Ξυλόκαστρο

Ξυλόκαστρο

Παραθαλάσσιος οικισμός με σημαντική τουριστική κίνηση.

Βρίσκεται μέσα σε πυκνό πευκοδάσος, 34 χλμ. βορειοδυτικά της Kορίνθου. Το Ξυλόκαστρο είναι ένα ιδανικό μέρος για διαμονή, αλλά και για ορμητήριο περιηγήσεων. Το Ξυλόκαστρο είναι μια από τις πιο κοντινές αποδράσεις από την Αθήνα. Πήρε το όνομά του από ένα ξύλινο κάστρο που πιστεύεται ότι ήταν χτισμένο εκεί κατά τα χρόνια της Φραγκοκρατίας (1204 - 1261 μ.Χ.).

Σήμερα το Ξυλόκαστρο έχει 6.700 κατοίκους και είναι η τρίτη σε πληθυσμό πόλη του νομού Κορινθίας. Είναι ένα μέρος που μπορείτε να επισκεφθείτε είτε το χειμώνα είτε το καλοκαίρι. Οι πανέμορφες αμμουδιές του και το δάσος του Πευκιά προσελκύουν κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες με αποτέλεσμα το Ξυλόκαστρο να αποτελεί σήμερα ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά κέντρα της Πελοποννήσου. Πολλοί έχουν χτίσει εδώ τα εξοχικά σπίτια τους και η περιοχή προσφέρει μία μεγάλη γκάμα από καταλύματα και κέντρα διασκέδασης.

Αξίζει να επισκεφθείτε τις εκκλησίες της Φανερωμένης –παλαιοχριστιανικού ρυθμού–, του Aγίου Bλασίου (19ος αι.) και του Αγίου Γερασίμου με αξιόλογο ψηφιδωτό διάκοσμο και μικρή συλλογή με εκκλησιαστικά κειμήλια, ανάμεσά τους και εικόνες του Φώτη Kόντογλου.

Δίπλα στην εκκλησία του Αγίου Γερασίμου υπάρχει αίθουσα, όπου μπορείτε να δείτε πολλά εκκλησιαστικά κειμήλια. Επίσης, υπάρχει η παλαιοχριστιανικού ρυθμού Εκκλησία της Φανερωμένης. Από το Ξυλόκαστρο μπορείτε να πεταχτείτε ως τα Τρίκαλα (πολλοί Αθηναίοι τα ξέρουν ως έναν κοντινό κυνηγότοπο) και από εκεί να βρεθείτε εύκολα στο χιονοδρομικό κέντρο της Ζήρειας.

Επίσης, αξίζει να περπατήσετε στο δάσος του Πευκιά, "το πράσινο ακρογιάλι της πατρίδας" του Κώστα Καρυωτάκη και πηγή έμπνευσης του Άγγελου Σικελιανού, με τα 83 είδη φυτών και δέντρων και τα πολλά μονοπάτια που καταλήγουν στον Κορινθιακό κόλπο.

Πανηγύρι γίνεται στις 11 Φεβρουαρίου, του Aγίου Bλασίου.


ADVERTISEMENT

Άρθρα

 • in Χωρίς κατηγορία

  MITE – ATHENS 2017 ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΞΕΚΙΝΑ

  Σε πόλο έλξης για την Ελληνική και Διεθνή αγορά του Τουρισμού θα καταστεί η Αθήνα με την διοργάνωση της 1ης Mediterranean International Tourism Exhibition. Η Διεθνής Τουριστική Έκθεση για την ανάδειξη αγορών θα ανοίξει τις πύλες της από 19 έως 22 Οκτωβρίου 2017 στο αναβαθμισμένο Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο MEC (Λεωφ. Λαυρίου 301, 19002 Παιανία). Πρ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Ενδιαφέρον για την “Μυθική Πελοπόννησο” στην ΜΙΤΤ

  Οι Ρώσοι επισκέπτες της Πελοποννήσου το 2016, δαπάνησαν 40% περισσότερα χρήματα στις διακοπές τους και το Luxury κομμάτι του ρωσικού τουρισμού, δεν έχει επηρεαστεί καθόλου από τις διεθνείς εξελίξεις, σύμφωνα με έρευνες που παρουσιάστηκαν στην διεθνή Τουριστική έκθεση ΜΙΤΤ 2017 στην Μόσχα. Η Μυθική Πελοπόννησος, που ταξίδεψε στη Ρωσία κέρδισε το ενδ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Η λίμνη Κάρλα πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης

  Για την λίμνη Κάρλα που μπορεί να εξελιχθεί σε οικοτουριστικό-ορνιθοτουριστικό προορισμό και να τονώσει την τοπική οικονομία, πραγματοποιείται ανοιχτό σεμινάριο αναπτυξιακής εκπαίδευσης με θέμα «Περιβάλλον και ανάπτυξη, το οικοσύστημα της Κάρλας ως πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης». Το διοργανώνουν τέσσερις φορείς της Θεσσαλίας και αποτελεί μέρος το...
ADVERTISEMENT
BOOKING

Διαμονή
Ξενοδοχεία
Ενοικιαζόμενα
Rent a car
Τουριστικά γραφεία

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Σε λίγο πακέτα προσφορών για όλο τον κόσμο.

SHOPPING

Σε λίγο ολοκληρωμένος κατάλογος των καλύτερων αγορών σε Ελλάδα και στον Κόσμο.

NEWSLETTER

Εγγραφή στο Newsletter
του Travel Magic!

   Travel Magic © 2017 | Η μερική ή ολική αντιγραφή αυτής της σελίδας διώκεται ποινικά.

TOP