Περιδιάβαση στην Πόλη

-Αμμόχωστος
- Θαλάσσιο Μουσείο “Θάλασσα”

Πολιτισμός

Κάντε μια βόλτα στο παρελθόν πηγαίνοντας στη Χοιροκοιτία, έναν από τους καλύτερα διατηρημένους χώρους προϊστορικού οικισμού, που ανακαλύφθηκε στην Ανατολικότερη Μεσόγειο, με τις αναδομημένες στρογγυλές κατοικίες της να προσφέρουν μια ζωντανή αναπαράσταση του πώς ήταν η ζωή στην αυγή του πολιτισμού.

Θαυμάστε τα υπέροχα επιδαπέδια μωσαϊκά των Ρωμαϊκών επαύλεων που απεικονίζουν εικόνες από τη μυθολογία, αναμφισβήτητα τα καλύτερα στην ανατολική Μεσόγειο και τους επιβλητικούς Τάφους των Βασιλέων που βρίσκονται εκεί κοντά, λαξεμένοι σε βράχους και διακοσμημένοι με Δωρικούς κίονες. Μπορείτε ακόμα να απολαύσετε ένα αρχαίο θεατρικό έργο στο Ρωμαϊκό αμφιθέατρο με την καταπληκτικότερη θέα της θάλασσας όπως φαίνεται από την κορυφή ενός λόφου.

Πολλά δείγματα Βυζαντινής τέχνης διατηρήθηκαν στο νησί και μπορείτε να τα δείτε και μόνοι σας σαν πολύχρωμες τοιχογραφίες πάνω στους τοίχους των Κυπριακών εκκλησιών, δέκα από τις οποίες έχουν συμπεριληφθεί στη λίστα της Παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Αφιερωμένα στη μεγαλόπρεπη λατρεία της Ελληνορθόδοξης θρησκείας η προέλευση της οποίας πάει πίσω χιλιάδες χρόνια.

Επιπρόσθετα με τον πλούτο που υπάρχει σε πολλά μέρη στην ύπαιθρο, επισκεφτείτε τις ανεκτίμητες συλλογές έργων τέχνης που εκτίθενται στο Αρχαιολογικό Μουσείο, όπου μπορείτε να δείτε αντικείμενα που παραπέμπουν στην ιστορία του νησιού, συμπεριλαμβανόμενων κεραμικών, νομισμάτων, κοσμημάτων, ταφόπετρων και αγαλμάτων.

Διαμονή

Η Κυπριακή φιλοξενία είναι παροιμιώδης και όλοι στην Κύπρο θα σας καλωσορίσουν πολύ ζεστά. Όσα γίνονται από την ώρα που θα φτάσετε στο νησί, είτε αυτό είναι να σας χαρίσουν ένα καλάθι με φρέσκα φρούτα και κρασί είτε να σας εξυπηρετήσουν με τον καλύτερο και φιλικό τρόπο τα ευγενικά μέλη του προσωπικού, όλα έχουν σαν απώτερο σκοπό να σας κάνουν να νοιώσετε σαν στο σπίτι σας.

Στην Κύπρο θα βρείτε σε πολύ λογικές τιμές, χώρους διαμονής κάθε τύπου, που θα ταιριάξουν σε όλα τα γούστα και τα βαλάντια, προσφέροντας σας το καλύτερο.

Αν προτιμάτε να ξεκουράζεστε, με όλες τις ανέσεις σας, σε ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων πάνω στη θάλασσα, που θα έχει μεταξύ άλλων και γυμναστήριο και Σπα, ή αν διαλέξετε ένα οργανωμένο διαμέρισμα ή μια έπαυλη με πισίνα για ανεξαρτησία κινήσεων ή ακόμα κι αν η επιλογή σας είναι ένα ησυχαστήριο στους λόφους, σε ένα απλό σπίτι, που θα σας φροντίζει μια οικογένεια, για να μπορέσετε να ζήσετε την εμπειρία της επιστροφής στη φύση, το νησί σίγουρα έχει να σας προσφέρει αυτό που θέλετε. Ότι κι αν επιθυμείτε βουνό ή θάλασσα, πόλη ή εξοχή, σίγουρα θα μπορέσετε να το βρείτε στο νησί μας.

Τοπική κουζίνα

Με έμφαση στα τοπικά φρέσκα υλικά, ένα πικάντικο συνδυασμό από βότανα και μπαχαρικά και με την χρήση του ελαιόλαδου, το Κυπριακό φαγητό είναι Μεσογειακό, παρόμοιο με το Ελληνικό επηρεασμένο όμως από τη Μέση Ανατολή και τη Μικρά Ασία.

Τόσο οι ποιητές όσο και οι ταξιδιώτες στο παρελθόν παίνεψαν πολύ τις γεύσεις του νησιού. Στις μέρες μας οι γιατροί και οι ειδικοί διατροφολόγοι ενώθηκαν εκθειάζοντας τις αρετές της Μεσογειακής διατροφής. Τα δημητριακά και τα όσπρια, τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά που ωρίμασαν στον ήλιο, το υψηλό σε πρωτεϊνη ψάρι, το άπαχο κρέας και το κοτόπουλο, το ελαιόλαδο και το κρασί είναι όχι μόνο μια υγιεινή επιλογή αλλά και ακαταμάχητος πειρασμός.

Σε μια κοινωνία με μεγάλες οικογένειες που έχουν ισχυρούς δεσμούς μεταξύ τους, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το μαγείρεμα στο σπίτι είναι σημαντικό στοιχείο της καθημερινής ζωής, με συνταγές που περνάνε από γενιά σε γενιά. Ένα εγκάρδιο γεύμα παρέα με φίλους και συγγενείς είναι σημαντικό. Δεν είναι να αναρωτιέται κανείς γιατί η φιλοξενία και η ευθυμία είναι βαθιά ριζωμένες στη ψυχή του Κυπρίου, τόσο ώστε το να ευχαριστούν τους άλλους έγινε πια τέχνη. Αφεθείτε ελεύθεροι στις γεύσεις και παραδοθείτε στη μαγειρική πανδαισία.

Ακτές και παραλίες

Αποκλείεται να μην βρείτε μια παραλία του γούστου σας όταν έχετε να επιλέξετε ανάμεσα σε πάρα πολλές. Από τα ήσυχα νερά της δυτικής χερσονήσου, μέχρι τα γεμάτα ζωντάνια θέρετρα ανατολικά, το νησί προσφέρει κάτι για τον καθένα.
Η ανατολικότερη ακτή της Κύπρου είναι γνωστή για τη λεπτή άσπρη άμμο της και τα ρηχά γαλάζια νερά της. Οι κόλποι με βαθιά νερά και βραχώδεις ακτές είναι ιδανικά για κολύμπι με αναπνευστήρα ή κατάδυση. Οι παραλίες στις νότιες ακτές με τη γκρίζα άμμο προσφέρονται για χειμερινούς περιπάτους ή τρέξιμο, ενώ οι απομονωμένοι κόλποι της δυτικής ακτής δελεάζουν αυτούς που θέλουν να μένουν μόνοι.

-Παραλία Φοινικούδων
Η παραλία των Φοινικούδων βρίσκεται στο κέντρο της παραλιακής Λάρνακας και θεωρείται μια από τις πιο γνωστές παραλίες της Κύπρου. Η παραλία με την ψιλή γκρίζα άμμο έχει μήκος 500 μέτρα και το πλάτος της κυμαίνεται από 30 μέχρι 100 μέτρα. Το μέρος είναι γνωστό για τις καφετερίες, τα μπαρ, τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία. Επίσης, στην περιοχή κοντά στην παραλία υπάρχουν και αρκετά μικρά μπακάλικα και περίπτερα.

-Παραλία Νησιά Λομπάρδι
Τα Νησιά Λουμπάρδι είναι μια αμμώδης παραλία και ένα πολύ δημοφιλές θέρετρο στο Παραλίμνι. Στη γύρω περιοχή υπάρχουν θαλάσσια σπορ προς ενοικίαση, χώροι διαμονής, ταβέρνες και μπαράκια. Οι ναυαγοσώστες και ο εξοπλισμός τους είναι διαθέσιμοι από τις 10:00 μέχρι τις 18:00.

-Κόλπος Κόννος
Ο κόλπος Κόννος βρίσκεται 4 χλμ. ανατολικά της Αγίας Νάπας, στο δρόμο μεταξύ Κάβο Γκρέκο και Πρωτάρα και είναι η τελευταία παραλία, που καθορίζει τα σύνορα μεταξύ Αγίας Νάπας και Πρωτάρα. Είναι μια από τις πιο γραφικές παραλίες του νησιού καλά προστατευμένη από ανέμους και φυσικά σχεδόν χωρίς καθόλου κύμα. Έχει 200 μέτρα μήκος και 35 μέτρα πλάτος και είναι καλυμμένη με χρυσή και λεπτή άμμο.

-Παραλία Αρμονία
Η αμμώδης παραλία Αρμονία βρίσκεται στον Άγιο Τύχωνα. Στην περιοχή υπάρχουν θαλάσσια σπορ και χώροι διαμονής προς ενοικίαση, ενώ ναυαγοσώστης και ναυαγοσωστικός εξοπλισμός υπάρχει από τις 10:00 μέχρι τις 17:00. Στην παραλία φθάνετε εύκολα με αυτοκίνητο, μοτοσικλέτα, ποδήλατο.

Πολιτιστικές Εκδηλώσεις

Η Κύπρος δεν είναι απλά ένα νησί που ο επισκέπτης απολαμβάνει μόνο τον ήλιο και τη θάλασσα. Είναι ένας προορισμός όπου ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα ν΄ απολαύσει πολιτιστικές εκδηλώσεις με γνωστούς συντελεστές, να συμμετάσχει σε αθλητικές διοργανώσεις, να εκδράμει σε αρχαιολογικούς χώρους και Βυζαντινά Μοναστήρια, να περπατήσει στα μονοπάτια της φύσης και να δοκιμάσει γαστρονομικές δημιουργίες. Θα εκπλαγείτε με την ποικιλομορφία του τουριστικού προϊόντος που μπορείτε να απολαύσετε εδώ.

Δραστηριότητες

Η εγγυημένη ηλιοφάνεια σχεδόν όλο το χρόνο είναι μόνο ένας από τους λόγους για τους οποίους πρέπει να διαλέξετε την Κύπρο για να αφεθείτε στην απόλαυση του αγαπημένου σας αθλήματος.

Αν απλά θέλετε να διασκεδάσετε ενώ παράλληλα θα χαλαρώνετε σε ένα όμορφο περιβάλλον ή αν είστε επαγγελματίας αθλητής που χρειάζεται μέρος για τη χειμερινή του προπόνηση η Κύπρος έχει εγκαταστάσεις για όλους, από ποδήλατο και γκολφ μέχρι θαλάσσια αθλήματα και περιπάτους.

Ασχοληθείτε με ένα καινούριο άθλημα ή απλά βελτιωθείτε σε κάποιο που κάνετε ήδη. Εξασκηθείτε στο σερβίρισμα στο τένις, μάθετε πώς να βρίσκετε την πορεία σας ή απλά ψάξτε για συγκινήσεις. Εξασκηθείτε σε αυτό που είναι πιο κοντά στη Φόρμουλα 1, τρέχοντας σε μια πίστα κάρτιγκ. Δοκιμάστε να πάτε σε ένα υδροπάρκο (waterpark) για συγκινήσεις και το parasailing για μια νέα αίσθηση.

Γκολφ, ποδηλασία, καταδύσεις, ιστιοπλοΐα, πεζοπορία, προετοιμασία και εξάσκηση.

-Κατάδυση Ζηνοβία
Απαιτείται πιστοποίηση Ανοιχτής Θάλασσας για προχωρημένους (AOW). Η κατάδυση ξεκινά στα 17 μέτρα και φτάνει έως τα 43 μέτρα. Η ορατότητα είναι μέχρι 50 μέτρα και η θερμοκρασία του νερού είναι άνετη στους 16 με 28 βαθμούς Κελσίου.

-Περπάτημα στην Οροσειρά του Τροόδους
Η Οροσειρά του Τροόδους, της οποίας η υψηλότερη κορυφή φτάνει σχεδόν τα 2.000 μέτρα και καλύπτεται από χιόνι το χειμώνα, είναι η δροσερότερη επιλογή για το καλοκαίρι σε σχέση με τη ζέστη στις παραλίες. Εδώ μπορείτε να περπατήσετε μέσα από μονοπάτια που περνάνε από αρωματικά πευκοδάση, από καταρράκτες και να απολαύσετε την πιο μοναδική πανοραμική θέα του νησιού.

-Κατάδυση Ναυάγιο Τριών Αστέρων
Απαιτείται πιστοποίηση Ανοιχτής Θάλασσας (OW). Το ναυάγιο, το οποίο έπιασε φωτιά και προσάραξε το 1972, είναι μερικώς βυθισμένο σε βάθος 7 περίπου μέτρων στην περιοχή του Ακρωτηρίου. Μια πολύ ενδιαφέρουσα εξερευνητική ναυαγιοκατάδυση για όλα τα επίπεδα με ασφαλή είσοδο στο σκάφος.

Πληροφοριες νομού ή νησιού - link

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aliquam vitae elit libero. Sed quis ipsum augue. Proin nec sagittis risus, vitae viverra tellus. Sed hendrerit sed tellus tempor ultrices. Sed accumsan consectetur vulputate. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

ADVERTISEMENT

Ζήστε την εμπειρία σας σας (Νομός ή Νησί)

ADVERTISEMENT

Προγραμματίστε το ταξίδι σας

Διαμονή

Φαγητό

Εκδρομές

Διαμονή

Παραλίες

Αξιοθέατα

Διαμονή

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP