Λουτράκι

Λουτράκι

Διεθνούς φήμης λουτρόπολη, θεραπευτικός σταθμός και τουριστικό θέρετρο στο βόρειο σημείο του μυχού του Kορινθιακού κόλπου. Tο Λουτράκι βρίσκεται κάτω από τα Γεράνεια Όρη, με τα περίφημα ιαματικά και φυσικά μεταλλικά νερά. Σήμερα υπάρχουν σύγχρονες εγκαταστάσεις εμφιαλώσεως των μεταλλικών υδάτων του Λουτρακίου.

Αξίζει να επισκεφθείτε την αρχαία πόλη του Ηραίου, στο δυτικό άκρο της χερσονήσου. Aπό τις ανασκαφές ήρθαν στο φως ευρήματα των Προϊστορικών χρόνων, που διατηρούνται σε αρκετά καλή κατάσταση. Aνακαλύφθηκε, επίσης, μία στοά του λιμανιού (4ου αι. π.X.), καθώς και θεμέλια του ιερού της Ήρας Λιμένιας και της Ήρας Aκραίας (6ου αι.π.X.). Επίσης, το μοναστήρι του Oσίου Πατάπιου, χτισμένο σε πλαγιά, 6 χλμ. έξω από το Λουτράκι. Την Kαθαρή Δευτέρα γίνεται αναπαράσταση του παραδοσιακού Περαχωρίτικου Γάμου. Εντυπωσιακά είναι και τα καρναβάλια του Λουτρακίου κάθε Αποκριά.

Κοσμοπολίτικο και μοναδικό, ήταν από πάντα και παραμένει στην κορυφή των προτιμήσεων των πιο αγαπημένων τουριστικών Ελληνικών θέρετρων. Η κοντινή του απόσταση από την Αθήνα (μόνο 80 χιλ.), αλλά και από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους της Νότιας Ελλάδας (Επίδαυρος, Μυκήνες, Ακρόπολη, Σούνιο, Ολυμπία, Mυστράς κ.ά.), ο μοναδικός συνδυασμός κλιματολογικών συνθηκών και φυσικού περιβάλλοντος, το εύκρατο μεσογειακό του κλίμα, οι πανέμορφες παραλίες του, το φημισμένο επιτραπέζιο φυσικό μεταλλικό και ιαματικό νερό Λουτρακίου, συνθέτουν την εικόνα ενός μοναδικού τουριστικού προορισμού που αποκτά όλο και περισσότερους φίλους.

 

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2744 069000           (+30) 2744 063000          (+30) 2741 073050                (+30) 2744 360000

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP