Σιδάρι

Σιδάρι

Ένα ζωντανό θέρετρο στο βόρειο τμήμα της Κέρκυρας στο οποίο πρωταγωνιστικό ρόλο κατέχει το «Canal d’ Amour» (Κανάλι του Έρωτα). Το Σιδάρι είναι ένα γραφικό χωριό στη βόρεια ακτή της Κέρκυρας, με τουριστική υποδομή και λίγους κατοίκους.

Σε απόσταση μόλις 32 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα του νησιού, το Σιδάρι εντυπωσιάζει κυρίως λόγω της γεωλογικής διαμόρφωσης του χώρου. Το θέρετρο προέρχεται από τη συγχώνευση των δύο παραθαλάσσιων χωριών, με τη θάλασσα να εισβάλλει σε αμμώδεις ακτές, δημιουργώντας εντυπωσιακούς κολπίσκους. Εδώ έχουν ανακαλυφθεί και τα λείψανα του πρώτου βεβαιωμένου οικισμού του νησιού που χρονολογείται στη Νεολιθική Εποχή.

Το Σιδάρι μέχρι και τα τέλη της δεκαετίας του 80 δεν ήταν παρά μιά όμορφη αλλά σχεδόν ερημική παραλία, μια τοποθεσία στα Βορειοδυτικά παράλια της Κέρκυρας.

Ένας περίπατος κατά μήκος της ακτής σας φέρνει στο αριστούργημα της φύσης Κανάλι της αγάπης (Canal d ‘ Amour), έναν κολπίσκο με αμμώδη παραλία που περιβάλλεται και από τις δύο πλευρές από υψηλές ράχες πετροποιημένης άμμου.

Το κανάλι της αγάπης είναι ο περίφημος και σπάνιος γεωλογικός σχηματισμός πετρωμάτων ψαμμίτη, διαβρωμένων από τη θάλασσα και τους ανέμους, που το καθιστούν μία από τις ομορφότερες και μοναδικές παραλίες της Κέρκυρας.

Με θέα στη θάλασσα φαίνονται μακριά τα νησάκια Ερεικούσσα, Οθωνοί και Μαθράκι, με τα οποία υπάρχει τακτική συγκοινωνία με πλοία που σας δίνει την ευκαιρία να εξερευνήσετε τα Διαπόντια νησιά, που ανήκουν στην Ελλάδα, και ορίζουν το δρόμο προς την Ιταλία. 

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 26613 62782           (+30) 26610 29156          (+30) 2661365321                (+30) 2661096916

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP