Σωκράκι

Σωκράκι

Ένα καταπράσινο παραδοσιακό χωριό, 23 χιλιόμετρα από την πόλη της Κέρκυρας και σε υψόμετρο 450μέτρων. Το Σωκράκι του δήμου Φαιάκων της Κέρκυρας, είναι ένα όμορφο χωριό με ιστορία περίπου 2000 χρόνων, που διατηρεί το παραδοσιακό ύφος του χωρίς εμφανή σημάδια αλλοίωσης από τον τουρισμό.

Γραφικά σοκάκια, πέτρινοι λίθοι, παραδοσιακά σπίτια και όμορφα γεφύρια συνθέτουν το καταπράσινο αυτό τοπίο, προσφέροντας  μια αίσθηση άλλης εποχής

Μέσα από μία πολύ όμορφη διαδρομή τεσσάρων χιλιομέτρων, που όμως θέλει προσοχή λόγω της ιδιαιτερότητας του δρόμου, από την  Άνω Κορακιάνα μπορείτε να φτάσετε στο Σωκράκι  ανεβαίνοντας σχεδόν κάθετα το βουνό.

Αξίζει να επισκεφθείτε το αναπαλαιωμένο πυροβολείο, κατασκευασμένο από Γερμανούς την περίοδο 1943-1944, το οποίο ανατινάχτηκε κατά την αποχώρησή τους από την Ελλάδα, συνδυάζεται αρμονικά με το χώρο και δίνει την αίσθηση μιας άλλης εποχής.

Μέσα στο χωριό, προεξάρχουσα θέση κατέχει ο Ναός της Παναγίας της Περιβολιώτισσας, υπάρχει μια ιδιωτική εκκλησία, ο Ναός Αγίου Σπυρίδωνος και έξω απ’ αυτό, πλημμυρισμένες απ’ ελιές, ο Ναός της Αγίας Βαρβάρας, του Αγίου Νικολάου και του Αι - Βλάση. 

Στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο με τους βομβαρδισμούς, η εκκλησία του Αι – Βλάση καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ στον Αι – Νικόλα με τις εξαίρετες τοιχογραφίες, η εγκατάλειψη και ο αδυσώπητος χρόνος την οδηγούν στην ερείπωση.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 26613 62782           (+30) 26610 29156          (+30) 2661365321                (+30) 2661096916

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP